به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی عصر پنجشنبه در بازدید از دبیرخانه سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر از نزدیک در جریان روند فعالیتهای این جشنواره قرار گرفت.
وی در جمع اعضای دبیرخانه جشنواره موسیقی فجر با اشاره به اینکه جشنوارههای فجر هم برای کشور و هم برای جامعه ایرانی اهمیت خاصی پیدا کرده است، گفت: جشنوارههای فجر به نوعی به یک رسم سالانه تبدیل شده و برای مردم اهمیت دارد. برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز جشنوارههای فجر به عنوان یک موضوعی که سالها به وجود آمده است به نوعی یک کارنامه کاری محسوب میشود.
صالحی با اشاره به استان سیلزده سیستان و بلوچستان گفت: سیستان و بلوچستان باید به عنوان یک موضوع ملی در فضای جشنوارهها مورد توجه قرار گیرد، فضای سیستان و بلوچستان به موجب جشنوارههای فجر باید عوض شود و بر روی این موضوع باید کار کرد.
وی ادامه داد: جشنواره موسیقی ویژگیهایی به طور عام و خاص دارد، به طور عام فراز و نشیبهایی در این هنر وجود داشته اما باید تلاش کرد تا کیفیت و نوع برگزاری این جشنواه سال به سال ارتقا پیدا کند و روند نزولی نداشته باشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: باتوجه به شرایطی که طی این چندسال برای کشور به وجود آمده است، این جشنوارهها میتواند برخی مسائل اجتماعی را کاهش دهد.
صالحی در مورد نحوه برگزاری جشنواره موسیقی فجر خاطرنشان کرد: جدولبندی دقیق و به هنگام در جشنواره به نوعی احترام و ادب به میهمانان جشنواره است، زیرا جشنواره نوعی دعوت از مردم است و زمانبندی درست در برپایی جشنواره قدرت انتخاب را برای مخاطب فراهم میکند، امسال تیم جشنواره موسیقی نظم خود را دارند و این جشنواره میتواند میزبانی خوبی را همچون گذشته داشته باشد.
وی افزود: اینکه یک ماه قبل از شروع جشنواره جدول نهایی تنظیم شده بسیار خوب است و با وجود اتفاقات هفتههای اخیر جشنواره به خوبی شرایط را برای تکمیل جدول نهایی فراهم کرده و این نشان میدهد که نظم در دبیرخانه جشنواره حاکم است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: در حوزه جشنوارهها نیاز داریم خطهای ارتباطی را برقرار و بین موضوعات مختلف اتصالهایی را داشته باشیم، جشنوارهها باید برای حوزه خود فرصتسازی کنند. در واقع جشنوارهها باید کمک کنند در مورد مسائل حوزه خود گفتوگوهای علمی را انجام و سپس نتیجهگیریهای بدست آمده را به سیاستگذاری تبدیل کنند.
وی افزود: اینکه موضوعات این جشنواره را تکثیر و در طول این جشنواره تا جشنواره بعدی ادامه دهیم امر مفیدی است، سند موسیقی در شورای عالی انقلاب فرهنگی مورد بحث است که با استفاده از مباحث علمی در جشنواره موسیقی فجر میتوان موضوعات کاربردی را نیز در شورای عالی انقلاب فرهنگی ذیل سند موسیقی مطرح کرد.
صالحی با اشاره به برپایی جشنواره در استانهای دیگر نیز بیان کرد: حوزه استانها بسیار مهم و اقداماتی که تا به امروز انجام شده خوب بوده است، فراموش نکنیم خلاقیت قابل توجهی در فضای استانها داریم و هر قدر خود را به فضای استانها نزدیک کنیم به سرعت حرکت خود در این حوزه افزودهایم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: جشنواره موسیقی فجر یک جشنواره ملی است و باید تلاش کرد همه استانها در آن حضور داشته باشند، استانها یکی از بخشهایی هستند که در سرعت تلاشها و .پویشها میتوانند به این رویکرد کمک کنند
صالحی در مورد توجه به استان سیلزده سیستان و بلوچستان گفت: سیستان و بلوچستان باید به عنوان یک موضوع ملی در فضای جشنواره مورد توجه قرار گیرد، فضای سیستان و بلوچستان به موجب جشنوارههای فجر باید عوض شود و بر روی این موضوع باید کار کرد.
وی ادامه داد: در بخش بینالملل هم گروه های خوبی به کشور دعوت شدهاند، به هر میزان بتوانیم فضای کشور را با میهمانان خارجی همراه کنیم کارکرد ملی دارد و نشان میدهد ایران همچنان امن است، در اصل حضور این گروهها هم جشنواره را پررونقتر میکند و هم کارکرد ملی دارد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: در بخش سایت جشنواره موسیقی فجر امسال اتفاقات خوبی رخ داده زیرا این فرصت پدید میآید میهمانان جشنواره به راحتی بلیط تهیه کنند، باید از طریق تبلیغات فرصت بیشتری برای شور و نشاطی که به آن نیاز داریم استفاده و سرعت این موضوع را نیز بیشتر کنیم، تبلیغات باید فضایی را فراهم کند که افراد بیشتری به جشنواره بیایند و این حضور پررنگتر شود.
جشنواره موسیقی فجر باید احساس یک زندگی عادی را به جامعه بازگرداند
صالحی تصریح کرد: ایران در دیماه غمهای زیادی داشته و در فضای جشنواره موسیقی باید احساس یک زندگی عادی را به فضای جامعه بازگردانیم، فضای جشنوارهها از جمله موسیقی میتواند این کار را انجام دهد، تبلیغات، تیزرها و فضای مجازی این شرایط را فراهم کرده تا جشنوارهها با این ابزارها در بستر بهتری حرکت کنند.
وی بیان داشت: بعضی نوآوریها همانند جایزه موسیقی و رسانه، جایزه ترانه و دیگر جوایز کمک میکند ایدههایی نو مطرح شود، حوزه رسانه و روابط عمومی پیش از این از یک بعد بیشتر دیده نمیشد و آن هم امر اطلاعرسانی جشنواره بود، امسال در روابط عمومی باید با دیدگاه پدافندی عمل کرد و به مبارزه با نگاههای براندازانه و دیگر نگاهها رفت.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: روابط عمومی جشنواره علاوه بر ارتباط خوب با رسانه ممکن است در یک فضای تعارض رسانهای قرار گیرد. از این رو پیوست رسانهای بسیار مهم است و نباید از این موضوع غافل شد.
صالحی افزود: بزرگداشتها و انتخاب چهار شخصیت پیشکسوت برای جشنواره امسال بسیار خوب است ولی در عین حال باید برخوردی در شان این هنرمندان داشت، ضمنا باید مسیری معنادار برای نگرش این هنرمندان شکل بگیرد و نوعی مستندسازی تاریخی برای این هنرمندان صورت گیرد تا از این طریق این موضوع را به هنرمندان دیگر وصل کنیم و این باعث میشود از حالت بزرگداشت صرف خارج شویم.
وی تصریح کرد: در بخش ارزیابی جشنواره هرچقدر بیشتر خود را نقد کنیم در جشنواره بعدی کاملتر خواهیم بود، نقد بیرحمانه از خود کارهای بعدی را کاملتر میکند، همچنین در ارزیابی از دفتر جشنواره هم نباید تسلیم فضاسازیها شد.
در این بازدید حمید قبادی، مشاور اجرایی معاونت امورهنری و محمد اله یاری، مدیرکل دفتر موسیقی و رییس سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر و اعضای ستاد جشنواره حضور داشتند.
محمد اله یاری، مدیرکل دفتر موسیقی و رییس سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر گزارشی از روند جشنواره بیان کرد و گفت: کار سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر با اتشار فراخوان جشنواره در شهریور ماه آغاز شد. گروههای جشنواره از بین گروههایی که در فراخوان ثبت نام کردند و مدعوین انتخاب شد. جدول اجراهای جشنواره در هفته آینده منتشر می شود و در این دوره گروههایی در بخش های موسیقی دستگاهی، نواحی، کلاسیک، تلفیقی، بین المللی، بانوان و کودک و نوجوان در جشنواره حضور دارند. همچنین جایزه موسیقی و رسانه، جایزه ترانه، بزرگداشت چهار هنرمند موسیقی و نشست های تخصصی از برنامه های این دوره جشنواره است. سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر در استان سیستان و بلوچستان و چند استان دیگر نیز برگزار می شود.
سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر با اجرای گروههای موسیقی دستگاهی، نواحی، کلاسیک، ارکسترال، تلفیقی، کودک و نوجوان و بانوان برگزار می شود و نشست های تخصصی، جایزه موسیقی و رسانه و جایزه ترانه از بخش های دیگر این دوره جشنواره است. در این دوره از جشنواره قرار است طی برنامه های ویژه ای یاد جانباختگان سانحه هوایی مربوط به هواپیمای اوکراینی گرامی داشته شود.
در بخش پاپ این دوره جشنواره ۹ گروه با ۱۶ اجرا حضور دارند. برادران (آرش و مسیح عدل پرور)، امید حاجیلی، علی یاسینی، رضا بهرام، محسن ابراهیم زاده، امیر عباس گلاب، ماکان (رهام هادیان و امیر مقاره)، آرون افشار، سیروان خسروی و بهنام بانی در سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر در سالن میلاد نمایشگاه بین المللی تهران اجرا می کنند. ادامه برنامه های جشنواره موسیقی فجر در هفته آینده اعلام خواهد شد.
سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر به دبیری شاهین فرهت ۲۴ تا ۳۰ بهمن ماه برگزار می شود.
نظر شما