روزنامه ی مسیحی «النهار» چاپ بیروت امروز (جمعه) نوشت: مقام های دارایی و بانک مرکزی لبنان درصدد هستند تا پرداخت بدهیهای اسناد (اوراق قرضه ) بینالمللی سال ۲۰۲۰ میلادی که ارزش آن یک میلیارد و ۲۵۰ هزار دلار است، به تاخیر بیفتد.
این روزنامه افزود: موسسه های رتبهبندی اقتصادی بینالمللی به لبنان هشدار داده اند که در صورت توافق وزیر دارایی، رییس بانک مرکزی و بانکهای خصوصی این کشور مبنی بر پرداخت نکردن بدهی ها بر اساس عملیات تبادلی، ردهبندی لبنان را کاهش می دهند.
النهار نوشت: «علی حسن خلیل» وزیر دارایی در دولت موقت (دولت پیشبرد امور) از «ریاض سلامه» رییس بانک مرکزی خواسته تبادلات اسناد بینالمللی لبنان مربوط به سال ۲۰۲۰ را به تاخیر بیندازد.
خلیل در پیامی به رییس بانک مرکزی گفته است، دولت نیاز دارد در وهله اول درباره نحوه تامین مالی اسناد بینالمللی در سال ۲۰۲۰ تصمیم بگیرد.
ریاض سلامه به النهار گفت: تصمیم تبادلات پیشنهادی اسناد بینالمللی را متوقف کردیم، به خصوص که این تبادلات به بدهیهای دولت ارتباط دارد نه بانک مرکزی.
دولت لبنان ۹۰ میلیارد دلار بدهی عمومی و خارجی دارد که قادر به پرداخت آن نیست. سپرده های ارزی (دلاری) بانک مرکزی این کشور هم ظرف ماه های گذشته کاهش یافته است.
روزنامه ی «الجمهوریه» چاپ بیروت ۲۴ دی ماه به نقل از بانک مرکزی لبنان گزارش کرد که تا پایان ماه دسامبر گذشته، سپردههای بخش خصوصی و عمومی این کشور ۶.۲۷% کاهش یافته که معادل ۱۱.۲ میلیارد دلار است.
بر پایه این گزارش، سپردههای ارزی دلار در بانکهای لبنان در پایان سال ۲۰۱۹ میلادی به ۱۶۷.۳۷ میلیارد دلار کاهش یافت در صورتی که در ابتدای همان سال ۱۷۸.۶ میلیارد دلار بود.
بانکها نگران کم شدن سپردهها در سال جدید میلادی هستند. به ویژه آن که به دلیل بحران اقتصادی، ظرف سه هفته گذشته ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار از دارایی های شخصیت های سیاسی و مدیران کل لبنان به خارج از این کشور از جمله سوییس انتقال یافته است.
نظر شما