گروههای معترض که روز گذشته با پرتاب سنگ و کوکتل مولوتف، ۱۴ نیروی امنیتی را در بغداد زخمی کرده بودند، امروز با استفاده از سلاح بی صدا یک نیروی امنیتی را زخمی کردند.
فرماندهی عملیات امنیت بغداد در بیانیه ای اعلام کرده است که این نیروی امنیتی از ناحیه شکم با سلاح بی صدا زخمی و به بیمارستان انتقال داده شد.
برخی از فعالان شبکههای اجتماعی تصاویری از فرد زخمی شده منتشر کردهاند.
گروههای معترض تلاش کردهاند که شهرهای مختلف جنوب و مرکز از جمله بغداد را به تعطیلی بکشانند و لوله انتقال نفت در شمال ذیقار را منفجر کردند.
بر اساس گزارش مقامهای ذیقار، لوله انتقال نفت در جنوب شهرستان «الشطره» از توابع استان در اقدامی خرابکارانه منفجر شد.
همچنین تعدادی از معترضان در ناصریه برای دومین روز پیاپی جاده بین المللی ناصریه به بغداد که بصره را به پایتخت و استانهای شمالی متصل میکند، بستند.
بستن این جاده منجر به اخلال در نقل و انتقال کامیونها بین بنادر بصره و دیگر شهرهای شمال عراق از جمله بغداد شد.
جاده بندر «ام القصر» در بصره برای ساعاتی بسته شد که با تلاش نیروهای امنیتی اکنون این جاده گشایش یافت و رفت و آمد در آن جریان دارد.
در العماره مرکز استان میسان نیز گروههای معترض توانستند باعث تعطیلی اجباری در این استان شوند و تنها دستگاههای خدماتی مانند بهداشت و شهرداری به علاوه ادارات امنیتی و انتظامی از آن مستثنی شدند.
در نجف اشرف نیز اعتراضات با بستن خیابانها، تقاطعها، پل و تعطیلی برخی از مدارس ادامه یافت اما نتوانست فعالیت عادی همه شهروندان را متوقف کند.
در بغداد نیروهای امنیتی توانستند که دوباره یکی از خیابانهای اصلی شهر موسوم به «محمد القاسم» را بازگشایی کنند و به گروههای اعتراضی اجازه ندادند که این خیابان بسته شود.
در همین راستا، فرماندهی عملیات امنیت بغداد برای نخستین بار تصاویر تعدادی از افراد متهم به اغتشاش و برهم زدن نظم عمومی را که در جریان اعتراضات روزهای اخیر بازداشت شده بودند، منتشر کرد.
برخی منابع غیر رسمی مدعی کشته شدن دستکم یک تظاهرکننده در اعتراضات امروز بغداد شدهاند اما مقامهای امنیتی عراق تاکنون چنین ادعاهایی را تایید نکردهاند.
منابع مخالف دولت عراق از جمله رسانههای غربی و عربی مدعی شدهاند که در اعتراضهای سه روز گذشته دستکم ۱۵ معترض در استانهای مختلف این کشور کشته و بیش از ۱۰۰ نفر زخمی شده اند؛ ادعایی که مقامهای امنیتی تاکنون آن را تایید نکردهاند.
کربلا و دیوانیه نیز امروز شاهد تلاش گروههای اعتراضی برای اخلال در نظم عمومی در این دو شهر بوده است.
گروههای معترض و مخالف با شعار «میهن نیست، کار نیست» همچنان میکوشند ادارات و مدارس را تعطیل و شهروندان مختلف را به تعطیلی اجباری مجاب کنند.
با وجود این تلاشها همچنان به سبب همراهی نکردن بخش وسیعی از مردم با این اقدامها، آشوبگران در تحقق خواستههای خود عاجز مانده و ادارات و مدارس در اغلب شهرهای جنوب و مرکز عراق از جمله بغداد به روال طبیعی به کار و خدمات خود ادامه دادند.
اعتراضهای عراق که دور تاره آن از روز جمعه گذشته آغاز شده پس از حدود دو ماه شدت بیشتری یافته است و بر پایه برخی گزارشها تاکنون چندین کشته و دهها زخمی به همراه داشته است.
معترضان خواستار معرفی فوری نخست وزیر به دور از گروههای سیاسی و احزاب کنونی، انحلال پارلمان و برگزاری انتخابات آزاد هستند.
اعتراضهای عراق در استان های شیعی مرکزی، جنوبی و شرقی که از یکم اکتبر ۲۰۱۹ (دهم مهر ۹۸) در ناکارآمدن توصیف کردن دولت، تبعیض، فقر، بیکاری و فساد مقامهای حکومتی آغاز شده همچنان با فراز و فرود در این مناطق ادامه دارد.
به دنبال این اعتراضها، «عادل عبدالمهدی» نخست وزیر عراق ۶ هفته پیش از سمت خود استعفا کرد و هنوز جایگرین او به علت اختلافهای سیاسی درون حاکمیت تعیین نشده است.
نظر شما