رمز شهادت سردار سلیمانی، همبستگی ملی در انتخابات مجلس

تهران- ایرنا- شهادت سردار سپهبد قاسم سلیمانی این روزها، کشور را در موقعیت ویژه‌ای قرار داده‌است شرایطی که جناح‌های سیاسی با وجود اختلاف نظر و تکثر آرا با میل به وحدت و یکپارچگی از تمایلات جناحی خود کاسته و به همبستگی ملی تمایل پیدا کرده‌اند که می‌تواند نویدبخش افزایش مشارکت عمومی در انتخابات پیش رو باشد.

کمتر از یکماه مانده به انتخابات مجلس شورای اسلامی واقعه ای دردناک جامعه انقلابی کشور را محزون و عزادار خویش ساخت، سردار سرافراز اسلام سپهبد قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، پس از عمری مجاهدت بامداد جمعه ۱۳ دیماه در جریان حمله موشکی پهبادهای امریکایی در نزدیکی فرودگاه بغداد به همراه ابومهدی المهندس معاون الحشد الشعبی و هشت نفر از همراهانش به شهادت رسیدند.

این خبر متاثر کننده گرچه برای تمامی ایرانیان اندوه و غمی جانکاه را به دنبال داشت اما پیام های دشمن شکنی را نیز به همراه آورد یکی از نکات مثبت این واقعه دردناک، تشدید وحدت و یکپارچگی عمیق در میان جناح های مختلف سیاسی کشور بود  جریان های سیاسی که در پی شهادت سردار دلها، ‌ دل در گرو هم داده و یکپارچه و مشترک همچون روزهای اول انقلاب در یک صف متحد در رسیدن به آرمانهای والای شهدای انقلاب ندای وحدت سر دادند که نشان از یک همبستگی اجتماعی ملی بازدارنده در مقابل دسیسه ها و فتنه های دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی است.

اردوگاه اصلاح طلبان 

آسیب شناسی، ‌موانع و راهبردها

حجت‌الاسلام‌والمسلمین قاسم هاشمی، امام جمعه شاهین‌شهر، در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا، با اشاره به انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، در دوم اسفندماه، اظهار کرد: مشارکت حداکثری مردم در یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، تجلی اقتدار و شکوه جمهوری اسلامی در گام دوم انقلاب، است.

وی، با بیان اینکه مناسبات مذهبی و ملی شاخص‌ترین فرصت برای ایجاد شور و شوق انتخاباتی در مردم است، افزود: تریبون نماز جمعه، مراسم سوگواری دهه فاطمیه(س) و جشن‌های دهه فجر فرصت‌های مغتنمی در راستای، ایجاد شور و نشاط برای مشارکت حداکثری، بصیرت افزایی و آگاهی بخشی برای انتخاب بهترین گزینه، توسط مردم است.

امام‌جمعه شاهین شهر، با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب در راستای اهمیت فضای مجازی، افزود: فضای مجازی بستری پویا و سازنده در راستای ارتقای دانش و آگاهی شهروندان برای شناخت بهتر کاندیداهاست و دشمن نیز، با آگاهی کامل از ظرفیت‌های فضای مجازی، ایده‌های ناجوانمردانه‌ای در راستای ابتذال و فروپاشی بنیان‌های فرهنگ اسلامی در میان جوانان و جامعه هدف، طراحی کرده ‌است و قصد دارد از همین طریق فضای انتخابات را ملتهب کند.

هاشمی، بر تأثیر اصحاب رسانه در راستای ارتقای فرهنگ اسلامی تأکید و خاطرنشان کرد: اسلام ناب محمدی(ص)، نیل به هدف با هر وسیله و ابزاری را توجیه نمی‌کند، دستیابی به اهداف در چارچوب شرع، عرف و دین پسندیده است و اصحاب رسانه در راستای تلطیف التهابات فضای مجازی در آستانه انتخابات باید اصول اخلاق انتخاباتی و فرهنگ اسلامی را سرلوحه عملکرد خویش، قرار دهند.

مهردخت قوپرانلو، مدیر کل دفتر امور سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری خراسان شمالی، در گفت و گو با خبرگزاری ایسنا، اظهار کرد: در یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در خراسان شمالی که اسفندماه برگزار می‌شود؛ حدود ۸۴۰ شعبه اخذ رای، ۵۴۳ شعبه اخذ رای ثابت و ۲۹۷ شعبه اخذ رای سیار منظور شده است.

وی افزود: تعداد شعب اخذ رای در انتخابات اسفند ماه در این استان نسبت به دوره قبلی همین انتخابات دو درصد افزایش دارد.

گفتنی است ۶۵۰ هزار نفر در خراسان شمالی واجد شرایط رای در انتخابات امسال هستند.

حجت‌الاسلام احمدرضا غلامی، معاون فرهنگی اداره‌کل تبلیغات اسلامی لرستان در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا، با اشاره به فعالیت ۱۵۲ روحانی تحت‌عنوان «روحانی روستا» در استان، اظهار کرد: روحانی روستا و محله موظف است زمینه را برای حضورکاندیداها در منطقه فراهم کند، این روحانیون تکیه‌گاه علمی، دینی، سیاسی و اعتقادی مردم هستند. توجه به خانواده شهدا، غبارروبی گلزار شهدا، برپایی یادواره شهدای منطقه و محله ازجمله مسئولیت‌های این روحانی در منطقه است.

وی با اشاره به این‌که امام روستا به همه مردم تعلق دارد و مربوط به جناح سیاسی خاصی نیست، عنوان کرد: باتوجه به این‌که در آستانه انتخابات هستیم، هیچ امام محله و روستایی از یک جناح سیاسی خاص حمایت نمی‌کند بلکه باید فراجناحی عمل کند. در این برهه از زمان هدف اصلی امام روستا تشویق مردم برای حضور در انتخابات و در نهایت اعلام ویژگی‌های کاندیداهای برتر است.

محمد جواد جمالی نوبندگانی، سخنگوی هیات نظارت بر رفتار نمایندگان در گفت و گو با خبرگزاری ایلنا با بیان اینکه حدود ۲۴ نفر از نمایندگان فعلی مجلس توسط هیات‌های اجرایی رد صلاحیت شدند، گفت: تعداد ۳ نفر از این نماینده ها در استان فارس هستند. اطمینان خاطر بعضی از افراد برای کسب کرسی‌های مجلس آینده باعث می‌شود که عده ای احساس کنند که حضورشان در پای صندوق های رای بی‌تاثیر باشد که این مهم سبب می شود مشارکت و شور انتخاباتی کاهش یابد.

نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه حدس و گمان های مبنی بر تعیین رئیس و حضور افراد در مجلس آینده از چند ماه قبل از انتخابات مشکلاتی را برای جامعه ایجاد می کند، گفت: افرادی که از قبل پیش بینی می کنند که یکی از کرسی های مجلس یازدهم را کسب کرده اند به فرض اینکه جناح آنها هم بتواند در انتخابات موفق شوند و اکثریت مجلس را کسب کنند این شائبه را در ذهن افراد ایجاد می کند که اتفاقات غیر قانونی سبب شده که این افراد از قبل از موفقیت‌شان آگاه بودند که این امر پسندیده نیست.

نماینده فسا در مجلس با بیان اینکه حدود ۴۰ نفر از نمایندگان فعلی برای یازدهیمن دوره انتخابات مجلس ثبت نام نکرده اند افزود: این در حالیست که یک نفر از نماینده فعلی به دلیل فعالیت در سفارت ایران در روسیه از نمایندگی استعفا داد بطوریکه دوتن از نماینده های دور دهم هم فوت کرد.

نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس در ادامه با اشاره به اینکه یک عضو کمیسیون امنیت ملی هم بعد از ثبت نام در دور یازدهم انتخابات انصراف داد ادامه داد: افرادی که به دلایل فوت، استعفا و انصراف دادند همه عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس بودند.

