"ناصر بوریطه" در گفتوگو با شبکه تلویزیونی "الجزیره" قطر اظهار کرد: مغرب به عنوان همسایه لیبی از دعوت نشدن به این کنفرانس متعجب است.
وزیر امورخارجه مغرب با بیان اینکه یکی از مشکلاتی که همزمان با برگزاری کنفرانس برلین وجود دارد، شرکت کنندگان در این دور از گفت وگوها هستند.
این سخنان درحالی بیان میشود که تونس نیز در اعتراض به دعوت دیرهنگام توسط آلمان برای شرکت در کنفرانس برلین، دست رد به سینه برگزار کنندگان این نشست زد.
وزیر امورخارجه لیبی با دفاع از توافق صخیرات گفت: ما نباید در غیاب یک جایگزین روشن برای توافق صخیرات که ساخته گروههای لیبیایی است، این توافق را قربانی کنیم.
وی گفت:مغرب با هرگونه اقدام نظامی در لیبی مخالف است و معتقد است که گروههای لیبیایی توانایی حل بحران کشورشان را از طریق سیاسی دارند.
دعوت نشدن مغرب و تونس به عنوان همسایگان لیبی در شمال آفریقا به کنفرانس برلین و دعوت کشورهایی چون امارات، انگلیس و چین، تردیدهایی را نسبت به معیار انتخاب کشورها برای شرکت در این کنفرانس به دنبال داشته است.
**گفتوگوی تلفنی شاه مغرب و مکرون
"امانوئل مکرون" رییس جمهوری فرانسه و "محمد ششم" شاه مغرب شنبه شب در تماس تلفنی، علاوه بر بررسی مسائل منطقهای، درباره نشست صلح لیبی در برلین و بحران این کشور رایزنی کردند.
این کنفرانس از امروز یکشنبه با حضور فایز السراج رییس دولت وفاق ملی، "خلیفه حفتر" فرمانده ارتش شرق لیبی، نمایندگانی از ترکیه، آمریکا، انگلیس، روسیه، فرانسه، چین، ایتالیا، امارات، مصر، الجزایر و کنگو در برلین آلمان برگزار میشود.
تازهترین تلاش برای توافق صلح میان دولت وفاق ملی لیبی و دولت شرق این کشور روز دوشنبه با امضا نکردن این توافق توسط حفتر ناکام مانده بود.
طرفهای درگیر در لیبی شنبه هفته گذشته پذیرفته بودند که یک روز بعد (روز یکشنبه) درگیریهای نظامی را متوقف کنند و قرار شد برای رسمیت بخشیدن به این آتشبس، یک توافقنامه رسمی را در مسکو امضا کنند که این مسأله با نپذیرفتن حفتر اجرایی نشد.
نظر شما