کمبود اعتبار اجرای طرح‌های بیابانزدایی را با کندی مواجه کرده است

گناباد- ایرنا- مدیر کل دفتر بیابان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: کمبود اعتبار از مشکلات مهم طرح‌های بیابانزدایی در کشور است که اجرای آن‌ها را با کندی مواجه کرده است.

فرهاد سرداری روز چهارشنبه در حاشیه بازدید از طرح‌های منابع طبیعی و آبخیزداری گناباد طی گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: سهم اعتبارات متناسب با گستردگی بسیار عرصه‌های بیابانی کشور نیست و این امر مانع توسعه مطلوب طرح‌های بیابانزدایی شده است.

وی ادامه داد: عرصه‌های منابع طبیعی کشور که در معرض فرسایش بادی و بیابان‌زایی قرار دارد از ۲۱ میلیون هکتار در سال ۱۳۸۲ به ۳۰ میلیون هکتار در سالجاری رسیده و از این میزان کانون‌های بحرانی فرسایش بادی از هفت میلیون به ۱۳ میلیون هکتار افزایش یافته است.

وی گفت: با وجود رشد عرصه‌های بیابانی و کانون‌های فرسایش بادی، اعتبار مقابله با بیابانزایی رشد مطلوبی نداشته و پیگیری‌های بسیار برای توجه بیشتر مسوولان به افزایش این اعتبار در دست انجام است.

سرداری یکی از علت‌های مهم گسترش ریزگردها در استان‌های جنوبی و غربی کشور را افزایش عرصه‌های بیابانی در کشورهای همجوار نظیر عراق، سوریه، اردن و عربستان دانست و افزود: به دلیل شرایط خاص این کشورها از نظر درگیری‌های داخلی و جنگ و مسائل سیاسی و اجتماعی امکان اجرای طرح‌های مشترک بین ایران با آنها برای جلوگیری از ریزگردها تاکنون محقق نشده است.

وی ادامه داد: در کنوانسیون مقابله با بیابانزایی که طی سالجاری با حضور ۱۸۰ کشور عضو در دهلی نو کشور هندوستان برگزار شد، تشکیل ائتلاف جهانی برای مقابله با ریزگردها تاکید شده است.

مدیر کل دفتر بیابان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: سه هزار و ۹۲۰ میلیارد ریال اعتبار از محل صندوق توسعه ملی برای مقابله با ریزگردها و مناطق بیابانی کشور طی امسال اختصاص یافته که از این محل طرح‌هایی در زمینه مدیریت روان آب‌ها و قرق و حفاظت از جنگل‌های دست کاشت اجرا می‌شود.

وی افزود: ۲۵ هزار هکتار از عرصه‌های بیابانی کشور طی سالجاری نهال کاری می‌شود که ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار آن در استان خراسان رضوی قرار دارد.

سرداری همچنین از اجرای طرح ترسیب کربن طی سالجاری در ۲۲ استان کشور برای مقابله با بیابانزایی خبر داد.

مدیر منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی هم گفت: برای مقابله با بیابانزایی یک هزار میلیارد ریال برای اجرای طرح‌های آبخیزداری و بیابانزدایی طی سالجاری به این استان اختصاص یافته و در این راستا در قالب طرح‌هایی که از ۱۴ آذر ماه امسال آغاز شده است سه هزار هکتار نهال‌کاری در ۱۵ شهرستان درگیر بیابانزایی استان انجام می‌شود.

علیرضا صحرایی افزود: اجرای طرح ترسیب کربن در گناباد با وجود تنظیم تفاهمنامه بین مسوولان و دست اندرکاران ذیربط طی ۲ سال گذشته به دلیل نبود ردیف اعتباری تاکنون اجرا نشده است.

از مجموع وسعت یک میلیون و ۱۴۸ هزار کیلومتر مربعی ایران ۱۳۵ میلیون هکتار را عرصه‌های منابع طبیعی تشکیل می‌دهد که ۳۰ میلیون هکتار آن عرصه‌های بیابانی است.

حدود پنج میلیون و ۵۵۴ هزار هکتار، معادل بیش از ۴۹ درصد از گستره ۱۱ میلیون و ۳۰۰ هزار هکتاری استان خراسان رضوی را عرصه‌های بیابانی تشکیل می‌دهد.
۸۵ درصد از عرصه پنج هزار و ۹۰۰ کیلومترمربعی گناباد عرصه‌های منابع طبیعی است.

از مجموع ۱۵ کانون بحرانی با مساحت ۷۶۸ هزار و ۵۰۰ هکتار در خراسان رضوی چهار کانون با وسعت ۲۳۱ هزار و ۴۴۵ هکتار در گناباد واقع است.
شهرستان ۹۰ هزار نفری گناباد در ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد قرار دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha