جنجال افلاتوکسین در شیر پاستوریزه ؛ واقعیت یا تخیل ؟

ساری - ایرنا - ادعای عرضه شیرهای پاستوریزه‌ آلوده به سم " افلاتوکسین " در کشور و نام بردن از استان مازندران با آمار نسبتا بالا آن هم در یک برنامه تلویزیونی صبحگاهی ، نه تنها موجی از نگرانی را در خانواده‌ها ایجاد کرد، بکله اعتراض بسیاری از فعالان صنایع غذایی و بویژه صنعت لبنیات و مراجع بهداشتی را به همراه داشته است.

به گزارش ایرنا، این ادعا را " بهادر حاجی محمدی " که بازرس انجمن بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران معرفی شد ، در برنامه " سلام صبح بخیر "  شبکه ۳ سیما مطرح کرد و مدعی شد ؛ شیرهای پاستوریزه‌ای که از سوپرمارکت‌ها تهیه می‌شود مقدار زیادی آلودگی به سم افلاتوکسین دارند. سمی که به منجر به سرطان کبد می‌شود.

موضوع آلودگی مواد غذایی صنعتی و وجود سموم مختلف در غذاهایی که از تولیدات کارخانه‌های مختلف محسوب می‌شوند همواره از مسائل مهم مورد توجه جامعه محسوب می‌شود. به ویژه در حوزه لبنیات که به خاطر فسادپذیری و استعداد بالا در میکروبی شدن و همچنین گستردگی جامعه مصرف‌کننده، نظارت و حساسیت بر آن بسیار بالاست. طی سال‌های اخیر نیز مسائلی مانند وارد کردن وایتکس در شیر یا استفاده از روغن پالم در محصولات لبنی جنجال‌های رسانه‌ای و اجتماعی زیادی ایجاد کرده بود.
فراتر از پالم و وایتکس
بازرس انجمن بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران در این برنامه زنده تلویزیونی پس از اظهارنظر درباره برخی صنوف مرتبط با عرضه غذاهای آماده، به پیشینه بعضی چالش‌های بهداشتی در صنعت لبنیات اشاره کرد و گفت: جای آن که نگران استفاده از روغن پالم و وایتکس در لبنیات باشیم، افکار عمومی و مسئولان باید به مسائل مهم‌تری مانند وجود سموم دیگر در لبنیات توجه داشته باشند.
او به عنوان مثال به ورود ذرت‌های آلوده استناد کرد و گفت که مصرف این ذرت‌های آلوده به افلاتوکسین، سبب تولید شیرهای آلوده به این سم شده است.
حاجی محمدی در این گفت‌وگوی تلویزیونی آماری را که به گفته خودش از پژوهش‌های تعدادی از اساتید دانشگاه استخراج شده درباره میزان آلودگی شیرهای پاستوریزه در شهرهای مختلف کشور اعلام کرد و گفت: طبق این آمارها ۳۳ درصد نمونه‌های شیر پاستوریزه آلوده به این سم بودند. شیرهای پاستوریزه آزمایش شده در تبریز ۶۲ درصد، ساری ۶۰، مشهد ۵ درصد، شیراز ۱۷ درصد و اردبیل ۳۳ درصد به سم آفلاتوکسین آلوده هستند.
وی افزود : سم موجود در خوراک دام وارد شیر می‌شود و با توجه به این که این سم بر اثر حرارت جوشاندن از بین نمی‌رود، در شیر باقی می‌ماند. جای تاسف است بین ۱۰ کشور منطقه خاورمیانه رتبه آخر را از نظر وضعیت آلودگی سم سرطان‌زای آفلاتوکسین در شیر داریم.
او کوکان و خردسالان را به واسطه وزن پایینی که دارند نسبت به میزان سمی که از شیر دریافت می‌کنند اقشار در معرض خطر جامعه معرفی کرد و گفت: متاسفانه یا خوشبختانه سرانه مصرف شیر در کشور ما پایین است و اگر در مصرف شیر مثل کشورهایی همچون انگلستان بودیم مشخص نبود که چه اتفاقی در حوزه سلامت رخ می‌داد.
حاجی‌محمدی ضعف در مدیریت را عامل بروز این وضعیت که برای نخستین بار به این صورت اعلام شده عنوان کرد و با بیان این که سال‌هاست شاهد چنین روندی هستند ، افزد : متولی بهداشت شیر وزارت بهداشت است، اما آلودگی شیر در دامداری و به دلیل غذای آلوده دام رخ می‌دهد که متولی‌اش سازمان دامپزشکی به عنوان یکی از زیرمجموعه‌های وزارت جهاد کشاورزی است.
موج نگرانی در فضای مجازی
اعلام این آمارها و اظهارنظرها و همچنین پرسش تاکیدی مجری برنامه مبنی بر این که «چطور می‌شود که یک هفته شیر نخریم؟» بلافاصله در شبکه‌های اجتماعی همرسانی شد و مورد توجه اقشار مختلف و کاربران فضای مجازی در سراسر کشور قرار گرفت.
این اظهارنظرها طی سال‌های اخیر در کنار افزایش قیمت و تورم موجود در جامعه سبب شد که گرایش مصرف‌کنندگان لبنیات در بسیاری از استان‌ها از جمله مازندران به استفاده از لبنیات غیرصنعتی یا فله افزایش یابد. نتیجه این روند نیز افزایش قارچ‌گونه فله‌فروشی‌های لبنیات و همچنین بالا رفتن میزان مصرف لبنیات غیرصنعتی بود که سبب رشد آمار ابتلا به تب مالت در کشور طی ۱۰ سال اخیر شد.
 حالا با اظهارنظر جنجالی بازرس انجمن علمی بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران مبنی بر آلوده بودن حدود ۳۳ درصد شیرهای پاستوریزه در کشور و اعلام آمار ۶۰ درصدی برای مرکز مازندران ، احتمالا موج دیگری از فاصله گرفتن خانوارها از محصولات لبنی صنعتی و گرایش بیشتر به سمت لبنیات فله را باید انتظار کشید.
آمارها رسمی نبودند

اما بررسی‌ها و پیگیری‌های خبرنگار ایرنا از انجمن علمی بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران درباره اظهار نظر بازرس این انجمن نشان می‌دهد که حاجی‌محمدی بر اساس آمارهایی غیررسمی این اطلاعات را روی آنتن زنده تلویزیون و مقابل میلیون‌ها مخاطب اعلام کرده و چنین آماری در این انجمن وجود ندارد و حتی مورد تایید انجمن هم نیست. به گفته یک مقام آگاه از این انجمن، اطلاعاتی در این مورد باید به تایید مجمع انجمن برسد و پس از بررسی‌های کلی و دقیق اعلام شود. در حالی که این آمارها چنین پایه‌ای ندارند.
البته خود حاجی‌محمدی نیز در گفت‌وگوی تلویزیونی خود عنوان کرده بود آمارها مربوط به پژوهش تعدادی از دانشگاهیان است. موضوعی که با توجه به عنوان رسمی او در برنامه و همچنین چشمگیر بودن اعداد و ارقام مربوط به آلودگی و حساسیت آن، در همرسانی‌های امروز اصلا دیده نشد و حالا به واسطه اعلام شدن در رسانه ملی، به عنوان یک سند رسمی در حال دست به دست شدن و اثرگذاری در جامعه است.
وزارت بهداشت امروز به ادعای وجود سم «افلاتوکسین» در لبنیات واکنش نشان داد و دکتر «کیانوش جهانپور» سخنگوی سازمان غذا و دارو اعلام کرد که طی سال‌های اخیر در کشور ما میزان افلاتوکسین در مواد غذایی از جمله لبنیات و خشکبار روند کاهشی داشت.
به گفته او کشورهای مختلف حد مجاز متفاوتی برای مقدار موجود افلاتوکسین در مواد غذایی مختلف دارند و استانداردهای ایران هم در این زمینه عموما در حد استانداردهای ایالات متحده تعریف شده است.
اطلاعات نادرست
از سوی دیگر کارشناسان و صاحبنظران بهداشت و مواد غذایی نیز معتقدند که این اظهارنظرها پایه دقیق علمی ندارد و اطلاعات و آمارها کامل بیان نشده‌اند. مدیر نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: بعد از پخش این مصاحبه و انتشار آن در فضای مجازی با رئیس انجمن علمی بهداشت و ایمنی غذایی ایران تماس گرفتم و جویای اطلاعات عنوان شده شدم. پاسخ این بود که این آمارها با هماهنگی انجمن اعلام نشده است.
«حسن مکرمی رستمی» افزود: انجمن علمی بهداشت و ایمنی غذایی ایران باید پاسخگوی این شائبه پیش آمده در جامعه باشد. از این انجمن خواستیم که اگر اعداد و ارقامی دارند در اختیار ما قرار دهند تا بررسی کنیم. ما نیز در دانشگاه علوم پزشکی مازندران پیگیر هستیم تا با استنادات علمی طی روزهای آتی نادرست بودن این ادعا را اثبات کنیم.
وی با تاکید بر این که این میزان از آلودگی به آفلاتوکسین در شیرهای پاستوریزه تحت هیچ شرایطی امکان ندارد، گفت: حتی اگر هر روز هم غذای دام نان کپک زده باشد، به این میزان از آلودگی در شیر نمی‌رسیم.
شیرها آلوده نیستند
این مسئول با اشاره به پایش‌ دائمی و آزمایش و نمونه‌گیری دائمی از شیرهای تولیدی صنایع لبنی استان گفت: در ۶ ماه نخست امسال ۶ مورد گزارش از آلودگی شیر به ما رسید که پس از بررسی و آزمایش مشخص شد هیچ یک از موارد آلوده نبود. بیان چنین مسائلی آن هم در مورد شیر به پژوهش‌های علمی و مستندات دقیق نیاز دارد و نمی‌توان به همین سادگی در رسانه ملی در مورد آن به این شکل اظهار نظر کرد.
«سید رضا حجازیان» کارشناس اداره کل استاندارد مازندران نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، آمارهای اعلام شده در مورد سلامت شیر در مازندران و حتی سایر استان‌ها را درست ندانست و گفت: قطعا این آمار هم به لحاظ فنی مردود است.
وی گفت: قرار است فردا و پس از گردآوری آمارهای دقیق در مورد وجود افلاتوکسین در شیرهای تولیدی مازندران پاسخ اداره کل استاندارد و موضع‌گیری این نهاد اعلام شود.
با توجه به این که عنوان شده این آلودگی در شیرهای پاستوریزه وجود دارد، انگشت اتهام به سوی کارخانه‌ها و صنایع لبنی نشانه رفته و کیفیت تولیدات این واحدها چه در مازندران و چه در سراسر ایران زیر سوال رفته است.
تضمین کیفیت شیر پاستوریزه
رئیس انجمن مهندسی کیفیت صنعت غذای مازندران نیز مانند نمایندگان استاندارد، دانشگاه علوم پزشکی و وزارت بهداشت این اظهار نظر را غیرکارشناسی و نادرست دانست و به خبرنگار ایرنا گفت: در این که مقداری ذرت تراریخته وارد ایران شده بحثی نیست. اما این که این کارشناس چطور شناسایی کرد این ذرت‌ها در چه نقاطی از کشور توزیع شده و به مصرف دام رسیده برای ما هم سئوال است.
«محمد رزاقی» افزود: تردیدی نداریم که در این اظهارنظر و اطلاعات مطرح شده اشکالاتی وجود دارد. به ویژه این که گفته شده بیشتر آلودگی به این سم در شیرهای صنایع لبنی مازندران وجود دارد از اساس کذب است.

وی با تاکید بر این که شیر تولید شده در صنایع لبنی مازندران به هیچ عنوان آلوده نیست، اظهار کرد: این اطمینان خاطر را می‌دهم که شیر تولید شده در صنایع لبنی مازندران یکی از ایمن‌ترین شیرهایی است که در کشور تولید می‌شود. بیشتر شیرهای دریافتی کارخانجات لبنی مازندران شیر صنعتی است و از شیرهای سنتی هم شیر با کیفیت بالا دریافت می‌شود.
رئیس انجمن مهندسی کیفیت صنعت غذای مازندران خاطرنشان کرد: کارخانه دار به هیچ عنوان نمی‌تواند مواد اولیه نامرغوب بگیرد چون محصول تولیدی‌اش نامرغوب می‌شود. اگر شیر نامرغوب باشد قطعا ارجاع داده می‌شود و معمولا هم در کارگاه‌های لبنیات سنتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در مازندران کارگاه‌های تولید لبنیات شیرهای سنتی که کارخانه‌ها خریداری نمی‌کنند را با قیمت ۱۰۰ تا ۲۰۰ تومان بیشتر می‌خرند و عرضه می‌کنند. اما کارخانه‌ها شیر نامرغوب را وارد کارخانه نمی‌کنند.
رزاقی تصریح کرد: انجمن مهندسی کیفیت صنعت غذای مازندران فردا بیانیه و پاسخ به این اظهارنظر و جوسازی و شایعه‌پراکنی که از برنامه زنده تلویزیونی پخش شد را منتشر می‌کند و امیدواریم که رسانه‌ها نیز در شفاف‌سازی موضوع و اطلاع‌رسانی درست عمل کنند.
مصرف شیر با کیفیت در صنایع لبنی
اظهارات رزاقی در مورد میزان شیر دریافتی صنایع لبنی مازندران از دامداری‌های صنعتی تا حد زیادی احتمال آلودگی شیرهای پاستوریزه را کاهش می‌دهد و حتی از بین می‌برد. بر اساس آمارهای رسمی در مازندران هر سال حدود ۷۵۰ هزار تن شیر تولید می‌شود که نزدیک به ۵۵۰ هزار تن از این شیر به صورت فله و بدون عبور از فیلتر کارخانه‌ها مصرف می‌شود. ۲۰۰ هزار تن دیگر نیز عمدتا شیر تولید شده در دامداری‌های صنعتی و نیمه‌صنعتی استان است که کارخانه‌ها خریداری کرده و استفاده می‌کنند.
 اما این ۲۰۰ هزار تن تمام شیر مصرفی صنایع لبنی مازندران نیست. واحدهای صنعتی تولید لبنیات در مازندران سالانه حدود ۹۰۰ هزار تن شیر مصرف می‌کنند که ۷۰۰ هزار تن آن از دامداری‌های صنعتی سایر استان‌ها تامین می‌شود. با این حساب احتمال این که آلودگی به این سم خطرناک در شیر تولیدی صدها دامداری صنعتی کشور وجود داشته باشد عملا جایگاهی ندارد و قابل اتکا نیست.
نائب رئیس انجمن صنایع همگن غذایی و دارویی مازندران معتقد است که دامدارها حتی اگر به فکر سلامت جامعه نباشند، با توجه به پیامدهای منفی که وجود افلاتوکسین در غذای دام بر بزدهی گله و سلامت دام دارد، از دادن غذای دارای میزان بالای آفلاتوکسین خودداری می‌کنند.
دکتر «اسماعیل خاتمی مقدم» به خبرنگار ایرنا گفت: رابطه مستقیمی بین غذای دام و افلاتوکسین موجود در شیر وجود دارد. با این حساب نمی‌توان گفت که آپافلاتوکسین موجود در غذای تمام دام‌ها در کشور و حتی دامداری‌های صنعتی انقدر بالاتر از حد مجاز است که میزان آن در شیر به ۶۰ درصد برسد.
حد مجاز آلاینده‌ها
وی به وجود املاح و فلزات مختلف در انواع غذاها و نوشیدنی‌ها اشاره کرد و افزود: در آب آشامیدنی که می‌نوشیم هم مقداری املاح سنگین مانند منیزیم، جیوه و سرب وجود دارد. بحث اینجاست که حد مجاز این املاح چقدر است. قوانین در مورد حد مجاز هر ماده در یک محصول غذایی متناسب با مصارف جامعه و آسیب‌پذیری‌ها و استاندارد در نظر گرفته شده وضع و برای آن‌ها حدود تعیین می‌شود. هیچ جایی گفته نشده  جیوه در آب نباشد، بلکه برای مقدار جیوه در آب حد مجاز تعیین شده است.
بازرس انجمن صنایع لبنی ایران معتقد است که کارشناس مهمان تلویزیون دچار اشتباه محاسباتی شده و اطلاعات را به درستی استخراج و آنالیز نکرد.
وی اظهار کرد: مقدار افلاتوکسین در شیر طبق استاندارد داخلی کشورمان یک دهم پی پی بی (Part Per Billion ) یا واحد در میلیارد است که پنج برابر قوی‌تر از استاندارد کدکس CODEX (کمیسیون بین‌الملل کدکس مواد غذایی) جهانی است. این استاندارد در کدکس بین‌المللی عمومی ۵ دهم پی پی بی ppb یعنی ۵ برابر استاندارد ایران و در کدکس اتحادیه اروپا ۵ دهم پی پی بی ppb یعنی نصف استاندارد کشور ما در نظر گرفته شده است.
نائب رئیس انجمن صنایع همگن غذایی و دارویی مازندران با بیان این که آزمایش‌ها در این زمینه ماهانه انجام می‌شود، خاطرنشان کرد: طی ۲ سال اخیر در نمونه‌برداری‌هایی که برای آزمایش افلاتوکسین انجام دادیم همه نمونه‌های ما پایین‌تر از حد استاندارد بود و فقط یک نمونه ۲ دهم پی پی بی ppb داشتیم. یعنی عملا نسبت به کدکس بین‌المللی تقریبا همه نمونه‌ها سالم بودند.
خاتمی‌مقدم گفت : باید این را هم در نظر داشت که اگر دام یک دامداری سنتی روزی شیر با افلاتوکسین بالا تولید کند، در صورت داشتن ویژگی‌های لازم برای استفاده از این شیر در کارخانه، شیر خریداری شده با ده‌ها تن شیر مخلوط می‌شود و میزان افلاتوکسین موجود در شیر رقیق خواهد شد.
وی افزود : انتظار ما از کارشناسان و پژوهشگران برای بیان چنین اطلاعات حساسی در رسانه‌ها خیلی بیشتر است. برای شفاف‌سازی این موضوع از همه کارخانه‌های خواستیم که اطلاعات مربوط به آزمایش‌های انجام شده را بدهند تا یک بار دیگر وضعیت سلامت شیر تولیدی را بررسی کنیم. 

آسیب به اعتبار صنعت لبنیات 
البته اظهارات کارشناس مهمان برنامه زنده تلویزیونی در مورد وجود این آلودگی در شیر پاستوریزه استان‌های مختلف بود و صرفا به مازندران محدود نشد. موضوعی که سبب شد بسیاری از دامداران و فعالان صنعت لبنیات در استان‌های مختلف به این موضوع معترض شوند و حتی به گفته مدیر تضمین کیفیت صنایع شیر ایران و عضو هیأت مدیره انجمن مدیریت کیفیت ایران، اتحادیه دامداران را به فکر تنظیم شکایت بابت آسیب دیدن اعتماد عمومی نسبت به شیرهای تولیدی بیندازد.
دکتر «شهریار دبیریان» در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا با بیان این که در چنین مواردی نمی‌توان به یک یا چند مقاله دانشگاهی استناد کرد، گفت: اگر قرار باشد آمارهایی داده شود باید از طرف سازمان‌های نظارتی مانند استاندارد، غذا و دارو و دامپزشکی باشد. نمی‌شود که به همین سادگی اعتبار یک صنعت مهم در کشور را با چند عدد نادرست خدشه‌دار کرد.
وی نیز به موضوع حد مجاز آلاینده‌ها در مواد غذایی را تشریح کرد و افزود: وجود یک آلاینده در هر ماده غذایی یک بحث است و رعایت حد مجاز طبق استانداردها بحثی دیگر. در تمام کشوورهای اروپایی و آمریکا هم شیرهای تولید شده حاویافلاتوکسین است. اگر تصور بر این است که وجود افلاتوکسین به هر میزانی باعث آسیب به سلامت مصرف‌کننده می‌شود این باور اشتباه است. این آلاینده نیز حد مجازی دارد که رعایت آن حد مجاز برای مصرف‌کننده مشکلی ایجاد نمی‌کند.
شیر ایران سالم است
مدیر تضمین کیفیت صنایع شیر ایران گفت : به استناد آمارهای به روزی که داریم، شیرهای تولید شده در صنایع لبنی ایران سالم است و مشکلی ندارد. افرادی هم که خلاف این موضوع را عنوان می‌کنند می‌توانند از هر شهر و استانی که مایل بودند به انتخاب خودشان شیرهای در حال عرضه را تهیه و آزمایش کنند. 
عضو هیأت مدیره انجمن مدیریت کیفیت ایران با بیان این که استاندارد ملی ما سختگیرانه‌تر از استاندارد بین‌الملل است، یادآور شد: انتظار ما این است که انجمن علمی بهداشت و ایمنی غذایی از سازمان‌های نظارتی به ویژه استاندارد و دامپزشکی در این زمینه استعلام کند. از صدا و سیما و رسانه‌ها نیز انتظار داریم که در این موارد از کارشناسان اهل فن و اساتید دانشگاه که آگاه به همه ابعاد موضوع هستند کمک بگیرند.
دبیریان خاطرنشان کرد: حتی اگر افلاتوکسین در خوراک دام هم بالا باشد، وقتی وارد شیر می‌شود به یک پانزدهم کاهش می‌یابد. چطور ممکن است که مقدار این ماده در شیر پاستوریزه ۶۰ درصد باشد؟ نباید این اطلاعات نادرست از رسانه ملی به مخاطب داده شود. بدون مطالعه و پیش‌زمینه آمار دادن به مردم آن ها را از یک محصول مهم غذایی دور می‌کند و آسیب کلانی به اقتصاد صنعت لبنیات می‌زند.
موجی که در شبکه‌های اجتماعی در مورد آلودگی و زیان‌آور بودن شیرهای پاستوریزه ایجاد شده احتمالا به همین سادگی متوقف نمی‌شود، مگر این که مخالفان این اظهارنظر استنادات علمی و دقیق خود را گردآوری کنند و به آن‌ها نیز فرصت مناسبی و مشابه در رسانه داده شود تا بخشی از باور ایجاد شده مبنی بر ناسالم بودن شیرهای پاستوریزه را ترمیم کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 80
  • نظرات در صف انتشار: 8
  • نظرات غیرقابل انتشار: 62
  • ابوالفضل IR ۰۱:۲۶ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
    44 6
    یعنی دیگه به بچه هامونم نمیتونم شیر پاکتی بدیم واقعا تاسف انگیزه اون از ذرت ها اون از کیک ها اینم از گنده جدید دوروز دیگه اسممون رو تو گینس به عنوان سخت جون ترین ادما ثبت میکنن
  • سیدعلی IR ۰۲:۳۰ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
    از کجا معلوم راست بگید و مثل قضیه هواپیما اکراین دروغ نگفته باشید
    • IR ۲۲:۴۰ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
      14 2
      خوب فهمیدن مسائل هم بد نیست
  • IR ۰۷:۰۹ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
    خدایا کیک و رب و سوسیس و کالباس درست نشد شیر هم اضافه شد مسئولین چیکار میکنند واقعاً.
  • IR ۰۷:۱۳ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
    مردم مصرف نکنید.
  • IR ۰۷:۲۰ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
    کاش دوتا شهروند کانادایی و اکراینی شیر ایرانی می‌نوشیدند. تا حقیقت مشخص شود.
  • IR ۰۷:۴۹ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
    206 4
    وای حالا چرا انقدر ناراحت میشین باشه 60 % سم نداره ، 58% داره ! ولی به این فکر کنید جای اعتبار کارخونه های شیر که هیچ آبرو و اعتباری ندارن ، سلامتی مردم مهم تر نیست ؟ چرا حالا که یه آدم با وجدان در این مورد صحبت کرد همه به تکاپو افتادین ؟ چرا به جای اینکه بگین آزمایش می کنیم تا ببینیم نتیجه چیست ؟ میگین آزمایش می کنیم تا نظر این آقا رو تکذیب کنیم ؟ این درخت بی ریشه از پایه خراب است !
  • لیلا IR ۰۸:۰۶ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
    درهر صورت تا اطمینان صددرصد ی از خرید خوداری میکنم چون دو بچه کوچک دارم
    • IR ۱۶:۴۶ - ۱۳۹۸/۱۰/۳۰
      21 0
      من قبول دارم شیرها آلوده شده نزدیک بود یکبار اگر متوجه نمیشم راهی بیمارستان میشدم حدود نزدیک به دوماه هست که من شیر پاک ویا پگاه و میهن گرفتم تاریخی که درآن درج شده شیرها زودتر از انقضا فاسد میشدند رفتم از جایی که شیر خریدم گفتم برایمان میآورند منکه تو شیر نیستم این به کارخانه مربوطه هر چی زنگ میزدم جواب نمیداند قبل ازاینکه بخواهد رسانه ای شود مشکل ما که فقط در شیر نمی باشد تمام سیفی جان وگوشت ومرغهایی هم که میخوایم مشکل دارند دلیل اینهمه بیماری در کشورمان علتش چیست ؟؟؟؟
  • هاجر IR ۰۸:۵۵ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
    توقع دارین بعد از رسوایی هواپیمایی اوکراین و هزاران دروغ دیگر هنوز هم بهتون اعتماد کنیم؟مهمترین سرمایه ملی کشور نخبگان و نفت و ارز و محیط زیست و ... نیستند. مهمترین سرمایه ملی برای هر کشوری اعتماد است که در ایران بر باد رفته...
    • IR ۲۲:۳۵ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
      23 60
      چی رو به چی ربط میدن؟؟ خدایا به مردم ما فهم عمیق عطا کن
    • مهدی US ۱۸:۴۱ - ۱۳۹۸/۱۰/۳۰
      30 4
      خانم هاجر دقیقا درست میفرمایید و اون شخصی هم که این جواب رو داده باید به فهم خودش شک کنه!
  • نجیبه IR ۰۹:۱۵ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
    143 8
    به خدا شما دروغ میگین
  • امید IR ۰۹:۱۸ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
    172 4
    لو رفتین حالا نمیدونین چه جوری جمعش کنین دلتون به حال این بچه های کوچک بسوزه خدا لعنتتون کنه خدا رو شکر از برنامه زنده پخش شد چکار به امار دارین سم رو ریختین تو لبنیات
  • موسوی IR ۰۹:۳۴ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
    154 6
    قطعا همینطوره. تک تک افراد جامعه قربانیان بی صدای بی تدبیری و بی عرضگی در حوزه سلامت غذا هستند به خصوص کودکان عزیزمان.
    • دیودل IR ۲۰:۲۴ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
      21 5
      سلام چرایه تومارنوشتی یه کلام بگوبخریم یانه حوصله دارین
  • محسن IR ۱۴:۰۶ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
    جنگ فقط اونچیزی که با آتش وبمب همراه است، نیست. فهمیدن ضعف مردم‌ در چه چیزی است. دست رو همون گذاشتن. به راحتی یک شایعه قسمتی از اقتصاد رو فلج میکنن. چرا کاله و پگاه رو بمب بزنن. بمب جهل مردم است اگر ساده اندیش باشن. جریان کیک ها رو یادتونه.... میخوان بی اعتماد کنن مردم رو. انتخاب و هوشیاری شما مردم تعیین میکنه که این خط رو ادامه بدن یا نه.
    • IR ۲۳:۳۴ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
      27 3
      قرص یه نفر رو در شهر ما کشت .اصلا دروغ نبود .این قضیه سم هم قطعا دروغ نیست
    • IR ۰۸:۵۱ - ۱۳۹۸/۱۰/۳۰
      26 4
      ما کم عقل نیست صدا و سیما از بس دروغ گفته دماغش دراز شده
    • محسن IR ۲۱:۲۶ - ۱۳۹۸/۱۰/۳۰
      7 1
      نون به نرخ روز خور
  • فرهاد IR ۱۴:۳۶ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
    180 9
    تجربه ثابت کرده هرچیزی که تکذیب میشه بعدا تایید میشه.
    • maryam IR ۰۷:۰۱ - ۱۳۹۸/۱۰/۳۰
      28 0
      کاملا با شما موافقم.
  • م IR ۱۵:۰۰ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
    98 1
    ی کلمه بگو شیر الوده هست یا نه مردم بدبخت بخرند نخرند؟ چکار کنند . اینقدر تاریخ چیه نوشتی
  • همایون IR ۱۵:۳۴ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
    101 1
    در برنامه گفته شد 60 درصد از نمونه های گرفته شده آلوده به سم آفلاتوکسین بوده و در مورد میزان آلودگی اظهار نظری نشده. اما در هر صورت اگر این آمار نادرست است چرا آمار درست را منتشر نمی کنید؟؟
  • IR ۱۵:۴۶ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
    74 4
    این همون ذرتی که از برزیل خریدن وبرزیل پس نگرفت گفتن سرطان زاس
  • رحیم IR ۱۶:۴۵ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
    12 4
    https://www.civilica.com/Person-8151=%D8%A2%D9%82%D8%A7%DB%8C-%D8%AF%DA%A9%D8%AA%D8%B1-%D8%A8%D9%87%D8%A7%D8%AF%D8%B1-%D8%AD%D8%A7%D8%AC%DB%8C-%D9%85%D8%AD%D9%85%D8%AF%DB%8C.html http://isid.research.ac.ir/Bahador_Hajimohammadi بگویید که تخصص ایشان سم شناسى در غذا است
  • سعید IR ۱۶:۵۹ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
    57 4
    سلام انقدر مسولین غیر حقیقی و غیر شفاف حرف زدن که نمیتوان به راحتی این حرفها را باور کرد .خدا به دادمان برسه امید کسانی مدیر شوند که دلسوز، ایران دوست، انسان دوست و عادل باشند. ای کاش... ای کاش میشد حرفتون رو به راحتی باور کرد. ای کاش وارد کردن ذرتهای مسموم به کشور صحت نداشت. ای کاش... انقدر (ای کاش) نمیگفتیم. پدرمون رو درآوردید. اه
  • IR ۱۷:۰۳ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
    90 5
    شما عادت کردین همه چیزوتکذیب کنیدچرادلتون به حال بچه های این مملکت نمیسوزه حتمابایدیه اقازاده طوریش بشه تا یه اتفاق مثبت بیفته
  • از لحاظ علمی غیرممکن CH ۱۸:۰۳ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
    101 4
    فرمودن: «این میزان از آلودگی به آفلاتوکسین در شیرهای پاستوریزه تحت هیچ شرایطی امکان ندارد.» همون طور که فرمودن: «برخورد موشک به هواپیمای اوکراینی از لحاظ علمی غیرممکن و چنین شایعاتی، هیچ‌گونه منطقی ندارد.»
    • IR ۰۸:۵۲ - ۱۳۹۸/۱۰/۳۰
      23 3
      خوب گفتی
  • ناشناس IR ۱۸:۱۱ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
    73 2
    معلومه هرکس نظرش مخالف نظر شما باشه نشر نمیدید دیگه... طرف خودش بازرسه داره میگه اقا این شیرا مسمومه نخورید اونوقت یه مشت.... اومدن میگن امار اشتباهه بخورید تا همتون بمیرید..امیدوارم شماهایی که جون ملت واستون مهم نیست ....
    • حمید IR ۰۷:۵۷ - ۱۳۹۸/۱۰/۳۰
      16 1
      فقط در یک کلام.خدا لعنت کنه اون کسانی رو که بی اعتمادی را در جامعه ایرانی به بدترین شکل ممکن رایج کردن.انقدر دروغ گفته شده که با کوچکترین حرفی جامعه به هم بریزه.نظام مبتنی بر مبانی و احکام اسلامی در این مملکت رایج نیست.وقتی مسولی دم از مبارزه با آمریکا می زنه و اونوقت یا خودش یا فرزندان ناخلفش دو تابعیتین و ....انتظار دارید ملت حرف شما را باور کنن.اگر به جای این کارشناس یه کارگر ساده هم ادعای مسمومیت شیر را مطرح می کرد بازم ما به اون بیشتر از شما اعتماد می کردیم
  • لیلا IR ۱۸:۱۷ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
    16 0
    اینقدردروغ میگین که دیگه کسی حرفتون باورنمیکنه مردم بهتون بی اعتمادشدن اگربگین روزهست اونامیگن شبه
  • انحراف نروید US ۱۹:۲۸ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
    8 4
    ابتدا آلودگی در هرگونه کارخانه لبنی و غذایی در دنیا وجود داره ولی استانداردی براش قایل هستند،اوضاع کارخانه های دولیتی یا نیمه دولتی از خصوصی گاها بهتر است ولی در کارخانجات دولتی دیده شده از کره های مانده یا کپک زده در شیرهای به اصلاح بازساخته استفاده میکنیم و به خورد مردم میدهیم آیا شرکت های لبنی چیزی می گویند؟!آیا در کارخانجات نوشابه سازی و لبنی و ماشعیرها که معمولا به صورت اسپتیک تولید میشود تمام استاندردها رعایت میشود...نشتی والوها و دیتگاه های پاستوریزاتور و گران بودن قطعات و ... در اوضاع تجریم و اجتاس بی کیفیت داخلی که اصلا از نوع فود گرید نمی باشند استفاده می شود، البته گاها درست انجام نشدن مراحل شستشو خط تولید قبل از تولیدمحصول آیا مزید تمام این علت ها در کنار خوراک دام نیست. متاسفانه ما از سازمان استاندارد و غذا و دارو میخواهیم ولی صرفا اونها یک کارمند هستند و در یک سری مسایل کارشناس ، کارشناسان خبره فنی آگاه در این سازمان ها نیستند که نظارت کافی و وافی داشته باشند. شک نکنید آلودگی هست و اینکه آقای دبیریان گفتند آلودگی در ه شیر ۶۰ درصد است غیر ممکن است انحراف موضوع است.
  • پ.» IR ۱۹:۳۰ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
    9 2
    همینطوره میندازند گردن دشمن شبها فرشگاه کورش میاد شیر میچینه جالبه چند روز تو انبارشون نگه داشتن بعد تاریخ روز مال فردا حتی چند روز اینده هم زدند که هنوز نیامده معلوکه که این فراورده شیر نمیتونه باشه هر موقع دلشون بخوان ارائه بدن
  • دیبا۲ IR ۱۹:۳۶ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
    18 0
    کارخانه های لبنی راست میگن شیرها سالمه. البته شیرها فلزی آب سرد و گرم لوله کشی شهری.
  • رسول IR ۱۹:۳۷ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
    61 6
    ما تورکها یک ضرب المثل داریم میگیم میس جینگیلدمسه سسی چیخماز ، حتما و صد در صد یه خبرایی هست وگرنه کارشناس عالی رتبه ی بهداشت چرا باید دروغ بگه اونم تو رسانه ی ملی ، لطفا مقامات بالا رسیدگی کنند جان ملت تو خطر نباشد منمون
    • IR ۰۹:۵۳ - ۱۳۹۸/۱۰/۳۰
      12 2
      مقامات بالا؟ مگر خود خدا بیاد رسیدگی کنه
  • ناشناس IR ۲۰:۰۶ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
    57 2
    خدایا به داد این مردم مظلوم برس
  • پیراسته فر IR ۲۰:۱۵ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
    9 110
    چرا به احمق ها آنتن میدن!آنهم درصداوسیمای جمهوری اسلامی
    • اراذ IR ۰۷:۱۰ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۲
      8 0
      ظاهرا هر کی حرف حق بزنه احمقه؟ با این اوضاع خداییش خودت به عزیزات وجگر گوشه هات از این شیرها میدی؟ فقط شعار نده
  • امید IR ۲۰:۱۸ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
    55 4
    شما پول رو بریزین به حساب کارخانه های تولیدسرطان ودرعوض هرچقدردوست داریدتاییدیا تکذیب کنین .مهم پوله نه جون مردم..ما عادت کردیم به تکذیب .
  • King ۲۰:۳۴ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
    11 3
    👍
  • پرتو IR ۲۰:۳۸ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
    78 6
    باز یکی حرف حساب زد از همه طرف بهش حمله شد.اخه تا کی میخواین با مخفی کردن واقعیات مملکت رو اداره کنیدِ
  • بهمنی IR ۲۰:۵۰ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
    17 54
    ایناهمش شایع است اگه نخورید پوکی استخوان میگیرید یه جوری مگیدکه انگاراین همه شیرو ازیه گاومیگیرند
  • IR ۲۱:۴۸ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
    53 17
    از قوه قضاییه تقاضایی رسیدگی داریم
  • رها IR ۲۲:۰۰ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
    16 0
    در هر صورت ما دیگه نمیخریم... هر کسی جان بر کفه بخره
  • جد IR ۲۲:۱۰ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
    16 0
    اتفاقا من خودم در بک ازمایشگاه فعالیت دارم برای اطمینان خودم بردم ازمایش کردم از ان روز دیگر از لبنیات کارخانه استفاده نکردم وشیر سنتی ار دامپروری می گیرم مواد افزودنی در شیر کارخانه ای خارج از حد استاندار است
  • IR ۲۳:۰۸ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
    17 2
    آسیب کلانی به اقتصاد لبنیات ایران میزند... بله این دغدغه شماست نه سلامتی مردم
  • IR ۲۳:۳۴ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
    5 13
    باباجان بخورید مرگ و زندگی دست خداست
    • علی IR ۰۹:۴۰ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۲
      4 0
      ما برای خودمون میتونیم تصمیم بگیریم که بخوریم زودتر بمیریم یا نخوریم دیرتر جای بچه های بی گناهمون که نمیتونیم تصمیم بگیریم اونا چه گناهی کردن که تو این مملکت بدنیا اومدن خدا بدادمونبرسه
  • ساره IR ۰۰:۴۰ - ۱۳۹۸/۱۰/۳۰
    15 0
    چون خودم در رسانه کار کردم و بعضا به پنهان کاری مسولان و دادن آمار غلط در موارد چنینی آشنا هستم مطمئنم طبیعیه که برای مشوش نشدن اذهان عمومی امکان اینکه واقعیتی تحریف بشه زیاده و احتمال اینکه حتی اگه این خبر واقعیت داشته باشه اون رو دروغ جلوه بدن زیاده .کما اینکه الان دارن برعکسشو جلوه میدن و احتمال اینکه واقعیت محض باشه هم وجود داره
  • من US ۰۱:۴۷ - ۱۳۹۸/۱۰/۳۰
    13 0
    هرچیزی رو که شما تکذیب کنید بدون کوچکترین شک وشبهه ایی صحیح هست وشما رسانه های دروغ پرداز معلوم نیست چی بهتون میرسه که اینبار یقه چاک صنایع لبنی شدید بکم هم با مردم رو راست باشید آمار اون کارشناس ناصحیح وغیرعلمی خوب ثابت کنید فقط نظریه ندید
  • مریم IR ۰۱:۴۷ - ۱۳۹۸/۱۰/۳۰
    10 0
    خب الان همه مردم از بچگی شیر میخورند پس الان اکثر جمعیت این سم آفلاتوکسین رو تو بدنشون دارند ،یا به تازگی این سم وارد شیرها شده؟همه چی ما وضعش خرابه،از آب و هوای آلوده گرفته تا پارازیت ها تا اثرات سموم نیتروژن را که هر روز میخوریم به نظر من از همه بهترش همین سوسیس و کالباس هست که مسولان میگند ضرر داره،ما دقیقا کجای دنیا وایسادیم
  • IR ۰۲:۰۲ - ۱۳۹۸/۱۰/۳۰
    9 0
    آره دیگه طرف که کارشناس بهداشت نیست از تیمارستان فرار کرده.
  • عبدالحافظ مدرس IR ۰۲:۱۵ - ۱۳۹۸/۱۰/۳۰
    7 1
    خواهشمندم در جامعه ای که وجدان پولی و فروشیه از این اخبار چرت وپرت تحویل مردم بد بخت ندید
  • بابک IR ۰۳:۰۸ - ۱۳۹۸/۱۰/۳۰
    10 0
    بی شک و قابله پیش بینی بود که زیربار همچین موضوع مهمی نمیرن و تایید نمیکنن اعلام کردن تحقیقات چند تن از اساتید دانشگاهی که از زیره بوته به عمل نیومده بالاخره اونا هم ازمایش و تحقیق داشتن و چون منافعی در این صنایع نداشتن این‌ موضوع رو اعلام کردن
  • IR ۰۳:۲۵ - ۱۳۹۸/۱۰/۳۰
    18 1
    بخاطر اینه که یک مشت بی سواد که مدرکشون رو با پول خریدن نشستن و دارن با جان این ملت بازی میکنن تا چیزی نباشه که این اقا اعلام نمیکنه خدا بدادش برسه که جون سالم بدر ببره
  • کوروش IR ۰۴:۱۳ - ۱۳۹۸/۱۰/۳۰
    7 11
    خب این همه صادرات شیر انجام میشه از ایران اگه مشکلی بود حتما جلوش گرفته میشد توسط کشور های دیگه
  • سالار IR ۰۹:۵۴ - ۱۳۹۸/۱۰/۳۰
    15 0
    با این وضعیتی که من میبینم ازین به بعد باید باد هوا بخوریم، سالمتره!!!!! همین دیروز رئیس سازمان غذا و دارو گفت، این فقط بررسی دانشگاهی بوده و اعتباری نداره، و مردم باید بین پوکی استخوان و این سم که باعث سرطان کبد میشه رو، یکیو انتخاب کنند، علنا گفت که شیر آلوده ست!!!!!! مصاحبه اش موجوده، برید ببینید!
  • سالار IR ۰۹:۵۷ - ۱۳۹۸/۱۰/۳۰
    8 0
    تازه ترین اظهارات رئیس سازمان غذا و دارو که فرمودند، بین نخوردن شیر که منجر به پوکی استخوان میشود و خوردن شیر آلوده که منجر به سرطان کبد میشود، مردم باید شیر بخورند تا پوکی استخوان مبتلا نشوند، واقعا وقاحت تا کجا!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ¡!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • FR ۱۰:۰۳ - ۱۳۹۸/۱۰/۳۰
    8 0
    از اینا هر دروغی بر میاد ولی مساله اینجاست که این سم باعث بیماری و کاهش تولید شیر میشه و بخاطر همین مساله هم شده دامدارها مسایل ایمنی رو رعایت میکنن. مگر اینکه یه اشتباهی رخ داده باشه و اینبار این خوراک الوده مصرف شده باشه .
  • عزیز IR ۱۱:۴۳ - ۱۳۹۸/۱۰/۳۰
    14 0
    من خودم یه مدت شیر به کارخانه حمل میکردم چیزایی دیدم که قابل گفتن نیست صاحبان شیر ودامداریها رشوه میدن وشیرآلوده فاسد رو توکارخانه خالی میکنن مخصوصا توفصل گرم همه چی رو توش میریزند ولی متاسفانه نمی تونم ثابت کنم وباز متاسفانه باید این نوع خبرها رو باور کنیم
  • IR ۱۲:۰۶ - ۱۳۹۸/۱۰/۳۰
    6 0
    سلام. اینهایی که میگن آلوده نیست و شایعه ست؛ احتمالا منافعشون به خطر افتاده. حتی رئیس بهداشت هم تکذیب نکرده و گفته اند آمار غیر رسمی است؛ حالا 0.5 ppb نباشه یخورده کمتر بیشتر... مملکته داریم؟؟!!😂😂🤣😋
  • امیر فروزند IR ۱۲:۵۷ - ۱۳۹۸/۱۰/۳۰
    6 0
    بسه دیگه با شعور مردم بازی نکنید . اگه سم داره چرا درب کارخانه اش را نمیبندید . نخورید چه صیغه ای ،باز مردم رو احمق فرض کردید
  • امین FR ۱۳:۳۴ - ۱۳۹۸/۱۰/۳۰
    5 0
    بنده آرزوی خودم را در نحوه برخورد با اینگونه مسائل در کشور بیان میکنم صرفنظر از اینکه عنوان موضوع مطرح شده لبنیات باشد یا آلودگی هوا. یا.... آرزویم این است مسئولین مربوطه بعد از مواجهه با اظهارات شخص کارشناس در صنایع غذایی با ارائه اسناد و مدارک و بدون تهدید به شکایت و غیره مطلب خود را عنوان کنند. اگر جایی کم کاری شده با هماهنگی با سایر دستگاه‌ها به نتیجه نهایی برسانند ودر نهایت آنچه که از دید مردم دور مانده را عنوان کرده و راههای جلوگیری از این خطا را هم عنوان کنند که چطور برنامه ریزی کرده اند تا از این پیشامدها جلوگیری شود. در یک کلام، فقط خود موضوع شیر و لبنیات نیست که در دستور کار سازمان‌ها قرار گرفته. جامعه کنونی ایران نیاز مبرم به امنیت اخلاقی، پاسخگویی صحیح و رفتار بزرگ منشانه مسئولین دارد. اجازه بدهید افکار عمومی و نظرات اشخاص و کارشناسان به روانی به جریان بیفتند. مدیران شایسته ای هم هستند که می‌توانند آن رسالت کمرنگ شده را در جامعه ما تقویت کنند. شیر و گوشت و غیره در عین اهمیت وافر، می‌توانند بهانه ای برای رفتار مناسب‌تر همراه با مسئولیت پذیری لازم باشند. سپاس از توجهتان
  • IR ۱۵:۵۱ - ۱۳۹۸/۱۰/۳۰
    7 0
    من زیاد ازاین موضوع اطلاع ندارم ولی مطمئنم غذاهایی که در کشور چه سبزیجات ومرکبات.لبنیات و....بهداشتی نیستند و به مرور زمان روی انسان اثارش پیدا میشه
  • سیمین IR ۱۵:۵۴ - ۱۳۹۸/۱۰/۳۰
    10 1
    بخدا دروغ میگن.. تو برنامه شیش تا بطری شیر آوردن گذاشتن این به اون میگه بخور انگار با همون لحظه خوردنش میمیرن... انقدر که احمقن مگه کدوم مواد غذاییمون سالمه که شیر دومیش باشه؟
  • منصور جونعلی وند ۱۶:۲۵ - ۱۳۹۸/۱۰/۳۰
    1 8
    یعنی نظارت برصداوسیما و بازرسی وزارت علوم پزشکی،دامپزشکی و هرکسی که دراین حوزه فعالیت میکند آنقدر ضعیف است که هرکسی ازراه رسید دریک برنامه زنده تلویزیونی با اینهمه بیننده راجع به مهمترین فرآورده غذایی ایران صحبت کند ،نظر بدهد و مجری هم در آن بدمد وروز بعد مسولیت ذیربط از خواب ناز بلند شوند که چه اتفاقی افتاده وبه همین راحتی بگویند نه آقای کارشناس اشتباه کرده مردم بخورید هیچ خبری نیست، واقعا جای تاسف دارد که فکر می‌کنید مردم مثل خودتان تازه از خواب بیدار شده اند امیدوارم بازرسی کل کشور و نهادهای نظارتی عاملان برهم زدن افکار عمومی و کسانی که آب به آسیاب دشمن میریزند را به سزای اعمالشان برساند.یاعلی
  • بهار IR ۱۶:۳۳ - ۱۳۹۸/۱۰/۳۰
    8 1
    اخه چرا مسئولین ما اینقدر با سواد و با فهم و شعور اند آخه عزیز جان تو اون مصاحبه نگفتن که سم موجود در شیر ۶۰ درصد هست اینکه معلومه اصلا امکان نداره و واقعا خنده داره، تو اون مصاحبه گفتن ۶۰ درصد شیرها ی عرضه شده حاوی مقادیر غیر استاندارد سم هستند یعنی مثلا اگه ۱۰ پاکت شیر عرضه بشه تو ۶ پاکت از این شیرها مقدار این سم غیر از مقدار مجاز هست. البته فک نکنم مسئولین محترم اینقدر بی سواد باشن مگر اینکه نفعی تو کار باشه اون موقع هست که دیگه عدد و رقما بد جوری جابه جا میشن. چقدر تلاششون برای اثبات واقعیت آدمو یاد دلایلی می ندازه که میگفت اصلا امکان نداره هواپیما سقوط کرده باشه
  • بهار IR ۱۷:۰۸ - ۱۳۹۸/۱۰/۳۰
    7 0
    یعنی شما از سلامت شیر ها تون اطمینان نداشتین که تا یکی گفت فوری دست به تحقیق و بررسی زدین؟ والا این تکاپوی شما برای اثبات راستی حرف خودتون اتفاقا بیشتر آدمو مشکوک میکنه
  • خخخخ IR ۱۷:۴۹ - ۱۳۹۸/۱۰/۳۰
    10 0
    قبلا که ورود ذرتهای آلوده را تکذیب میکردین. الان دارین میگین که تردیدی توی ورود ذرت آلوده نیست. راستی اینم بگین چند درصد مردم فقر شدید ویتامین D3 دارند.
  • علی IR ۱۸:۵۹ - ۱۳۹۸/۱۰/۳۰
    3 0
    از بس راست و دروغ از شبکه های داخلی شنیدیم ، که بی اغراق و ضمنا بدون توهین به کسی ، شخصا ، اصلا اعتمادی به اخباری که از شبکه های داخلی پخش میشه ندارم ، چون همیشه پای منافع یه عده در میونه ، حتما یادتون نمیره که تو یه برنامه بابت خودرو کارشناس گفت خودروهای داخلی اصلا ایمنی ندارن و باید تولیدشون متوقف بشه ، طرف چی گفت ؟ گفت دویست هزار نفر بیکار میشن ! تو مملکت یع عده میمیرن ، یه عده سرطان نیگیرن ،و... تا یه عده منافعشون تامین بشه ،
  • IR ۱۹:۴۰ - ۱۳۹۸/۱۰/۳۰
    2 3
    در شرایط کشور بهتر هست کارشناسان با اطمینان نظر بدهند. در بررسی انجام شده در خراسان از تولید تا کارخانجات میزان آفلاتوکسین کمتر از حد مجاز گزارش شده است. در استان های شمالی این مقدار بیشتر بوده و با این وجود جای نگرانی نیست. آلودگی هوا خیلی مهم تر است. این شایعه بیشتر یک بازی سیاسی و تنشی است
  • مینو IR ۰۰:۴۰ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۱
    1 0
    به نظر من این صحنت کارشناس گرامی تو برنامه تلویزیونی بسیار به جا و یک زنگ خصگطر برای صنعت تولید لبنیات در کشور هست تا شیر سالم رو از دامداریهایی تهیه کنند که خوراک دام اون دانداری سالم و فاقد قارچ و کپک افلاتوکسین باشه و دلیل این مسیله باز هم برمیگرده به استفاده از خوراک دام تراریخته ای که مت جمله ذرت که مصرف دام میرسد . بهتر هست که ابتدا صنایع لبنی قبل از خرید شیر از دامداریها آزمایشات مربوط به افلاتوکسین رو دریافت کنند و بعد با خیال اسوده شیر رو تو چرخه صنعتشون وارد کنند.
  • IR ۰۷:۵۱ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۱
    1 0
    والا چند تا نکته دروغ که این مقام به اصطلاح مسوول گفتند و بنظرم رسید رو بگم اول میگه شیر آلوده با بقیه شیرها قاطی بشه درصدش میاد پایین اولا ازکجا معلوم بقیه شیرها سالم باشند!؟دوما از این طرف میگه شیر سمی کارخونه ها نمبخرند.... میگه شیری که کارخونه ها نمیخرند با قیمت بالاتر کارگاههای سنتی ۱۰۰ تا ۲۰۰ تومن گرانتر مبخرند..خب شیری که مشتری نداره باید با قیمت پایین تر فروخته بشه نه گرانتر با زرنگی میخوان کارگاههای سنتی رو ناکارآمد و مردم رو از خرید شیر سنتی بترسونند میگه آمار تب مالت رفته بالا ولی آمارها چنین چیزی نشون نمیده میگه استاندارد ما از کشورهای اروپایی و آنریکا بهتره....به فرض درست بودن بازرسی ایران کجا و بازرسی اونا کجا خلاصه تو این مطلب منتشر شده مطالب متناقض زیادی گفته شده و معلومه بجای دلیل منطقی فقط و فقط مبخوان مساله رو توجیه کنند رایتی تکلبف نهایی ذرت آلوده چی شد؟ نکنه با خوابیدن سروصدا ذرت هارو پخش کردید!؟
  • IR ۱۰:۴۵ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۱
    9 0
    مشکل اینجاست ما اگه شیر سالم بخوریم مریض میشیم،نه که بدنمون به میکروب عادت کرده
  • DE ۱۶:۱۰ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۱
    4 1
    فقط حرف زدن قبول نیست باید آزمایش بگیرن و نتیجه رو نمایش بدند
  • صفا IR ۱۱:۱۸ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۵
    0 2
    بنظر من برای روشن شدن حقیقت از گرو کارشناس بایست استفاده شده و صریحا به مردم اطلاع رسانی شود 0همچنین در موارد اصلا نبایست مراعات حال سو ء استفاده کننده را نمود
  • AE ۰۸:۴۰ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۶
    3 0
    مسوول بی لیاقت استعفا.. البته میدونم استعفا در ایران معنی نداره. حضار چسبیدن