رئیس مجمع نمایندگان فارس در ادامه با اشاره به اینکه بنده هیچ اطلاعی ندارم که کدام مرجع چهارگانه موضوعی را بابت رد صلاحیت نماینده های فعلی مطرح کرده اند افزود: به طور عادی شنیده ام که علت رد صلاحیت تعداد معدود و بسیار کمی از نمایندگان فعلی مجلس مشکل مدرک تحصیلی آن ها بوده است که این مهم بیانگر این موضوع است که در دور گذشته دقت زیادی در این بخش انجام نشده است.

سخنگوی هیات نظارت بر رفتار نمایندگان با اشاره به اینکه حدود ۱۶ هزار نفر در برای یازدهمین دوره انتخابات مجلس ثبت نام کرده اند بیان کرد: تعداد کاندایدا ها فعلی نسبت به دور دهم حدود ۴ هزار نفر و و حدود ۳۳ درصد افزایش داشته است.

پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران در قسمتی از گزارشی با عنوان «تنور داغ انتخابات در فضای مجازی» آورده است: فضای مجازی به پل ارتباطی در تاثیرگذاری بر افکار عمومی به رسانه‌ای قابل دسترس و فراگیر تبدیل شده و با توجه به عضویت درصد زیادی از جمعیت استان سمنان در شبکه‌های اجتماعی بر رفتار انتخاباتی مردم این استان در یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی تاثیر گذاشته است.

طبق یک نظرسنجی ملی که توسط ایسپا در اسفند سال ۹۷ انجام شد، ۵۵.۹  درصد مردم ایران همچنان از تلگرام استفاده می‌کنند و همچنین بررسی‌ها نشان می‌دهد که تعداد کاربرانی که در پیام‌رسان سروش ثبت‌نام کرده‌اند، احتمالاً در حال حاضر حدود ۶ میلیون کاربر باشد. تعداد کاربران ثبت‌نامی در پیام‌رسان بله حدود ۳ میلیون کاربر، پیام‌رسان ایتا حدود ۲ میلیون کاربر و پیام‌رسان‌های گپ و آی‌گپ حدود ۶۰۰ هزار کاربر است، حضور این میزان کاربر و ارتباطات آن ها در فضای مجازی می تواند فرصتی برای رونق دادن به مباحث انتخاباتی و تشویق شهروندان برای مشارکت در سرنوشت جامعه با حضور در پای صندوق انتخابات است.

این فضا در شکل‌گیری جنبش‌های اجتماعی مجازی در فرآیند انتخابات یا ایجاد همگرایی‌های فردی و گروهی تاثیر بسزایی دارد و به جهت سمت و سو دادن به افکار در دنیای واقعی حائز اهمیت است. فضای مجازی به صورت شبکه‌های اجتماعی می‌تواند به ‌عنوان محلی برای تضارب آرا و نظرات سیاسی و اجتماعی مطرح شود. قابلیت‌ها و ویژگی‌های فضای مجازی آن را به فرصتی برای افزایش مشارکت عمومی در یازدهمین دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی تبدیل کرده است.

اما این فضا که به گفته بسیاری از کارشناسان همچون لبه یک شمشیر دارای تهدید و فرصت است که می‌تواند ابزاری برای ترغیب مردم و مشارکت حداکثری آن‌ها یا فضایی در تخریب و تهدید داوطلبان مجلس شورای اسلامی باشد؛ هرچند که بر اساس قانون از این ابزار انتخاباتی باید در فرصت مقرر استفاده شود.

رصد جریان رقیب

روزنامه جمهوری اسلامی در بخشی از گزارشی آورده است: این روزها، کشور در شرایط ویژه‌ای قرار دارد که هم می‌توان آنرا به یک همبستگی اجتماعی و ملی بازدارنده تبدیل کرد و هم اگر کار در اختیار افراطیون و جریان انحرافی باشد، می‌توانند آنرا به آفتی برای تفرقه و تقابل تبدیل نمایند.

