تلاش وزارت بهداشت برای به حداقل رساندن کاهش بار مراجعه بیماران

تهران- ایرنا - معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در دوره اخیر تحریم‌ها پیش‌بینی می‌شود با کاهش بار مراجعه کمتری نسبت به سال ۹۱ مواجه شویم و در تلاش هستیم این کاهش را به صفر یا حداقل ممکن برسانیم.

به گزارش وزارت بهداشت، ایرج حریرچی روز دوشنبه درباره مباحث مطرح شده در مورد کاهش بار مراجعه بیماران افزود: در کشور ما ۹۸.۳ درصد کسانی که در سال‌های گذشته به دلیل نیاز به خدمات سرپایی مراجعه کرده‌اند، خدمت مورد نیاز خود را دریافت کرده‌اند و بین فقیر و غنی نیز تفاوت چندانی در این زمینه نبوده است. در این راستا، پنجک پنجم یا برخوردار، ۹۸.۶ درصد و پنجک اول یا غیر برخوردارترین نیز ۹۷.۵ درصد خدمات مورد نیاز خود را دریافت کرده‌اند.

وی بیان کرد: در مورد خدمات بستری هم الگوی مشابهی وجود دارد. یعنی ۹۵.۵ درصد کسانی که در سال‌های گذشته به دلیل نیاز به خدمات بستری مراجعه کرده‌اند، خدمت مورد نیاز را دریافت کرده و باز هم بین فقیر و غنی تفاوت چندانی وجود ندارد. به این معنی که پنجک پنجم یا برخوردار ۹۷.۶ درصد و پنجک اول یا غیر برخوردارترین نیز ۹۴.۸ درصد خدمات مورد نیاز خود را دریافت کرده‌اند.

حریرچی ادامه داد: در حال حاضر از نظر پوشش خدمات سلامت در مقایسه با دیگر کشورها، ایران وضعیت متوسط به بالا دارد و طبق پیش بینی سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۳۰، رتبه اول منطقه مدیترانه شرقی از لحاظ پوشش خدمات سلامت خواهیم بود.

وی افزود: علت پوشش مطلوب خدمات سلامت در وضعیت فعلی و مطلوب‌تر در ۱۰ سال آینده، سرمایه گذاری در حوزه سلامت در ۴۰ سال گذشته و به خصوص در چند سال اخیر و پیش بینی تداوم آن برای سال‌های آینده است. همچنین علت عدم تفاوت چندان بین فقیر و غنی و روستایی و شهری توجه بیشتر و اولویت گذاری خدمت رسانی در مناطق محروم و برای اقشار غیر برخوردار توسط دولت و مجلس بوده است.

معاون وزیر بهداشت گفت: بعد از تحریم‌های ناجوانمردانه در سال ۹۱ به دلیل تورم بالا و کاهش قدرت خرید مردم، اولویت هزینه مردم به خوراک و مسکن منتقل شد و از هزینه کرد در اولویت‌های دیگر مانند سلامت و آموزش کاسته شد که منجر به کاهش ۵ تا ۷ درصدی مراجعات مردم در مورارد بهداشتی درمانی شد.

حریرچی بیان کرد: در دوره اخیر تحریم‌ها به دلیل اجرای طرح تحول سلامت و در اولویت بودن حوزه سلامت برای دولت و مجلس و گسترش مناسب خدمات ارزان قیمت در بخش دولتی، پیش بینی این است که با کاهش بار مراجعه کمتری نسبت به سال ۹۱ مواجه شویم.

به گزارش ایرنا، معاون کل وزارت بهداشت پیش از این نیز گفته بود: هر ایرانی به طور متوسط ۱۰.۳ بار در سال به سیستم بهداشتی درمانی مراجعه می‌کند. مراجعه ایرانی‌ها به سیستم‌های بهداشتی درمانی شامل مراجعه به پزشک، درمانگاه، بیمارستان، داروخانه و آزمایشگاه می‌شود. ایرانی‌ها در سال ۸۵۳ میلیون بار به سیستم بهداشتی و درمانی مراجعه می‌کنند و از مجموع مراجعه به سیستم بهداشتی و درمانی، ۳.۴ بار آن، مراجعه به داروخانه‌ها است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha