ساکنان شهر سلماس در هزاره هفتم قبل از میلاد کشاورز و دامدار بودند

تهران- ایرنا- مسئول اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان سلماس، گفت: مردمان اهرنجان در هزاره هفتم قبل از میلاد کشاورز و دامدار بوده‌اند.

 افراسیاب گراوند با اشاره به اینکه بخش زیادی از حرایم استحفاظی این تپه به دلیل تفکیک و تبدیل به منازل مسکونی از بین رفته، خاطرنشان کرد: از سویی برداشت خاک تپه برای انجام عملیات ساختمانی از قسمت های شرقی و جنوبی آن، آسیب های جبران ناپذیری به این محوطه  وارد آورده است.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری این باستان شناس، افزود: به منظور حفاظت و صیانت از این اثر مهم باستانی، شناخت گستره حقیقی و واقعی تپه، تعیین عرصه و تدوین نقشه گستردگی  و در نهایت ساماندهی آن به عنوان یک اثر پارک موزه ای، این محوطه با مجوز پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری مورد گمانه زنی قرار گرفت و در مجموع تعداد ۳۰ گمانه با ابعاد ۵/۱* ۵/۱ متر در آن ایجاد و کاوش شد.

مسئول اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان سلماس در ادامه تصریح کرد: بر اساس گمانه زنی و همچنین مواد فرهنگی بدست آمده می توان گفت ساکنان اهرنجان، مردمانی کشاورز و دامدار و دارای روابط تجاری با مناطق همجوار از جمله  شرق آناتولی، قفقاز جنوبی، فلات مرکزی و جنوب دریاچه ارومیه بوده اند.

وی گفت: وجود سنگ های مادر و ابزارهای ابسیدینی در ۷ رنگ متفاوت، تراکم سردوک های سنگی و گلی، سنگ ساب ها، هاون ها و ظروف سنگی گواهی بر این مدعاست.

گراوند در پایان تپه اهرنجان با وسعت قریب به ۴ هکتار را از بزرگترین محوطه های پیش از تاریخ اعلام کرد که در سال ۱۳۷۷ با شماره ۲۱۰۲ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha