۵ بهمن ۱۳۹۸، ۱۶:۳۷
کد خبرنگار: 2256
کد خبر: 83646620
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

مخالفت ها در سئول با اعزام واحد نظامی به تنگه هرمز شدت گرفت

پکن- ایرنا- شماری از گروه های مدنی روز شنبه با تجمع در مقابل نهاد ریاست جمهوری کره جنوبی در سئول، به اعزام واحد نظامی و ناوشکن این کشور به تنگه هرمز اعتراض کردند.

به گزارش ایرنا، روزنامه کوریا تایمز روز شنبه با انتشار تصاویری از تجمع کنندگان آورده است آنها با تجمع در مقابل نهاد ریاست جمهوری، اعتراض خود را به گوش مردم کره جنوبی رسانده اند همزمان شمار زیادی از احزاب کره ای اعزام این واحد را مغایر با قانون و نیازمند تصویب مجلس دانسته اند.

گزارش می افزاید اعضای گروه های مدنی کره جنوبی در این محل مصاحبه هایی با رسانه های گروهی برگزار کرده و تاکید کرده اند که دولت نباید اقدام به اعزام واحد نظامی مقابله با دزدان دریایی با نام «چونگ هایه» به تنگه هرمز کند.

این رسانه کره ای نوشته است موضوع اعزام نیرو و ناوشکن ۴ هزار و ۴۰۰ تنی به تنگه هرمز مساله ای بسیار حساس است و لازم است که چرخه های سیاسی که الان مورد انتقاد هستند، درباره این اقدام تجدید نظر کنند و رایزنی های بیشتری انجام دهند.

روز سه شنبه وزارت دفاع این کشور اعلام کرد که ماموریت واحد مبارزه با دزدی دریایی موسوم به «چونگ هایه» را که اکنون در خلیج عدن فعالیت می کند به تنگه هرمز،  خلیج عمان و خلیج فارس گسترش می دهد تا از امنیت کشتی های کره ای حراست شود.

این وزارتخانه البته در بیانیه خود تاکید کرده است که این ماموریت به شکل مستقل انجام می شود و کره جنوبی قصدی برای الحاق به گروه حفاظت از کشتیرانی آمریکا در منطقه ندارد گروه های معترض و احزاب مخالف در کره جنوبی اما خاطر نشان کرده اند که این اقدام باید مورد تصویب مجدد قرار گیرد.

معترضان افزوده اند بر اساس قانون، برای اعزام نیروی نظامی به ماموریت های فرامرزی، دولت ابتدا باید لایحه را تنظیم کرده و برای تصویب به پارلمان این کشور بفرستد و پس از آن، بار دیگر در کابینه مورد بررسی قرار گیرد و سپس به تصویب رییس جمهوری برسد.

با این وصف نهاد ریاست جمهوری و حزب حاکم دمکراتیک کره جنوبی اعتقاد دارند که این تصمیم نیازی به تصویب پارلمان ندارد زیرا موضوع اعزام نیرو در میان نیست و این واحد پیشتر در منطقه فعال بوده و اعزام شده است و تصویب مجدد پارلمان ضرورتی ندارد.

«آهین گیون باک» از نمایندگان حزب حاکم که ریاست کمیته دفاع ملی مجلس را در اختیار دارد در این مورد گفت: ماموریت این واحد کاملا قانونی است.

مجلس کره جنوبی در پایان سال ۲۰۱۹ میلادی تصویب کرد که واحد نظامی یاد شده در خلیج عدن تا پایان سال ۲۰۲۰ میلادی به ماموریت خود ادامه دهد و در صورت ضرورت می تواند حیطه ماموریتی خود را گسترش دهد لذا این یک اعزام دوباره محسوب نمی شود.

از طرف دیگر «بایک سیونگ جو» از حزب مخالف کره آزاد گفته است که بر اساس همین سند وزارت دفاع، هر تغییری در شمار نیروها و ماموریت واحد یاد شده باید به تصویب مجلس برسد.

«کوان سونگ جو» نماینده حزب محافظه کار کره جنوبی نیز بر این باور است که اعزام این واحد جنبه های مختلفی را دربر می گیرد و نیازمند تصویب نمایندگان است.  

روزنامه کره جنوبی گزارش کرد که حزب نو محافظه کار کره جنوبی به طور کلی با تصمیم دولت برای گسترش حیطه فعالیت این واحد مخالف است.

«سیم سانگ جیونگ» رییس حزب عدالت در کره جنوبی هم می گوید که آرایش این واحد در تنگه هرمز می تواند باعث تنش در روابط با ایران شود و نمی توان با آن موافقت کرد این تصمیم گیری ماهیت ماموریت این واحد را تغییر داده است و برای همین چنین اقدامی به تصویب پارلمان نیاز دارد.

«پارک جو هیون» سخنگوی حزب دموکراسی و صلح کره جنوبی هم در مصاحبه ای تصریح کرد که اعزام این واحد به منزله مشارکت در یک جنگ بین آمریکا و ایران است و بدون توجیه است و نتیجه این اقدام تنش و خصومت در روابط کره جنوبی و ایران است.  

وی افزود که این واحد فقط برای مقابله با دزدی دریایی در آبهای سومالی اعزام شده است و وظیفه جدید برای حضور در تنگه هرمز نیازمند موافقت مجلس کره جنوبی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha