محمد اسلامی شامگاه پنجشنبه پس از بازدید یک روزه از طرحهای فرودگاهی، ریلی و جادهای گلستان در دیدار با آیت الله سیدکاظم نورمفیدی نماینده ولی فقیه در این استان و امام جمعه گرگان اظهار داشت: اینچه برون با بهره مندی از ظرفیت های مختلف مانند راه آهن، بندرخشک و نظایر آن باید در همه زمینه ها توسعه یابد بطوریکه روستاهای منطقه هم بهره مند شوند.
وی با تاکید بر اهتمام مسوولان گلستان در پرداختن و توجه به این مهم ابراز داشت: مجموعه دولت و وزارت راه و شهرسازی هم در کنار مسوولان استانی توجه لازم را خواهد داشت.
وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: ظرفیت تالابها و تجارت بین الملل در اینچه برون هم میتواند این منطقه را به یک مکان گردشگری تبدیل و پشتیبان کسب و کار و زندگی متفاوت مردم باشد.
شهر مرزی اینچه برون از توابع شهرستان گنبد در استان گلستان و همسایگی ترکمنستان در سال ۹۳ با حضور روسای جمهور ایران، قزاقستان و ترکمنستان به راه آهن این کشورها متصل شد.
اینچه برون با بهره مندی از گمرک و بازارچه مرزی همچنین ظرفیتهای دیگری نظیر سه تالاب آلماگل، آجی گل و آلاگل دارد که در فهرست میراث طبیعی بین الملل ثبت شده است.
وزیر راه و شهرسازی همچنین به ترمیم و بازسازی ۲۰ دوربرگردان در استان گلستان از محل طرحهای مصوب سفر رییس جمهوری و افزایش آن تا ۵۰ مورد اشاره کرد و گفت: مهم ترین مانع در اجرای این پروژه آزادسازی زمین های مورد نیاز و همکاری نکردن مالکان است.
اسلامی همچنین توسعه راه آهن در استان گلستان را باوجود محدودیت منابع اعتباری مورد تاکید قرار داد.
طرح راه آهن گرگان - مشهد مهم ترین طرح ریلی در دست مطالعه و اجرای استان گلستان است.
اسلامی افزود: برای اجرای طرح خانه سازی در گلستان ۴۸ هکتار زمین توسط وزارت راه و شهرسازی خریداری شده و نیاز داریم تا بخشی هم توسط دستگاههای استانی تامین و شود.
وی اظهار داشت: چهار بانده شدن جاده آزادشهر - بجنورد مراحل پایانی خود را طی می کند و در خصوص حل مشکل جاده خوش ییلاق - رامیان به شاهرود نیز چون اجرای طرح هزینه زیادی دارد، بدنبال طرح های جایگزین و موثرتر هستیم.
در این دیدار نماینده ولی فقیه در گلستان و امام جمعه گرگان هم گفت: باوجود تلاش دولت هنوز در این استان کار بزرگی که گره اشتغال و توسعه منطقه را برطرف کند، انجام نشده است.
سیدکاظم نورمفیدی افزود: یکی از کارهای بزرگ اتصال راه آهن اینچه برون به شاهرود، یزد و بندرعباس است که در توسعه استان گلستان و حتی شمال کشور موثر خواهد بود.
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه طرح پتروشیمی گلستان با ۹۰ هزار سهام دار پس از ۲۰ سال هنوز به نتیجه نرسیده است، گفت: در اتفاقات اخیر کشور، گلستان از استان های آرام بود و با در نظر گرفتن سابقه منطقه روا نیست به چنین استانی کم توجهی شود.
هادی حق شناس استاندار گلستان هم گزارشی از وضعیت استان ارایه داد و خواستار حمایت ویژه وزارت راه و شهرسازی شد.
گفتنی است وزیر راه و شهرسازی عصر امروز هنگام بازدید از منطقه مرزی اینچه برون اظهار کرد: اکنون و برای نخستین بار در تاریخ مبادلات راه آهن جمهوری اسلامی، هیچ بدهی به ترکمنستان نداریم.
اسلامی با یادآوری تفاهم نامه همکاری با کشورهای حوزه خزر و یکسان شدن تعرفه صادرات - واردات اظهار داشت: این مهم فرصت ترانزیت بین کشورها را افزایش خواهد داد.
وی محلق شدن راه آهن ایران به کشورهای سی آی اس (کشورهای مستقل همسود شمال ایران) را مورد اشاره قرار داد و ابراز امیدواری کرد این الحاق سبب افزایش حجم بار ترانزیتی از ۲ میلیون تن کنونی به ۱۰ میلیون تن شود.
وزیر راه و شهرسازی به آنچه که تدبیر و مدیریت استاندار گلستان در هماهنگی دستگاههای اجرایی استان در تامین زمین بندرخشک اینچه برون نامید، اشاره و اظهار کرد: اراضی مورد نیاز در حال واگذاری است.
اسلامی تصریح کرد: راه آهن جمهوری اسلامی مکلف شده ضمن سرعت بخشیدن به کار، قراردادها را منعقد و از سوی دیگر نسبت به تقویت زیرساخت های لازم در منطقه اقدام کند.
نظر شما