«مارال ترکمان» بازیکن تکنیکی که پیش از حضور او در تیم ملی فوتسال از او به عنوان پدیده فوتبال نام برده می شد امروز به یکی از ستاره های فوتسال زنان کشور تبدیل شده است.
بازیکن ۱۷ سالهای که ۶ سال در تیم ملی فوتبال دختران حضور داشت و امسال تصمیم گرفت تا در رشته مورد علاقه خود فعالیت کند. بنابراین با پیوستن به باشگاه سایپا و تیم ملی فوتسال زنان مسیر جدید دیگری را برای خود گشود.
او در این مسیر از راهنماییهای «مهدی ترکمان» نیز بهره برد. برادر او نیز در نیم فصل اول لیگ برتر فوتبال بازیکن پارس جنوبی بود.
ترکمان در گفت و گو با ایرنا از تصمیم خود برای حضور در تیم ملی فوتسال و الگوی خودسخن گفت.
از چه سنی وارد فوتبال شدید و چه عواملی سبب شد تا به این رشته علاقه مند شوید؟
هشت سالم بود که گام در این عرصه گذاشتم. در ۱۲ سالگی وارد تیم ملی فوتبال شدم و ۶ سال در تیم ملی ۱۴ تا زیر ۲۳ سال حضور داشتم. از دوران کودکی میدیدم که برادرم «مهدی ترکمان» سر تمرین میرود و بتدریج او الگویی برایم شد و به فوتبال علاقهمند شدم. گاهی اوقات با او فوتبال بازی میکردم و حتی سر تمرینات وی میرفتم. برادرم خیلی در این عرصه به من کمک کرد و هنوز هم این روند ادامه دارد.
شما در تیم ملی فوتبال هم حضور داشتید از تجربه حضور خود در تیم ملی صحبت کنید؟ و اینکه چرا فوتبال زنان ایران هنوز نتوانسته جایگاه ثابتی را در آسیا مثل فوتسال کسب کند؟
حضور در تیم ملی فوتبال تجربه خیلی خوبی بود. موارد بسیاری یاد گرفتم و خیلی پیشرفت کردم. فوتسال ما از پایه قوی شده اما فوتبال اینگونه نیست. دلیل اینکه فوتبال زنان ایران هنوز جایگاه ثابتی در آسیا ندارد، این است که از پایه قوی نیستیم و نبود پیشرفت در این عرصه به ضعیف بودن آکادمیهای فوتبال ایران بازمیگردد.
در چه تیمهایی در لیگ برتر بازی کردید؟ کیفیت لیگ فوتبال زنان و سطح دانش سرمربیان را چگونه ارزیابی میکنید؟
فصل گذشته در لیگ فوتبال زنان آن هم برای تیم رهیاب ملل مریوان بازی کردم و تجربه خوبی بود. اینک شاهد حضور تیمهای قوی در لیگ برتر هستیم که البته دانش سرمربیان را در پیشبرد اهداف تیمها نباید فراموش کنیم.
چرا از فوتبال به فوتسال آمدید و چرا سایپا انتخاب شد؟
مدتی برای مسابقات دانش آموزی فوتسال بازی میکردم. با مربیان، برادرم و خانواده صحبت کردم و همه راهنماییها به این سمت رفت که در فوتسال پیشرفتم بیشتر از فوتبال است. بدنبال آن تصمیم گرفتم تا در تیم سایپا حضور داشته و عضو کوچکی از خانواده این باشگاه باشم.
تیم سایپا در نیم فصل اول قهرمان شد اما چرا در نیم فصل دوم جایگاه خود را حفظ نکرد و به رده چهارم رسید؟
نیم فصل اول قهرمان شدیم زیرا بازیکنی چون «فرشته کریمی» در تیم حضور داشت اما در نیم فصل دوم کریمی به دلیل مصدومیت در تیم حاضر نشد. علاوه بر آن همه تیمها در فوتسال سطح خیلی بالایی دارند. تمامی دیدارها به دلیل حضور ملیپوشان در همه تیمها، پرفشار است. تیمهای فوقالعادهای در این فصل شرکت کردهاند. با توجه به اینکه سایپا نیز تیم قوی محسوب میشود در پلی آف نیز حضور قدرتمندی خواهیم داشت.
وضعیت لیگ فوتسال زنان را چگونه ارزیابی میکنید و آیا داوری تابحال ضربهای به تیم زده است با خیر؟
سطح لیگ فوتسال زنان خیلی بالا و پویا است. تمامی دیدارها برای هر تیمی حکم فینال را دارد. وضعیت داوری را نه میتوان خوب و نه بد ارزیابی کرد.
شما در تیم ملی فوتسال زنان حضور دارید، فکر میکنید بازهم می توانیم قهرمان آسیا شویم؟
باید خیلی تلاش کنم تا بتوانم در میان نفرات اصلی تیم باشم. قهرمانی آسیا دور از دسترس نیست و با تمرین و تلاش بازیکنان دوباره نصیب تیم خواهد شد.
آیا بدنبال لژیونر شدن هستید و الگوی ایرانی و خارجی شما کدام ورزشکار است؟
بنظرم ابتدا باید در تیم خودم بهترین باشم و بعد به لژیونر شدن فکر کنم. گرچه به این قضیه فکر میکنم اما یک شبه نمیتوان راه صد ساله را رفت. باید بتدریج زمینه این امر را فراهم کنم. با تلاش و پشتکار به هر چیزی میرسم. الگوی من فرشته کریمی است و دوست دارم تا در آینده مثل او باشم.
مهمترین درسی که از برادر خود در فوتبال گرفتید چه بود؟
هر لحظه که با او حرف میزنم، یک درس است. نه تنها برادرم بلکه خانوادهام نیز در این زمینه پشتیبانم هستند.
به عنوان یک پدیده در فوتبال یا فوتسال چه برنامهای برای آینده خود در نظر گرفتهاید؟
در فوتسال یک بازیکن ناآشنا بودم اما کادر فنی سایپا اعتماد کرد و به من بازی داد و اشکالاتم را گوشزد کرد. به عنوان یک پدیده باید ابتدا بهترین تیم خود و ایران باشم و پس از آن به انتخاب دیگر فکر می کنم تا خود را ثابت کنم. در این مسیر حمایتهای خانواده و باشگاه سایپا نقش موثری دارد.
نظر شما