کشاورز زاده در این مطلب که امروز پنجشنبه منتشر شد آورده است به شهادت رساندن یک سردار و مقام ارشد و بلند پایه نظامی که در جبهه مبارزه با داعش پیشگام بوده اقدامی تروریستی و بخشی از راهبرد قلدری و زورگویی های آمریکاست.
او تاکید کرده است کشورهای ایران و چین و دیگر اعضای جامعه بین المللی باید دست در دست یکدیگر با این سلطه طلبی و مداخله جویی آمریکا مقابله کنند.
در این مطلب آمده است سابقه نداشته است که آمریکا در خاک عراق دست به چنین اقدامی بزند که حالا به محور توجه جامعه جهانی تبدیل شده است.
سفیر ایران در چین در ادامه آورده است اولین دلیل این توجه بین المللی این است که سردار سلیمانی در قلب تلاش های دولت ایران قرار داشت که به درخواست دولت های دیگر منطقه با داعش که سازمان ملل آن را گروهی تروریستی خوانده، مبارزه می کرده است.
دلیل دیگر ذکر شده این است که به شهادت رساندن این ژنرال بلند پایه ایرانی به دستور دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا صورت گرفته که مصداقی از تروریسم دولتی و حرکتی مجرمانه و در تضاد با نرم ها و حقوق بین المللی و از جمله مفاد منشور سازمان ملل است.
در این مطلب آمده است: در ثانی قابل درک و قبول نیست کشوری که خود را پرچمدار مبارزه با تروریسم در دنیا معرفی می کند، به یک کشور دیگر که در حال مبارزه با تروریسم است، حمله کند به همین دلیل این اقدام تروریستی مورد قبول حتی دولتمردان و درون جامعه آمریکا واقع نشده و اساس حقوقی، سیاسی و منطقی چنین اقدامی در آمریکا و توسط دیگر کشورها مورد سوال قرار گرفته است.
کشاورزاده آورده است: در همین راستا بود که محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران بر اساس ماده ۵۱ منشور سازمان ملل در حق دفاع از خود اعلام کرد که ایران واکنش نشان داده است و البته به دنبال جنگ نیست اما در برابر تجاوز از خود دفاع می کند.
در مطلب سفیر ایران در پکن تاکید شده است : افزون بر این ایران در یک سال گذشته تلاش زیادی برای حفظ برجام کرده است این در شرایطی است که دولت آمریکا در سال ۲۰۱۸ میلادی به طور یکجانبه از یک توافق چند جانبه برای حراست از برنامه صلح آمیز هسته ای ایران خارج شد و ایران از آن زمان صبر راهبردی و خویشتنداری نشان داده است زیرا همچنان به دیپلماسی باور دارد.
به نوشته وی، این توافق که چین هم عضوی از آن است هنوز همچون یک اساسنامه مهم همکاری و گفت و گوی چند جانبه محسوب می شود بخصوص برای منطقه ای که مدت زمان طولانی شاهد چالش و تنش است، مهم بوده است.
سفیر ایران در چین تصریح کرده است که ایران از زمانی که آمریکا از این توافق خارج شد دیگر از مزایای اقتصادی آن بهره مند نشده است آمریکا فشارهای حداکثری بکار گرفته و اروپا نیز جز محکومیت آمریکا کار دیگری انجام نداده است بر خلاف آنچه آمریکا ادعا می کند این اقدام باعث شده است تا مردم ایران حتی به نیازهای اساسی خود چون دارو هم دسترسی نداشته باشند.
او تاکید می کند که اقدامات چین به عنوان یک عضو مسئول جامعه جهانی و برخی از کشورهای دیگر دنیا که همیشه با زورگویی و سلطه جویی آمریکا مخالفت کرده اند باعث شده است تا الان نیز جمهوری اسلامی ایران به این توافق پایبند باشد ولی پس از ماجراجویی اخیر آمریکا همه باید بدانند که تلاش های بین المللی برای پیشبرد صلح و حل مساله با روش های دیپلماتیک نادیده گرفته شده و نرم های بین المللی به این شکل بی اعتبار شده است.
کشاورززاده آورده است وقتی نیروهای خودسر دست به چنین کارهایی می زنند باعث بی نظمی و بی توجهی به حقوق بین المللی و جهانی می شوند و آن را بی اعتبار می کنند و صلح و ثبات بین المللی به مخاطره می افتد و برعهده جامعه بین المللی است که اجازه ندهد چنین اقداماتی به یک روند معمول تبدیل شود.
سفیر ایران در چین نوشته است که ایران در چنین شرایطی بدون آنکه نگاه راهبردی خود را از دست بدهد در مسیر رشد و توسعه گام بر می دارد و از حق حاکمیت، استقلال و هویت خود دفاع می کند و با عزمی قاطع مقاومت را ادامه می دهد.
او تاکید کرد: ایران با اینکه این حق را که به هر تجاوزی پاسخ دهد برای خود محفوظ می دارد، کماکان به ارتباط و همکاری با دیگر شرکا بخصوص چین که شریک راهبردی این کشور است و دیدگاه های مشابه و مشترکی در این زمینه ها دارد، ادامه می دهد و برای اعاده صلح و ثبات منطقه ای همکاری می کند.
کشاورز زاده ابراز امیدواری کرده است که ایران و چین و دیگر کشورهای دارای سیاست مستقل در دنیا در کنار یکدیگر با سلطه جویی و مداخله گرایی و ورود به امور داخلی دیگر کشورها مانند آنچه از سوی آمریکا در مداخله در امور داخلی هنگ کنگ مشاهده شده است و می کوشد تا سیاست های چین را به چالش بکشد، مقابله کنند.
سفیر ایران در پکن در پایان آورده است که تحولات اخیر نشان داد که اگر این رهیافت ها و رفتارها متوقف نگردد و با آن مقابله نشود هیچ کشور و منطقه ای امنیت نخواهد داشت.
نظر شما