به نظر می رسد موازنه قوا یا این توازن ثابت که پس از حمله رژیم صهیونیستی به لبنان در سال ۲۰۰۶ میلادی و جنگ ۳۳ روزه میان این کشور و آن رژیم برقرار بود، دیگر ضمانت اجرا نداشته باشد.
برخی تحلیل ها و گزارش ها در لبنان تا کنون احتمال جنگ جدید میان این کشور و رژیم صهیونیستی را بعید می دانستند، چون به نفع دوطرف نبود و حفظ وضعیت موجود به نفع بیروت و تل اویو است .
اکنون اما وضعیت تغییر کرده و ممکن است سال ۲۰۲۰ جنگی درگیرد که فاجعه بار و ویرانگر خواهد بود. لبنان در زمان حاضر خواستار جنگ نیست، ولی مقام های رژیم صهیونیستی، دوره «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا را وقت و فرصتی مناسب برای ضربه زدن به لبنان می دانند که تکرار نمی شود و ترامپ مانع آن نیست.
برخی منابع رسانه ای لبنان به نقل از مقام های تندرو رژیم صهیونیستی گفته اند که این رژیم برخلاف جنگ ۳۳ روزه این بار وارد جنگی نمی شوند مگر این که بدانند پیروز از آن خارج می شوند.
آنها تهدید کرده اند، جنگی که این بار این رژیم می خواهد در برگیرنده ویرانی ارتش، دولت و زیربناهای لبنان می شود و میان حزب الله و دولتی که از آن حمایت می کند، تفاوت قائل نمی شود.
لبنان تحمل ضربات سخت را ندارد و وضعیت آن مانند افغانستان، لیبی، یمن و سوریه در معرض فروپاشی اقتصادی و اجتماعی و هرج و مرج قرار خواهد گرفت و جامعه بین المللی چنین وضعیتی را موجب تزلزل و ناامنی منطقه و موج جدیدی از مهاجران لبنانی و سوری به اروپا می داند.
از این رو، سیاست اروپا متکی به درگیر نشدن لبنان و رژیم صهیونیستی و فشار بر این رژیم برای آغاز نکردن جنگ و فشار بر حزب الله برای ندادن بهانه به دست صهیونیستها است.
با این همه، اگر جنگی واقع شود، شورای امنیت سازمان ملل متحد برای برقراری صلح، خیلی سریع به قطعنامه ۱۷۰۱ متمسک خواهد شد.
مطابق مفاد این قطعنامه که پایان تابستان ۱۳۸۵ و پس از جنگ ۳۳ روزه رژیم اسراییل علیه حزبالله منتشر شد، این رژیم ملزم شده به تجاوزهای هوایی، دریایی و زمینی به تمامیت سرزمینی لبنان پایان دهد.
پیش بینی می شود، پس از برگزاری انتخابات پیش روی پارلمانی در سرزمینهای اشغالی و در صورت پیروزی مجدد «بنیامین نتانیاهو» شرایط تغییر کند و این رژیم با همراهی و پشتیبانی آمریکا، فشار خود بر لبنان را افزایش دهد و در صورت واکنش ارتش و مقاومت، احتمال جنگ بیشتر خواهد شد.
احتمال آغاز جنگِ به اصطلاح پیشگیرانه نیز در سال ۲۰۲۰ از طرف رژیم صهیونیستی علیه لبنان می رود، به ویژه که این رژیم برای کسب آمادگی تمرین های نظامی (مانور) در سال ۲۰۱۹ در جبهه شمالی فلسطین اشغالی و نزدیک مرز لبنان انجام داده است.
بازدید رئیس رژیم صهیونیستی از واحدهای نظامی این رژیم در مرز لبنان و تهدید دولت این کشور و یادآوری مکرر مسئولیت آن در قبال هرگونه عملیات ارتش و مقاومت علیه اسرائیل نشان از تمایل مقام های تل اویو به تغییر معادلات درگیری دارد.
"دروم شالوم" رییس بخش مطالعات سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) به تازگی از امکان رویارویی این رژیم با لبنان در صورت اصرار مقام های تل اویو بر جلوگیری از دستیابی حزب الله به موشک های نقطه زن، صحبت کرده است؛ موشک هایی که عامل اصلی بازدارندگی و برقراری و حفظ «موازنه وحشت» میان این حزب و آن رژیم بوده و هست.
هم چنین برخی مطبوعات رژیم صهیونیستی ظرف روزهای گذشته با تکرار این ادعا که در زمان حاضر، حزب الله لبنان تهدیدی راهبردی (استراتژیک) برای اسرائیل به شمار می رود، نوشته اند: وضعیت پیچیده شده و احساس ورود ابرهای تیره به آسمان مدیترانه را دارند و ممکن است در آستانه جنگ باشیم.
در این میان برخی از آن مطبوعات از برنامه آموزش در ارتش رژیم صهیونیستی برای مواجهه در جبهه شمالی و جنگ با ارتش لبنان و سوریه خبر داده اند.
هر چه ارتش رژیم اسراییل در پی بهانه برای آتش افروزی در مرز با لبنان است، ارتش این کشور و نیز مقاومت، با صبر و حکمت با قضایای جاری برخورد می کنند. روزنامه «الاخبار» چاپ بیروت هفته گذشته از فرمان ارتش لبنان به واحدهای نظامی خود در منطقه «لیطانی» در جنوب مبنی بر پاسخ ندادن به تحریکات نیروهای نظامی رژیم صهیونیستی خبر داد.
سخنان عصر امروز (یکشنبه) «سید حسن نصرالله» دبیرکل حزب الله لبنان به احتمال زیاد نقاط تیره صفحه معادلات میان این کشور و رژیم صهیونیستی را روشن تر خواهد کرد.
نظر شما