به گزارش خبرگزاری ملی لبنان، وی در جمع نمایندگان اتحادیه روزنامه نگاران این کشور در بیروت افزود: بر دولت لازم است با فساد مبارزه کند و کشور را از بحران موجود نجات دهد.
نبیه بری گفت: نجات لبنان و جلوگیری از فروپاشی اقتصادی آن امکانپذیر است و راه حل آن، تدبیر و سیاستورزی و برخورداری از دولت تکنو– سیاسی است.
رییس مجلس لبنان خاطرنشان کرد: ما از سال ۱۹۱۴ میلادی تاکنون بحران های بزرگی را پشت سر گذاشته ایم اما بحران موجود، بی سابقه است.
وی در مورد تشکیل دولت جدید به ریاست «حسان دیاب»، اظهار کرد: به محض این که وی کابینه ی فنسالار (تکنوکرات) خود را تشکیل داد، به آن رأی اعتماد می دهیم اما من و فراکسیون وابسته به من در آن کابینه مشارکت نمی کنیم.
بری که خود و اعضای فراکسیون «پیشرفت و آزادی» وابسته به او به نخست وزیر منتخب برای تشکیل دولت جدید رأی داده بودند، پیش از این نیز گفته بود: من و اعضای فراکسیون این جنبش در دولت مستقل و فنسالار (تکنوکرات) به ریاست حسان دیاب شرکت نمی کنیم و خواهان دولت تکنو– سیاسی هستیم.
رهبر جنبش امل گفت: مایل نیستم "دیاب" مرا و خودش را محدود و مقیّد کند. اگر او نمی خواهد با من راه بیاید من با او راه خواهم آمد. "دیاب" شروطی را برای خود و دیگران در نظر گرفته که مطلوب نیست و کارش را برای تشکیل کابینه سخت کرده است.
نخست وزیر منتخب لبنان شنبه گذشته با صدور بیانیه ای در بیروت اعلام کرد که خود را همچنان ملزم و متعهد به شروط و معیارهای زیر برای تشکیل کابینه ی جدید می داند:
- دولت کوچک با ۱۸ وزیر (۹ مسلمان و ۹ مسیحی)
- دولت فنسالار (تکنوکرات)، متخصص، غیر حزبی و غیر سیاسی
- مشارکت بالای زنان در این دولت
- نبود وزیران دولت پیشین که با آغاز جنبش اصلاحی مردم لبنان ساقط شد
- استفاده نکردن از نمایندگان مجلس به عنوان وزیر کابینه ی جدید
- حذف وزیران مشاور یا وزیران به اصطلاح دولت در کابینه ی جدید
- ادغام برخی وزارتخانهها
"دیاب" از شخصیت های اهل سنت، استاد دانشگاه آمریکایی بیروت و وزیر پیشین تربیت و آموزش عالی لبنان پایان ماه گذشته با کسب ۶۹ رأی، بیشترین آرای نمایندگان مجلس ملی این کشور را به دست آورد و به عنوان «نامزد پست نخست وزیری» مأمور تشکیل کابینه شد.
نبیه بری در مورد جنبش اعتراضی مردم لبنان، گفت: ابتدا احساس می کردم یکی از اعضای این جنبش هستم اما امور و شرایط تغییر کرد و دیگر، این انقلاب و جنبش نیست زیرا سه ایستگاه تلویزیونی، معترضان را به تجمع، تحصن و تظاهرات دعوت می کنند.
هزاران کارگر، کارمند، جوانان حزبی و فعالان مدنی، دانشجویان و معلمان دانشگاه ها و مدارس خصوصی و دولتی با تظاهرات و تجمع و تحصن در قالب جنبش اعتراضی از ۲۵ مهرماه تاکنون در شهرهای مختلف لبنان خواستار اصلاح ساختار سیاسی، پایان دادن به سوء مدیریت و فساد مقام ها، رفع بیکاری، گرانی و تورم، جلوگیری از کاهش ارزش پول ملی (لیره) و افزایش حقوق و مزایا هستند.
نظر شما