قبل از پاسخ موشکی سپاه، آمریکایی ها خیلی تلاش کردند تا از پاسخگویی ایران با واسطه قرار دادن سران شماری از کشورهای منطقه و جهان جلوگیری کنند، اما حرف ایران و ایرانی یکی بود، انتقام.
پس از فرمایشات محکم رهبر معظم انقلاب و واکنش های مردم ایران در انتقام خون شهدای فرودگاه بغداد، یاوه گویی های مقامات آمریکایی به ویژه "دونالد ترامپ" رییس جمهور و مایک پمپئو وزیر خارجه این کشور نیز شروع شد.
پس از پاسخ موشکی سپاه، یک منبع آگاه در اطلاعات سپاه در گفت وگو با رسانه های داخلی اعلام کرد که ۸۰ تروریست آمریکایی در عملیات انتقام سپاه به هلاکت رسیدند و نزدیک به ۳۰۰ نظامی آمریکایی دیگر مجروح شدند که برای درمان به بغداد، تل آویو و آلمان اعزام شدند.
بهگفته این منبع آگاه، در این حمله همچنین تعدادی هواپیمای بدون سرنشین و بالگرد و تجهیزات فراوان نظامی آمریکایی ها آسیبهای جدی دیدهاند و دقت و شدت اصابت موشکهای شلیکشده بهحدی بوده است که برخی از آنها همزمان چند هدف حساس را تخریب کردهاند.
برخی از منابع غربی نیز از هدف قرار گرفتن ۱۳ جنگنده – بمب افکن آمریکایی و نابودی آنها در پایگاه عین الاسد در اثر پاسخ موشکی ایران خبر دادند.
یک منبع نیز با تائید موضوع بالا به خبرنگار ایرنا در بغداد گفت که چند فروند هواپیمای آمریکایی به دنبال انفجار و اصابت موشک های ایرانی در پایگاه عین الاسد منهدم شده و هنوز در حال سوختن هستند.
از نکات جالب این حمله این است که سامانه های پدافند هوایی آمریکا (پاتریوت و تاد) که وظیفه حراست از فضای هوایی پایگاه های آمریکایی در عراق را به عهده دارند نتوانستند حتی یک فروند از موشک های شلیک شده ایران را ره گیری نمایند، موضوعی که دوباره ناکارآمد بودن سامانه های پدافند آمریکایی را ثابت کرد.
وزارت دفاع آمریکا(پنتاگون) نیز با تأیید عملیات موشکی سپاه اعلام کرد: دو پایگاه آمریکایی در عراق، هدف بیش از ۱۲ موشک بالستیک ایران قرار گرفته است.
تنها خبرنگاری که توانسته پس از پاسخ موشکی ایران وارد پایگاه آمریکایی عین الاسد شود، خبرنگار و گزارشگر شبکه آمریکایی سی ان ان بوده است. دو روز پیش شبکه خبری آمریکایی سی ان ان گزارشی را از داخل این پایگاه نظامی پس از هدف قرار گرفتن منتشر کرد که از ویرانی وسیع آن خبر می دهد و گزارشگر این شبکه نیز با بهت و حیرت از آسیب های سنگین وارد شده اعلام کرد، مگر می شود با این حجم خسارت ها و ویرانی های بالا، کسی کشته نشده باشد!.
صهیونیست ها نیز به حمله قاطع موشکی ایران اعتراف کردند و وبگاه صهیونیستی دبکا نوشت که رئیسجمهور آمریکا هیچ سخنی درباره ساختمانهایی که (در پایگاه عین الاسد) به دقت در جریان حمله موشکی ایران هدف قرار گرفتهاند، به زبان نیاورد.
دبکا ضمن هشدار به مقامات رژیم صهیونیستی، نوشت: پس از جنگ کره در سال ۱۹۵۰ به این سو برای اولین بار بود که یک پایگاه آمریکایی به طور مستقیم هدف قرار میگیرد.
این وبگاه صهیونیستی با اشاره به تصاویر هوایی که شرکت ماهواره ای تجاری پلنت لبز اینک (Planet Labs Inc) از «عین الاسد» منتشر کرده، نوشت: «پنج ساختمان "با دقت عالی" هدف قرار گرفته و تخریب شد و این چیزی بود که رئیسجمهور آمریکا بدان اشارهای نکرد و مدعی شد که هیچ خسارتی به نیروهای نظامیاش وارد نیامده است. »
در ادامه این گزارش آمده است: «این تصاویر هوایی نه تنها روایتی متفاوت از روایت ترامپ را به ما میگوید بلکه نشان میدهد که ایران توانسته قدرت موشکی خود را بسیار توسعه دهد. »
دبکا در ادامه اشاره کرد که احتمال وقوع خسارتهای جانی در میان نیروهای آمریکایی حاضر در عین الاسد وجود دارد، به خصوص اینکه طرف ایرانی نیز از کشته شدن ۸۰ نیروی آمریکایی در دو پایگاه عین الاسد و الحریر در عراق خبر داده است.
ادعای دونالد ترامپ در خصوص عدم وجود تلفات در حمله موشکی ایران به پایگاه «عین الاسد» تا کنون واکنش بسیاری از کارشناسان عرصه نظامی را برانگیخته است. «ویپین نارانگ» کارشناس آمریکایی امور نظامی و استاد مطالعات امنیتی دانشگاه «امآیتی» نیز روز پنجشنبه در صفحه توئیتر خود نوشت تصاویر ماهوارهای آثار حملات ایران به پایگاه «عین الأسد» نشان میدهد که دقت موشکهای ایران به میزان قابل توجهی افزایش یافته است.
او نوشت: «از دید من، مهمترین جنبه حمله موشکی ایران این است که موشکهای بالستیک کوتاهبرد آنها چقدر دقیق است. »
پاسخ موشکی سپاه با واکنش بسیاری از کارشناسان مسایل سیاسی در جهان روبه رو شد که از آن جمله «الکساندر دومرین» استاد دانشکده عالی اقتصاد در روسیه است، وی در این باره گفت: "هیمنه آمریکا توهم است و جایگاه آمریکا در منطقه و اعتبارش به شدت صدمه دیده است. "
وی افزود: «ترامپ توجهای به جنگ ندارد؛ او یک تاجر است؛ بار دیگر به میز گفتوگو باز میگردد. ایالات متحده در طول سالها، سیاست هراسافکنی را در خاورمیانه شکل داده که به یک درگیری هولناک بدل شده است. »
این استاد روسی همچنین گفت که در حال حاضر کسی آمریکا را در خاورمیانه دوست ندارد؛ حتی شهرت و اعتبار آمریکا در منطقه و کشورهایی که به طور سنتی همپیمان واشنگتن محسوب میشوند به شدت پایین آمده است.
«ماریا ماخموتووا» دیگر کارشناس روس در امور استراتژیک نیز معتقد است، موضع آمریکا در غرب آسیا پس از پاسخ موشکی ایران به لرزه افتاده است.
گزارش روزنامه انگلیسی گاردین در این زمینه جالب است؛ گاردین درباره پاسخ موشکی ایران نوشت: تنش میان دولت ترامپ و ایران نشانه افول هژمونی آمریکا در جهان است.
در این گزارش آمده است، امپراطوریهایی نظیر روم و بریتانیا توسط حکومتهای قویتر از خود از بین نرفتند، بلکه توهمات و وسعت جغرافیایی این امپراطوریها آنها را از بین برد. برای مثال بریتانیا نه این حق را داشت و نه نیازی داشت که به شرق آسیا و آفریقا و کشورهای مسلمان حمله کند و در نهایت توسط همین کشورها سرنگون شد. آمریکا نیز مدعی است آمریکا در مداخله در آمریکای جنوبی، شرق آفریقا و کشورهای مسلمان محق است. توجیههای آمریکا نیز از اقدام تلافیجویانه تا دفاع از خود و برقراری دموکراسی را دربرمیگیرد.
«زمانی که پهپادهایی دارید که میتوانند هرکس را در هرجا مورد هدف قرار دهند، وسوسه اجتنابناپذیر است. اگر فکر میکنید میتوانید از درون سنگری در صحرای نوادا پلیس جهان باشید، چرا برای آن تلاش نکنید؟ ». غرایز ترامپ تا چند ماه پیش همانند یک انزواطلب کلاسیک آمریکایی بود. او در کنگره خواستار خروج نیروهای آمریکایی از سوریه و افغانستان شد، اما آمریکا همچنان در این کشورها حضور نظامی دارد. حضور آمریکا در عراق، یمن، سومالی و لیبی هیچ ارتباطی با امنیت ایالات متحده ندارد.
«فابیان هینز» کارشناس در زمینه برنامه موشکی ایران در موسسه بینالمللی «میدلبری»نیز در مطلبی در روزنامه «ایندیپندنت» به تحلیل پیشرفتهای موشکی ایران ظرف یک دهه گذشته پرداخته و نوشت: «آنچه در طی این چند سال در ایران شاهد هستیم تغییر در موشکهایی است که از ابزار سیاسی و فیزیولوژیکی به تسلیحاتی واقعی در میدان نبرد تبدیل شدهاند».
به گفته یکی از مقامات وزارت دفاع انگلیس نتیجه این تقویت توان موشکی، خط تولید موشکهای کوتاه و میانبردی است که میتوانند کلاهکهای جنگی را با دقت بالا به محل مورد نظر برسانند.
به اعتقاد کارشناسان مسایل نظامی – سیاسی شرایط ویژه آمریکا در منطقه که با ترور سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس روی داده، آمریکایی ها را وادار به اتخاذ تصمیم ها و راهبردهای جدید در منطقه کرده است؛ این موضوع را یک مقام آمریکایی نیز تائید کرده است؛ وی میگوید، بعد از انتقام موشکی ایران، ارتش ایالات متحده به دنبال بازنگری و اصلاح مواضع دفاعی در پایگاههای این کشور در غرب آسیا است.
بنابر گزارش های منتشره، ارتش ایالات متحده بعد از انتقام موشکی ایران از اقدام تروریستی نظامیان آمریکایی در ترور و به شهادت رساندن سردار «قاسم سلیمانی» فرمانده شهید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، قصد دارد وضعیت پدافندی پایگاههای خود در عراق را تقویت کند.
واکنش «بَری مککافری» ژنرال بازنشسته و چهار ستاره ارتش آمریکا درباره شهادت سردار سلیمانی و شرکت بی شمار عزاداران ایرانی در غم این سردار بزرگ ایرانی جالب است؛ مک کافری معتقد است که حضور دریای عزاداران ایرانی و مشارکت میلیونها نفر در مراسم تشییع پیکر سردار «قاسم سلیمانی»، «دونالد ترامپ» رئیسجمهور ایالات متحده را تا حد مرگ ترسانده است.
مککافری با بیان اینکه آمریکاییها به دنبال جنگ با ایران نیستند، گفت: «البته جنگ از نظر سیاسی هم برای ترامپ ویرانگر است».
به هرحال به نظر می رسد دونالد ترامپ هرگز تصور نمی کرد که شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی از طرفی موجب وحدت ملت ایران و از طرف دیگر با واکنش های جهانی علیه این اقدام تروریستی مواجه شود و تا این حد او را به گوشه رینگ ببرد ، وگرنه وی هرگز دستور حماقت بار این حمله تروریستی را صادر نمی کرد.
ترامپ و تمامی دشمنان مردم ایران باید بنشینند و نظاره گر دیگر نتایج شهادت سردار سلیمانی و یارانش در آینده ای نه چندان دور باشند، نتایجی که مطمئنا به سود مردم ایران و جبهه مقاومت اسلامی خواهد بود.
با این همه ، رییس جمهور آمریکا باید بداند که پاسخ موشکی سپاه فقط در حد یک سیلی بود.
نظر شما