مهدی سلیمانی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: این استان در زمینه بذرکاری، ساخت آبشخور، کودپاشی، کپه کاری و قُرُق از ۱۰۰ امتیاز موفق به کسب ۸۵ امتیاز شده و ۱۵ درصد مابقی مربوط به قرق بود.
وی اضافه کرد: قُرُق با هدف جلوگیری از ورود دام به مراتع صورت میگیرد که این کار از اردیبهشت آغاز و تا پایان شهریور ادامه دارد با این وجود نمره آن در ارزیابی صورت گرفته در این فصل از سال هم لحاظ شده است.
رییس اداره مرتع و امور بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان افزود: عملیات بیولوژیک آبخیزداری با هدف حفظ، احیا و ذخیره سازی پوشش گیاهی و توسعه گیاهان دارویی در ۱۶ حوزه آبخیز این استان اجرایی شده است.
سلیمانی ادامه داد: این طرح ها شامل حفاظت و قرق در سطح سه هزار و ۱۰۰ هکتار، کپه کاری در ۸۲۴ هکتار، ذخیره نزولات در سطح ۳۷ هکتار، بذرپاشی در یک هزار و ۲۳۹ هکتار، مرمت ۲۰دهنه چشمه، نصب ۳۷ دستگاه آبشخور و پخش کود در یک هزار و ۶۴۲ هکتار از مراتع و چمن زارها است.
وی بیان کرد: اجرای این طرح ها علاوه بر تاثیر مستقیم بر افزایش پوشش گیاهی در کاهش رسوبات، کنترل سیلاب، افزایش نفوذ آب های سطحی و افزایش سطح آب های زیر زمینی تاثیر بسزایی دارد.
رییس اداره مرتع و امور بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان گفت: با توجه به نوع بذر، گونه های گیاهی در این عملیات ها مورد استفاده قرار می گیرد که این اقدام علاوه بر افزایش تولید علوفه در مرتع، در تقویت توان ارزآوری بهره برداران موثر است.
سلیمانی افزود: با مدیریت مناسب می توان در آینده شاهد کارکردهای مراتع از جمله اکوتوریسم و شکوفایی صنایع وابسته به مراتع از جمله پرورش زنبور عسل، بهره برداری از گیاهان دارویی بود.
نظر شما