۱۶ دی ۱۳۹۸، ۱۳:۰۱
کد خبرنگار: 1022
کد خبر: 83616515
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

توسعه کشت گلخانه‌ای راه رونق کشاورزی گلستان

۱۶ دی ۱۳۹۸، ۱۳:۰۱
کد خبر: 83616515
توسعه کشت گلخانه‌ای راه رونق کشاورزی گلستان

گرگان - ایرنا - رونق کشت گلخانه‌ای با توجه به شرایط اقلیمی و خشکسالی‌های اخیر گلستان، زیربنایی برای گذر از کشاورزی سنتی به علمی است که سرمایه‌گذاری در این بخش می‌تواند موجب ارزش افزوده، بهبود و افزایش کیفیت و کمیت تولیدات و در نهایت ایجاد امنیت غذایی در استان و کشور شود.

همجواری با آسیای میانه و نیاز بخشی از بازار این کشورها به محصولات کشاورزی و باغی گلستان، از جمله فرصت هایی است که با توسعه کشت گلخانه ای و افزایش تولیدات ناشی از آن می توان به بیشتر شدن صادرات و بهبود درآمد پایدار بهره برداران این بخش امیدوار بود.

طبق گزارش مسوولان جهادکشاورزی گلستان در سال های اخیر استقبال سرمایه گذاران برای ایجاد گلخانه‌ در این استان رو به افزایش است.

در این پیوند مسوول طرح توسعه گلخانه های سازمان جهادکشاورزی گلستان گفت: تا سال ۱۳۹۶ در گلستان ۱۲ هزار مترمربع گلخانه وجود داشت اما از سال قبل و با بیشتر شدن حمایت دولت، سطح کشت گلخانه ای استان به بیش از ۱۹۸ هزار مترمربع افزایش یافت.

فاطمه رضاعرب افزود: جمع آوری اطلاعات و شناسایی عرصه‌های مستعد در شهرستان های هدف، ارزیابی بر اساس مطالعات آمایش سرزمین و امکان سنجی توسعه گلخانه ای و برگزاری نشست های هم اندیشی و مشورتی از جمله اقدامات انجام شده برای توسعه و افزایش سطح زیر کشت گلخانه ها در گلستان است.

حسین زراعی عضو هیات علمی دانشکده تولید گیاهی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان هم گفت: با توجه به بحران کم آبی و فرونشست زمین در گلستان، توجه به توسعه کشت گلخانه ای باید بیش از پیش مورد توجه مسوولان و بهره برداران کشاورزی قرار گیرد.

خدایار همتی استاد دانشکده تولید گیاهی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان نیز شکل گیری اتحادیه تولیدکنندگان گیاهان دارویی، سبزی کاری و گیاهان زینتی را در توسعه ایجاد گلخانه و استفاده از این ظرفیت در رونق اقتصادی استان موثر دانست.

تعدادی از تولیدکنندگان گلخانه ای در گلستان هم در نشست اخیر تولیدات گلخانه ای استان، تامین منابع مالی و حمایتی دستگاه های مرتبط، ایجاد بازار فروش مطمئن، ایجاد زیرساخت ها و نظارت دستگاه های اجرایی را مهم و تاثیرگذار دانسته و بر انجام آن تاکید کردند.

رییس سازمان جهادکشاورزی گلستان محدودیت منابع آبی را یکی از معضلات رونق کشاورزی استان برشمرد و گفت: توسعه گلخانه ها از سیاست های این سازمان است.

مختار مهاجر افزود: در برنامه های ششم و هفتم توسعه کشور ایجاد هزار و ۵۰۰ هکتار گلخانه به روش کشت بدون خاک (هیدرو پُنیک) برای گلستان پیش بینی شده است .

مجری طرح توسعه گلخانه‌های کشور چندی قبل گفته بود: گلستان بعد از آذربایجان شرقی دومین استان کشور در جذب تسهیلات مصوب کارگروه ملی برای توسعه کشت گلخانه ای است.

سرمایه گذاری برای کشت گلخانه ای در گلستان با توجه به شرایط اقلیمی و کاهش منابع آبی ضروری بوده و می تواند گامی در راستای تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی باشد.

رهاورد رونق کشت گلخانه ای در گلستان، افزایش بهره وری و استفاده بهینه از منابع آبی در حوزه کشاورزی، افزایش راندمان عملکرد تولید محصول در واحد سطح، افزایش درآمد بهره برداران و صادرات بیشتر محصولات است.

گلستان با بیش از ۲۰ هزار کیلومتر مربع وسعت و جای داشتن هفت اقلیم از ۱۳ اقلیم دنیا در شمال کشور قرار دارد و اقتصاد اصلی ساکنان این استان شمالی بر پایه کشاورزی است.

این استان در تولید ۱۵ نوع محصول کشاورزی رتبه های اول تا ششم کشور را دارد که از آن جمله می توان به سویا، خاویار، دانه روغنی کلزا، گندم، گوشت مرغ، جو، آفتابگردان، پنیه، توتون، پیله تر ابریشم، برنج، هلو، آلو، خرمالو و زیتون اشاره کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha