سورنا ستاری روز یکشنبه در مراسم رونمایی از داروی آلساوا ضمن تسلیت به مناسبت جان باختن شماری از هموطنان ایرانی و اتباع دیگر کشورها در سانحه هواپیمایی اوکراین گفت: چون خودم پدرم را در سانحه هوایی از دست دادم، میدانم این درد چقدر عظیم است.
وی ادامه داد: حس همدردی در این اوضاع و نیاز به همراهی با یکدیگر بیش از هر زمان دیگری نمود پیدا میکند، بچههایی که امروز در کوچه پسکوچههای کشور حضور دارند میتوانند دانش بومی را توسعه دهند.
ستاری تصریح کرد: باید کنار یکدیگر بایستیم تا این اقتصاد مزخرف نفتی را با تمام زیرساختها و بروکراسی غلطی که از ۵۰۰ سال قبل به وجود آمده، مبارزه کنیم تا نوع اقتصاد عوض شود، تا زمانی که انسانها بتوانند درخصوص اقتصاد تصمیم بگیرند نه ابزارها که به راحتی قابل تحریم شدن هستند و هر اتفاقی روی آنها تاثیر میگذارد.
او اضافه کرد: برنامه گستردهای در حوزه توسعه پزشکی شرکتهای دانشبنیان داریم، یکی از قدرتهای ما حوزه بیوتکنولوژی است که میتوانیم در آن برتری کامل داشته باشیم، این حوزه در ژن ایرانیهاست و در آن برتری داریم و روی آن کار می کنیم.
معاون علمی رییس جمهوری خاطرنشان کرد: در کشور ما قابلیت جذب نیروی نخبه وجود دارد و در معاونت علمی ریاست جمهوری روی این حوزه، سرمایه گذاری خوبی انجام دادهایم.
ستاری از رونمایی داروهای جدید تا پایان امسال با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری خبر داد و گفت: ما اکنون وارد حوزههایی شدیم که در گذشته اصلا سمت آن نمیرفتیم، تولید واکسنهای انسانی و دام و طیور از جمله این حوزههاست، خصوصا داروهای طیور که بازار بزرگی برای کشورها دارد و در عین حال، پیچیدگی داروهای انسانی را ندارد.
وی تصریح کرد: آینده حوزه تکنولوژی در دستان ماست و امیدوارم بتوانیم در این زمینه از همیشه موفقتر عمل کنیم.
داروی ایرانی «ویال تزریقی اداراوون» با نام تجاری «آلساوا» مخصوص بیماران مبتلا به ALS با حضور معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و سازندگان آن در معاونت علمی ریاست جمهوری رونمایی شد، این دارو با هدف تامین نیاز بیماران و ارزآوری به کشور تولید شده است.
این بیماری به علت تحلیل سلولهای شایع در محدوده نخاع اتفاق میافتد. پس از رخ دادن آن سلولهای عصبی به مرور زمان تحلیل پیدا میکنند و علت آن هم هنوز مشخص نیست.
تحلیل رفتن سلولها به ناکارآمدی عضلات منجر شده که در نهایت فرد به شدت لاغر میشود و اختلال در تکلم، مشکلات گوارشی و تنفسی را نیز به دنبال دارد.
افراد مبتلا به این بیماری تعدادشان اندک است اما درد و رنج بیماری و هزینه بالای درمان باعث شد داروسازان ایرانی تلاش خود را به کار بگیرند. در گذشته این دارو از ژاپن وارد کشور میشد و دو هزار بیماری که در ایران بودند باید از این طریق دارو را تامین میکردند.
تا قبل از تولید این دارو توسط محققان داخلی، بیماران به اجبار سالانه بیش از ۲۰۰ میلیون تومان برای خرید این دارو هزینه می کردند.
به همین دلیل داروسازان دو شرکت دانشبنیان داخلی پس از مدتها تلاش بیوقفه موفق به تولید دارویی شدند که که هزینه درمان بیماران مبتلا را به ۲۰ میلیون تومان در سال کاهش میدهد.
نظر شما