به گزارش سازمان بیمه سلامت، افشین استوار روز سه شنبه درباره نقش سازمانهای بیمه گر در زمینه کنترل و پیشگیری از ابتلای بیمه شدگان به بیماریهای غیرواگیر بیان کرد: در حال حاضر بیمهها هزینهای برای غربالگری پرداخت نمیکنند و به طور مثال اگر کسی بخواهد در ۳۰ سالگی بررسی کند که به قند خون مبتلا هست یا خیر، هزینه این غربالگری پرداخت نمیشود و از آن طرف، اگر کسی در ۴۰ سالگی به این بیماری مبتلا شود، هزینه درمان او پرداخت میشود.
وی ادامه داد: این در حالی است که اگر آن فرد در ۳۰ سالگی فهمیده بود که در آستانه ابتلا به دیابت قرار دارد، میتوانست با کنترل تغذیه و تغییر سبک زندگی خود، از ابتلا به دیابت جلوگیری کند تا در سالهای بعد، هزینه زیادی برای بیمههای درمانی نداشته باشد.
استوار اظهار کرد: بیمهها نقش بسیار مهمی در زمینه کنترل و پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر دارند و بهتر است به سمت هزینه کردن در راستای غربالگری و پیشگیری از ابتلای بیمه شدگان به بیماریهای غیرواگیر بروند.
مدیرکل دفتر مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت گفت: اگر بیمهها در زمینه پیشگیری از ابتلای بیمه شدگان به بیماریهای غیرواگیر مشارکت داشته باشند، تا حد زیادی باعث کاهش هزینهها و مدیریت منابع آنها میشود.
به گزارش ایرنا، در حال حاضر هزینه سالانه درمان بیماریهای غیرواگیر در کشور حدود ۴۵ هزار میلیارد تومان است که این میزان بالغ بر سه درصد تولید ناخالص ملی میشود. بیش از سه چهارم موارد مرگ و میر ناشی از بیماریهای غیرواگیر به علت ۴ بیماری اصلی یعنی بیماریهای قلبی و عروقی، دیابت، سرطانها و بیماریهای مزمن تنفسی است. سالانه ۳۸۰ هزار مرگ و میر در کشور اتفاق میافتد که ۳۰۰ هزار مورد آن مربوط به بیماریهای غیرواگیر است. بر اساس سند ملی کنترل و پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر، ایران باید تا سال ۱۴۰۴ تا میزان ۳۰ درصد از احتمال مرگ زودرس بر اثر این بیماریها را کاهش دهد.
نظر شما