۱ بهمن ۱۳۹۸، ۱۱:۲۹
کد خبرنگار: 893
کد خبر: 83642309
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

نماینده سوریه: حقایق حادثه شیمیایی دوما نباید جعل شود

تهران - ایرنا - نماینده دائم سوریه در سازمان ملل بار دیگر با تاکید بر اینکه کشورش هرگونه نتیجه گیری از ماموریت تیم تحقیق «سازمان منع سلاح های شیمیایی» در مورد حادثه استفاده از مواد شیمیایی در شهر «دوما» در هفتم آوریل 2018 را رد می کند، گفت: برخی کشورها در تلاشند تا آنچه را که در عراق اتفاق افتاده داده، تکرار کنند و بهانه‌هایی را با هدف آغاز یک تجاوز علیه سوریه پیدا کنند، ولی ما اجازه جعل واقعیت را نمی دهیم .

روزنامه "الثوره" سوریه روز سه شنبه به نقل از  «بشار جعفری» اضافه کرد: برخی کشورها تلاش می کنند تا با استفاده از ادعاها و دروغ های ساختگی مربوط به استفاده از سلاح های کشتار جمعی، آنچه که درباره عراق اتفاق افتاد را در سوریه تکرار کنند تا بهانه ای برای تجاوز به کشور ما پیدا کنند.

وی که در نشست سازمان ملل درباره ادعاهای مربوط به استفاده احتمالی از سلاح شیمیایی در شهر دوما در سوریه سخن می گفت، افزود: آمریکا پس از حمله نظامی به عراق سعی کرد تا اسناد صادر شده توسط گروه ها و کمیته های حقیقت یاب را برای توجیه حمله خود جعل کند، اما این گروه ها عدم وجود هرگونه سلاح کشتار جمعی در عراق را تأیید کردند.

جعفری خاطرنشان کرد: تفاوت این دو ( عراق و سوریه ) در این است که  در مورد عراق دو مکانیسم وجود داشت و این دو برای از بین بردن این کشور کافی بود، اما حامیان تروریسم در سوریه به سمت ایجاد شش ساز و کار بین المللی سوق یافتند که نه بیطرف، نه مستقل، نه عینی و نه منصفانه و پاک بود و هدف آنها فقط مقصر دانستن و اتهام علیه سوریه برای توجیه حملات به این کشور و خدمت برای منافع برخی کشورها و اجرای برنامه های آنها بود.

نماینده سوریه در سازمان ملل تاکید کرد:  اما سوریه اجازه این کار را نمی دهد و از کشورهای عضو سازمان ملل متحد و معتقد به قوانین بین المللی می خواهیم تا در برابر این تلاش ها اعتراض خود را اعلام کنند.

وی افزود: تیم حقیقت یاب درباره حوادث شهر دوما از زمان شروع فعالیت خود وظایفش را بر اساس مقررات سازمان منع سلاح های شیمیایی انجام نداده است. به عنوان مثال تحقیقات خود را از راه دور انجام می دهد و به منابع دیگر استناد می کند که در راستای مسائل خطرناک سیاسی است و با نقض دستور العمل های این سازمان حقایق را دستکاری می کند.

جعفری با بیان اینکه تمام اطلاعات فاش شده ( درباره پرونده دوما)، به ویژه گزارش مهم ارایه شده از سوی " ایان هندرسون " کارشناس سازمان منع سلاح های شیمیایی که یکی از اعضای تیم حقیقت یاب است با گزارش صادره از سوی رئیس دفتر مدیر کل این سازمان متناقض است، گفت: هندرسون اعتراف کرد که نتایج گزارش سازمان منع سلاح شیمیایی برخلاف  واقعیت و با نظر کارشناسان غیر است و در مورد اعتبار گزارش نهایی تردیدهایی را مطرح می کند.

وی تاکید کرد: اهمیت گزارش هندرسون مبتنی بر یک نکته اساسی است و آن اینکه 2 سیلندر گاز "کلر" که در دو مکان در دوما پیدا شده، به صورت دستی قرار داده شده بودند و این به طور قطعی اثبات می کند که حادثه ادعا شده در استفاده از این گاز به عنوان سلاح در دوما غیر واقعی است و نشان می دهد که تیم حقیقت یاب کشف واقعه از محل حادثه ادعا شده بازدید کرده، اما این تیم در تهیه گزارش صادر شده از سوی سازمان منع سلاح شیمیایی برای پرونده دوما مشارکت نداشته است.

نماینده دائم سوریه در سازمان ملل اضافه کرد: زمان آن فرا رسیده که سازمان ملل متحد اقدامات مشخص و فوری را برای حفظ استقلال، جایگاه و اعتبار سازمان منع سلاح های شیمیایی انجام دهد و اجازه ندهد برخی از کشورها این سازمان را نابود کنند، زیرا چنانچه این تشکیلات نابود شود، سازمان ملل هم با تلاش آنها نابود خواهد شد.

وی افزود: کشورهایی که از 14 آوریل سال 2018  استفاده از حادثه ادعایی در شهر دوما را بهانه ای برای حمله نظامی به خاک سوریه قرار دادند، همان کشورهایی بودند که حتی قبل از این که سازمان از این حادثه ادعایی تحقیق کند ، از گزارش سازمان منع سلاح شیمیایی دفاع می کردند.

در 7 آوریل 2018 معارضان سوری در منطقه غوطه شرقی مدعی شدند که نیروهای دولت دمشق شهر دوما در این منطقه را هدف سلاح‌های شیمیایی قرار داده‌اند. سازمان منع تسلیحات شیمیایی در بررسی خود وجود گاز کلر را تائید کرده، اما نشانه‌ای از عامل اعصاب پیدا نکرد. برخی از گروه‌های معارض سوری ادعا کرده بودند که نشانه‌هایی از عامل اعصاب در این حملات دیده‌ شده است.
دولت سوریه هرگونه حمله شیمیایی را رد کرده و انگلیس، آمریکا و فرانسه را عامل این صحنه‌سازی معرفی کرد. این کشورها حمله شیمیایی مورد ادعا را بهانه‌ای برای حملات هوایی به مواضع دولت و ارتش سوریه قرار دادند.
چند ساعت قبل از حضور کارشناسان سازمان منع تسلیحات شیمیایی در منطقه دوما، سه کشور آمریکا، فرانسه و انگلیس حملات هوایی خود به منطقه را آغاز کردند. از جمله ارتش آمریکا مدعی شد، 105 موشک به مناطقی که آنها را مناطق مرتبط با سلاحهای شیمیایی دولت دمشق می‌نامید، شلیک کرده است.
گروه‌های معارض سوری از جمله "کلاه‌سفیدها" ویدئوهایی از بیمارستانها و صحنه‌هایی که ادعا می‌شد پس از حملات شیمیایی فیلمبرداری شده، منتشر کردند که در رسانه‌های غربی پخش شد. همان زمان اصالت این ویدئوها مورد تردید قرار گرفت، ولی اکنون مطالب بیشتری در زمینهٔ ساختگی بودن فیلم‌ها به بحث گذاشته‌ شده است.
«پیرز رابینسون» استاد روزنامه‌نگاری دانشگاه «شفیلد» انگلیس در آگوست 2018 مطلبی در همین زمینه منتشر و عنوان کرد که گزارش های منتشر شده ازجمله تصاویر «بی‌بی‌سی» غیر واقعی بوده و زمانی منتشر شده که دولت انگلیس قصد حمایت تبلیغاتی از نیروهای معارض سوری را داشته است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha