نشریه " وایر" روز چهارشنبه به نقل از مقامات وزارت خارجه هند نوشت ،این وزارتخانه از چندین سفیر کشورهای خارجی دعوت کرده است تا به کشمیر سفر کنند.
هند در ماه اکتبر با حضور یک هیات بیست و هفت نفره از پارلمان اروپا در کشمیر موافقت کرده بود. اما این مقامات اروپایی اعلام کردند که سفر آنها به کشمیر به صورت خصوصی انجام شده است.
هند تاکنون از سوی بسیاری از کشورهای غربی به دلیل ادامه محدودیت ها در کشمیر مورد انتقاد قرار گرفته است.
یک مقام هندی گفت: زمان دقیق دیدار سفرای خارجی از کشمیر هنوز مشخص نشده است. مدیریت این دیدار بر عهده ارتش هند خواهد بود.
وزارت کشور هند در روز های پایانی ماه دسامبر پس از بررسی وضعیت امنیتی کشمیر، دستور خروج فوری حدود ۷ هزار نیروی پلیس و امنیتی مستقر در این منطقه را صادر کرد.
پس از آن دولت هند خدمات اینترنت تلفن همراه را در کارگیل وصل کرد.
نخست وزیر هند ۵ اوت(۱۴ مرداد) از تصمیم خود برای لغو خودمختاری نسبی و اختیارات ویژه منطقه جامو و کشمیر خبر داد.
طبق اصل ۳۷۰ قانون اساسی هند، این منطقه به جز در مسایل دفاعی و امور خارجی، در سایر موارد از اختیارات خاص برخوردار بود.
طبق بند ۳۵ قانون هند فروش هرگونه اموال غیر منقول به افرادی که بومی ایالت جامو و کشمیر نیستند، ممنوع است و ساکن دائمی جامو و کشمیر فردی است که پیش از سال ۱۹۵۴ مقیم این ایالت بوده باشد یا ۱۰ سال دائم و مستمر در آن زندگی کرده باشد.
دولت پس از لغو اصل ۳۷۰ قانون اساسی و بند ۳۵ قانون هند که اختیارات ویژه ای برای ایالت جامو و کشمیر در نظر گرفته بود، برای جلوگیری از اعتراض مردم، مدارس و دانشگاه ها را تعطیل و تلفن و اینترنت این منطقه را قطع کرد.
همچنین دولت هند به منظور جلوگیری از ناآرامی ها و اعتراضات بیش از ۹ هزار نیروی امنیتی و نظامی را به کشمیر منتقل کرد.
از آن زمان تاکنون محدودیت های کشمیر مانند منع رفت و آمد، احیای بخشی از خدمات تلفن ثابت و تلفن های همراه به صورت مرحله ای کاهش یافته اند.
نظر شما