حال که دشمن تا بن دندان مسلح، عملاً با ترور شهید قاسم سلیمانی، دشمنی را به حد اعلا رسانده است، اگر حرکتی در جهت لطمه به وحدت مردم و یکپارچگی جامعه انجام شود یک خیانت بزرگ و نابخشودنی و بنیان‌کن، محسوب می‌شود. اکنون رسالت بزرگ متولیان نظام و مسئولان بخش‌های مختلف حاکمیت اینست که این تهدید را تبدیل به یک فرصت طلایی نمایند.

باید دلسوزان نظام از این حرکت انحرافی و تخریبی با قاطعیت جلوگیری کنند و اگر قرار است دشمن را سرجایش نشاند و از آتش‌افروزی‌های او جلوگیری کرد، راهش شعارهای احساسی دادن و متهم کردن دوستان انقلاب و نظام نیست. اگر اینگونه رویکردها اجازه جولان دادن داشته باشند، روز بروز از خیل نظام‌گرایان و سرمایه اصلی و پشتوانه اقتدار کشور کاسته می‌شود آن هم در آستانه برگزاری انتخاباتی که نظرسنجی‌ها خبرهای خوبی از تمایل مردم به شرکت در آن نمی‌دهند. پس تا زمان باقی است، خطاها را باید جبران کرد به نحوی که از مراسم تشییع در مشهد و تهران و کرمان، فقط و فقط شعارها و سخنان وحدت‌آفرین بگوش برسد تا بتوان از این گردنه سخت تاریخی عبور کرد.

اردوگاه اصولگرایان

توصیه ها، برنامه ها و وعدهای انتخاباتی

محسن یعقوبی‌فر، رئیس هیات نظارت و بازرسی انتخابات بروجرد، در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم، در رابطه با نحوه اجرا و چگونگی نظارت در زمان انتخابات مجلس شورای اسلامی این شهرستان، اظهار داشت: براساس مجموعه قوانین شورای اسلامی که به تائید مجلس نیز رسیده است وزارت کشور مامور اجرای قانون انتخابات مجلس است به‌همین منظور وزارت کشور می‌تواند مامورانی جهت بازرسی و کنترل جریان انتخابات به حوزه‌های انتخاباتی و شعب ثبت نام و اخذ رای اعزام کند.

وی افزود: در شهرستان‌ها یک نفر را به عنوان هیات بازرسی و دو نفر را هم به‌عنوان عضو و دبیر انتخاب می‌کنند که بتوانند جریان انتخابات را رصد و اگر جایی مشکلی بود بتوانند مشکل را برطرف کنند و اگر خطایی صورت گرفت وارد عمل شوند و یا در نهایت به مقامات مافوق گزارش دهند تا قبل وقوع اتفاقی پرسه انتخابات به اتمام برسد که هدف از این کار برپایی انتخاباتی سالم و بدون حاشیه است.

فرماندار به‌عنوان رئیس هیات اجرایی ۳۰ نفر از معتمدان شهرستان را در سمت‌ها و صنوف مختلف در سطح شهر، به شورای نگهبان و وزارت کشور معرفی می‌کند که این افراد می‌توانند از قشر بازاریان، کسبه، خانواده شهدا، طلاب و فرهنگیان باشند البته شخص دادستان و رئیس اداره ثبت احوال شهرستان و فرماندار مسئول اجرای انتخابات در شهرستان بروجرد هستند.

وی با اشاره به حفظ امنیت و سلامت انتخابات در حوزه انتخابی گفت: نماینده فرماندار مسئول حفظ امنیت انتخابات است اما  به تناسب شلوغی محل برگزاری انتخابات، هیئت نظارت و بررسی افزایش پیدا می‌کند. به‌طور نسبی روی هر صندوق  ۱۵ تا ۱۷ نفر اعم از خدماتی، امنیتی، اجرایی و بازرسی فعالیت دارند تا انتخاباتی سالم را برگزار کنند.

