ظرفیت شناخته‌شده چهارمحال و بختیاری در قایقرانی

شهرکرد- ایرنا- چهارمحال و بختیاری به دلیل داشتن دو رودخانه دائمی زاینده‌رود و کارون و رودخانه‌های فصلی می‌تواند یکی از قطب‌های اصلی ورزشهای آبی در کشور باشد.

رشته قایقرانی یکی از مدال‌آورترین رشته‌های المپیکی است که در کشورهای توسعه یافته بر روی آن برای کسب مدال المپیکی سرمایه‌گذاری می‌شود و سایر کشورها نیز بر روی مدال‌های این رشته پر طرفدار در حال سرمایه‌گذاری هستند.

سالهاست در مجامع ورزشی و گردشگری یکی از ظرفیت‌های چهارمحال و بختیاری را وجود رودخانه‌ها و آب‌های خروشان برای توسعه ورزش‌های آبی از جمله قایقرانی عنوان می‌کند اما تاکنون این استان به قطب اصلی ورزش قایقرانی تبدیل نشده است.

یکی ظرفیت‌های ورزشی و گردشگری استان وجود آبهای خروشان برای توسعه رشته ورزش رفتینگ است اما این رشته گاهی با چالش نیز مواجه است، از جمله اینکه در حوزه گردشگری نیازمند ساماندهی و مجوزهای شهرستانی و استانی است.  
منطقه ارمند در شهرستان لردگان در طرح جامع اکوتوریسم به عنوان رودخانه‌ای جهت فعالیت‌های گردشی و ورزشی انتخاب شده است اما هنوز چندان نام این رودخانه برای قهرمان پروری مطرح نشده است و تنها جنبه گردشگری آن مورد توجه بوده است. 
سرچشمه رودخانه ارمند از مناطق کوهستانی در اتفاعات شرقی و دشت‌های مرکزی چهارمحال و بختیاری است و پس از عبور از منطقه ارمند و با پیوستن به رودخانه بازفت پشت سد کارون ۴ می‌ریزد. 
رشته ورزشی رفتینگ نوعی قایقرانی است که در رودخانه‌های خروشان انجام می شود و این ورزش یکی از پرطرفدارترین و سنگین‌ترین تفریحات است که در آن با قایق به گشت و گذار در مسیر رودخانه پرداخته می‌شود. 
علاوه بر آن،در منطقه مشایخ شهرستان کیار نیز باشگاه‌های رفتینگ فعالیت دارد و زمینه برای انجام این ورزش هیجان انگیز در این منطقه نیز فراهم است. 
از سوی دیگر،رودخانه زاینده‌رود نیز که ۶۵ کیلومتر از آن در شهرستان سامان قرار دارد موقعیت منحصربه فردی را برای انجام ورزش رفتینگ در اختیار دارد و اگرچه باشگاه‌های رفتینگ در این منطقه فعال است اما به سبب برخی مشکلات هم اکنون برخی از این باشگاه‌ها فعالیتی ندارند.

رییس کمیته اسلالوم و آب های خروشان فدراسیون قایقرانی می‌گوید: با توجه به موقعیت جغرافیایی و ظرفیت‌های آبی شهرستان سامان استان چهارمحال و بختیاری، این منطقه برای تبدیل به یکی از بهترین پایگاه های قهرمانی اسلالوم ایران معرفی می‌شود.

کتایون اشرف افزود: شهرستان سامان در سالهای گذشته نیز میزبان مسابقات قهرمانی اسلالوم در کشور بود و با توجه به وجود علاقمندان بسیار و ظرفیت داوری و مربی در این منطقه آینده درخشانی را در رشته اسلالوم برای این شهرستان انتظار داریم. 
وی با بیان اینکه شهرستان سامان بزودی به پایگاه قهرمانی رشته اسلالوم کشور تبدیل می‌شود، تصریح کرد: گام‌های ابتدایی تحقق این مهم با برگزاری کلاس های داوری و مربیگری در شهرستان سامان برداشته شده و در سال آینده این شهرستان میزبان مسابقات قهرمانی کشور است. 
اشرف ادامه داد: برگزاری مسابقات ملی و بین‌المللی، آموزش، تمرین و برپایی اردوهای قهرمانی از جمله برنامه‌هایی است که برای تبدیل شدن سامان به قطب رشته اسلالوم کشور در دستورکار قرار گرفته است. 
رییس کمیته اسلالوم و آب های خروشان فدراسیون قایقرانی، وجود ورزشکاران مطرح، باشگاه های فعال، مربیان و داوران و جوانان علاقمند به رشته اسلالوم را از دیگر ظرفیت های شهرستان سامان و استان چهارمحال و بختیاری در این رشته برشمرد. 
فرماندار شهرستان سامان نیز در همین خصوص گفت: ۶۵ کیلومتر از طول رودخانه زاینده‌رود در شهرستان سامان قرار دارد و این موضوع ظرفیت خوبی را برای توسعه ورزش های آبی در شهرستان فراهم کرده است. 
کمال اکبریان افزود: با هماهنگی‌ها صورت گرفته تلاش خود را به کار گرفته تا شهرستان سامان به یکی از پایگاه های اصلی رشته های آبی کشور به ویژه در رشته اسلالوم تبدیل شود. 
وی تصریح کرد: در همین راستا برای اجرای مرحله نخست این طرح در شهرستان ۲ منطقه در نزدیکی شهر هوره و پل زمانخان انتخاب شده که با گرفتن مجوزهای لازم از دستگاه های مربوطه گام های اجرایی این طرح در شهرستان برداشته می شود. 
به گزارش ایرنا، قایقرانی اسلالوم در آب‌های خروشان یا کانو اسلالوم یک ورزش رقابتی است که با قایق‌های پارویی کانو یا کایاک در آب‌های رودخانه خروشان با سرعت بالا انجام می‌شود. این رشته ورزشی در مسابقات المپیک نیز حضور دارد. 
مرکز شهرستان سامان در ۲۰ کیلومتری شهرکرد مرکز چهارمحال و بختیاری قرار دارد. این منطقه از قطب های مهم گردشگری طبیعی کشور به شمار می رود که مستعد برگزاری اردوها و مسابقات ورزش آبی است. 

رییس فدراسیون قایقرانی جمهوری اسلامی ایران نیز در دیدار از زیرساخت های‌ قایقرانی در چهارمحال و بختیاری در شهرستان سامان گفت: این استان یکی از مناطق مهم برای توسعه رشته قایقرانی است و گنج بی پایان برای توسعه رشته قایقرانی به حساب می‌آید.

علی‌رضا سهرابیان روز پنجشنبه در دیدر از رودخانه‌های این استان افزود:این استان می‌تواند قطب اصلی ایجاد پایگاه رفتینگ و اسلالوم در کشور باشد و این نیازمند حمایت مسوولانی استانی است.

مدیرکل ورزش و جوانان چهارمحال و بختیاری نیز گفت: توسعه ورزش قایقرانی در استان نیازمند سرمایه‌گذاری بخش خصوصی است.

حمید کریمی، با اشاره به اینکه توسعه ورزش قایقرانی در استان چهارمحال و بختیاری نیازمند سرمایه‌گذاری بخش خصوصی است، اظهار داشت: وجود رودخانه و تالاب‌ها زمینه را برای توسعه ورزش قایقرانی در این استان فراهم کرده است.

استان چهارمحال و بختیاری بدلیل داشتن آب و هوای مطلوب، وجود رودخانه‌های خروشان و گروه‌های فعال در بخش رفتینگ به عنوان پایلوت گردشگری و ورزشی این رشته در کشور محسوب می‌شود. 

چهارمحال و بختیاری دارای بیش از ۲ هزار کیلومتر رودخانه است و سرچشمه ۲ رودخانه بزرگ کارون و زاینده رود است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha