به گزارش وزارت بهداشت، سیما سادات لاری روز دوشنبه در نشست سراسری مدیران فرهنگی دانشگاههای علوم پزشکی کشور بیان کرد: انتخاب مدیر فرهنگی کاری سخت و مبتنی بر شناخت عمیق است.
وی ادامه داد: در برخی حوزهها نظیر حوزه دانشجویی شیوه مدیریت به طور عینی قابل اندازهگیری است و مدیر دانشجویی باید شخصی باشد که توانایی اجرایی خوبی داشته باشد، اما فعالیتهای فرهنگی مبتنی بر معیارهای کیفی است که به طور عینی قابل ارزیابی و سنجش نیست، بنابراین انتخاب مدیر فرهنگی کاری سخت و سنجش اثربخشی فعالیتها در حوزه فرهنگی پیچیده است.
سادات سالاری کار فرهنگی را مبتنی بر عشق به فرهنگ و خلوص در فعالیتها دانست و افزود: سیاست ما در معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت این است که شرایط را به خوبی ایجاد کنیم تا دانشجویان علوم پزشکی به صورت چندبعدی رشد پیدا کنند و بتوانند در آینده تاثیرگذارتر عمل کنند. باید شرایط در دانشگاههای علوم پزشکی به گونهای باشد که هر دانشجویی با هر علاقهای بتواند در زمینه مورد علاقه خود امکان فعالیت داشته و زمینه بروز و ظهور استعدادش فراهم باشد.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت اظهار کرد: اکنون کشور در شرایط خاصی قرار دارد و باید تمام فعالیتهای آن مبتنی بر اقتصاد مقاومتی باشد و تمام امور فرهنگی باید با توجه به میزان بودجه تنظیم شود. با این وجود نباید هیچ برنامه فرهنگی اثربخش را به دلیل مشکلات بودجهای تعطیل کرد. ما باید در شرایط فعلی سبکزندگی مبتنی بر آرامشروانی را بیشتر رواج دهیم و لازم است که کارهای فرهنگی را با شدت بیشتری دنبال کنیم.
لاری گفت: باید دست دانشجویانی که به کارهای فرهنگی تمایل دارند را به گرمی فشرد. دانشجویان نباید برای فعالیتهای قانونی و مجوزدار به مراکز خارج از دانشگاه احضار شوند و در این زمینه مدیران فرهنگی باید زمینه را به گونهای فراهم کنند که شرایط مناسبی برای دانشجو فراهم شود و از شأن او صیانت شود.
وی درباره بودجه معاونت فرهنگی در بودجه سال آینده اظهار کرد: در حال حاضر به دنبال جذب منابع بیشتر در حوزه فعالیتهای فرهنگی هستیم. در این زمینه با حفظ ظرفیت قانونی موجود و جذب منابع مالی جدید پیگیر بودجه ۹۹ هستیم. چون نتیجه رایزنیها و چانهزنیها از کمیسیون تلفیق بیرون نیامده و قطعی نشده، نمیتوان به صورت قطعی تصوری از بودجه سال آتی به دست داد.
معاون وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود به رشد متوازن نهادهای دانشجویی اشاره کرد و افزود: تمام فعالیتهای فرهنگی و دانشجویی از اهمیت بالایی برخوردار باید هستند و باید کانونهای فرهنگی، انجمنهای علمی، نشریات دانشجویی، شوراهای صنفی، تشکلهای اسلامی، انجمنهای ورزشی و دیگر نهادهای دانشجویی به صورت همزمان رشد کنند و رشد کاریکاتوری آنها قابل قبول نیست. باید در زمینه رشد فعالیتهای علمی، فرهنگی، هنری، ورزشی و صنفی عادلانه رفتار کنیم تا رشد متوازن را در بین نهادهای دانشجویان شاهد باشیم.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت درباره فعالیتهای آتی این معاونت گفت: در حال حاضر پروژه کارتابل فرهنگی یا سامانه جامع فعالیتهای فرهنگی درحال پیگیری است. امیدواریم با رونمایی این کارتابل فرهنگی بتوانیم دادهها و اطلاعات آنلاین دانشجویان و کارشناسان را تجمیع و گردآوری کنیم. متاسفانه این اطلاعات را به طور جامع نداریم و برای تصمیم گیری نیازمند چنین دادههایی هستند. علاوه بر اینکه کارتابل فرهنگی زمینه صرفهجویی در زمینه تبلیغات سنتی به همراه خواهد داشت.
لاری به سوال یکی از مدیران فرهنگی در خصوص نحوه پرداخت کار دانشجویی پاسخ داد و گفت: کار دانشجویی در تمام دانشگاههای علوم پزشکی کشور دغدغه دانشجویان است که نحوه پرداخت آن مزایا و معایب خاص خودش را دارد. پیشنهاد میکنم که در کارگروههای تخصصی با لحاظ کردن ملاحظات، سیاستها و موانعپیشروی، این موضوع مورد بحث و تحلیل کارشناسی قرار گیرد.
نظر شما