یعقوبی‌فر تصریح کرد: در دستورالعمل‌هایی که به ما ابلاغ می‌شود به این مهم اشاره شده که در چینش نیروها هیچ سمت و سویی وجود نداشته باشد. هیئت اجرایی به این منوال عمل می‌کند و فرماندار هم بارها تاکید کرده که از هیچ جناح خاصی در روی صندوق‌ها قرار نگیرد، ما نیز به پیروی از این حرف فرماندار اعلام کرده‌ایم که اگر کسی از جناح خاصی روی صندوق‌های رای باشد ولو در ظهر انتخابات هم که باشد آن شخص را از روی صندوق کنار می‌گذاریم و شخص ذخیره‌ای را جایگزین می‌کنیم چون رای مردم یک امانت است و به دست ما سپرده می‌شود ما هم باید مواظبت و مراقبت کنیم تا اتفاقی در این پرسه نیفتد.

سرهنگ محمد فرهودی، رئیس پلیس فتا استان قزوین، در گفت وگو با خبرگزاری مهر با اشاره به اینکه فعالیت مجازی نامزد انتخابات رصد می‌شود، اظهار داشت: با توجه به نزدیک شدن به زمان انتخابات رصد و کنترل فضای مجازی با شدت بیشتری صورت می‌گیرد و هر گونه فعالیت نامزدهای انتخابات در این فضا به دقت بررسی مش ود و در صورت تخلف تذکر لازم داده خواهد شد.

البته در زمینه فضای مجازی ضعف و خلاء قانونی داریم که باید نمایندگان حتماً این نقص را برطرف کنند تا برخورد با تخلف در این عرصه با شدت بیشتری انجام شود.

خبرگزاری آنا در بخشی از گزارشی با عناوین «برنامه های رادیو برای انتخابات مجلس اعلام شد/ صدای انتخابات در خانه مردم» آورده است: رادیو ایران ۴۰۶ برنامه را در قالب ۲۳ عنوان و به مدت ۸۷ ساعت پیش‌بینی کرده که از این میزان برنامه سه عنوان برنامه به مدت ۳۵ ساعت به‌صورت ویژه خواهد بود.

ویژه‌برنامه «حضور» در چهار مرحله تبیینی، تبلیغی، تهییجی و آرامش‌بخشی پس از برگزاری انتخابات، به ویژگی‌های یک مجلس کارآمد می‌پردازد و با معرفی شهدای برجسته مجلس، نماینده تراز گام دوم انقلاب اسلامی را به مردم معرفی می‌کند. این برنامه با بررسی شیوه‌های انتخاب صحیح، تلاش دارد به انتخاب‌کنندگان در گزینش هر چه بهتر و صحیح‌تر کمک کند.

برنامه «یک استان، یک انتخاب» اولویت‌های هر استان در انتخابات مجلس را بررسی می‌کند و با همکاری مردم، ویژگی‌های نماینده خوب را شناسایی می‌کند. گروهی از نخبگان فرصت‌ها و تهدیدهای منطقه را بیان می‌کنند و پیگیر برنامه‌های منسجم و منطقی درباره آن‌ها هستند.

 «ویژه‌برنامه انتخابات در دوره تبلیغی» بر مهارت‌های تصمیم‌گیری صحیح، «ویژه‌برنامه انتخابات در دوره تهییجی» بر تهییج مردمی و اطلاع‌رسانی متمرکز است. «ویژه‌برنامه روز انتخابات» نیز با هدف تهییج مردم، مشارکت حداکثری، اطلاع‌رسانی و ارتباط با استان‌ها روی آنتن خواهد رفت.

«ویژه‌برنامه انتخابات» برنامه‌ای با رویکرد طنز و جدی با همکاری ستاد انتخابات، از مهم‌ترین برنامه‌های این شبکه در ایام انتخابات است. همچنین آنونس های مربوط به انتخابات با رویکرد طنز و جدی پخش می شود.

رصد جبهه مقابل

روزنامه «کیهان» در قسمت ویژه‌های خود با عنوان «روایت عضو کارگزاران از بی‌آیندگی اصلاح‌طلبان در انتخابات» با بیان اینکه یدالله طاهرنژاد، عضو مرکزیت حزب کارگزاران، شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان را شورایی منفعل خواند که موجب افتادن منتخبان این طیف از چشم مردم شده است. در بخشی از یادداشت وی از روزنامه سازندگی آورده است:

یدالله طاهرنژاد، عضو مرکزیت حزب کارگزاران، در یادداشتی در روزنامه سازندگی نوشته است: پایان مهلت ثبت‌نام کاندیداهای انتخابات مجلس نشان داد اصلاح‌طلبان دچار یک فرصت‌سوزی تازه شده‌اند. متاسفانه باید گفت شورای عالی اصلاح‌طلبان که متولی هدایت امر انتخابات در تمامی حوزه‌هاست درخصوص نحوه دعوت و فراخوان داوطلبان برای ثبت‌نام هیچ برنامه مشخص و مدونی نداشته و در عمل به صورت کاملا منفعل و بی‌اثر ظاهر شد. این جای تأسف است که وقتی تصمیم بر شرکت در انتخابات است هیچ برنامه‌ریزی‌ای در این راستا انجام نشود. شاهد هستیم هنوز تکلیف ستاد انتخابات اصلاح‌طلبان در شورای عالی روشن نیست. خود این موضوع نمونه بارزی است که نشان می‌دهد شورا از برنامه‌های انتخاباتی سال جاری عقب مانده است و از این پس هم مجبور است دنباله‌رو تحولات باشد. تا اینجای کار به دلیل بی‌عملی و کم‌اثری شورای عالی در ترغیب داوطلبان جهت ثبت‌نام متاسفانه خیلی از چهره‌های شاخص اصلاح‌طلب در سراسر کشور از قافله ثبت‌نام‌کنندگان باز ماندند. در مقابل اصولگرایان با برنامه‌تر عمل کردند. آنها توانستند چهره‌هایی که در این مدت روی آنها سرمایه‌گذاری کرده بودند را برای حضور در عرصه انتخابات و ثبت‌نام ترغیب کنند.

بعد از آنکه فرصت ثبت‌نام برای بسیاری از نیروهای برجسته و واجد شرایط اصلاح‌طلب از دست رفت، حالا زمزمه‌هایی درباره احتمال عدم ارائه لیست از سوی اصلاح‌طلبان از سوی برخی از چهره‌های عضو شورای سیاستگذاری شنیده می‌شود. هرچند من بعید می‌دانم این اتفاق بیفتد؛ چرا که ممکن است منجر به انشعاب در جبهه اصلاح‌طلبان شود. ظاهرا این دوستان به این موضوع توجه نکرده‌اند که بخشی از اصلاح‌طلبان که چهره‌های شناخته‌شده‌ای نیز در میان آنها حضور دارند کاملا آماده هستند در صورتی که شورای عالی بخواهد از ارائه لیست خودداری کند آنها به صورت جریان انشعابی وارد عمل شوند و لیست بدهند. در نتیجه عدم ارائه لیست از سوی شورا در انتخابات پیش‌رو دو نتیجه سوء خواهد داشت؛ اول اینکه چهره‌های اصلاح‌طلبی که در سراسر کشور روی حمایت شورا حساب می‌کردند مایوس و سرخورده می‌شوند و دوم اینکه حتما انشعاب صورت خواهد گرفت؛ انشعابی که با وجود آن، بعدها به وحدت رساندن این نیروها در جبهه اصلاحات کار سختی خواهد بود. خوب است شورا بر استراتژی پسا ثبت‌نام متمرکز شود. یکی از مقولات مهم در این حیطه مقوله ائتلاف با اصولگرایان میانه‌رو است. خوشبختانه این موضوع در دستور کار برخی از عناصر برجسته اصلاح‌طلب قرار دارد. اگر خطر شکل‌گیری یک مجلس افراطی وجود داشته باشد حتما شرط عقل این است که تلاش کنیم و با به‌کارگیری تدابیر ویژه از بروز این اتفاق جلوگیری کنیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha