۵ بهمن ۱۳۹۸، ۱۱:۵۴
کد خبرنگار: 2391
کد خبر: 83646969
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

رایزنی ترکیه با آلمان درباره مسائل منطقه افزایش می‌یابد

آنکارا- ایرنا- رئیس‌جمهور ترکیه با بیان اینکه رایزنی‌ها با آلمان در خصوص مسائل منطقه افزایش خواهد یافت گفت: تداوم روابط دوستانه آنکارا با برلین به نفع منطقه نیز است.

به گزارش امروز (شنبه) خبرگزاری آناتولی، رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه در نشست خبری مشترک با آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان در کاخ وحدالدین استانبول با اشاره به روابط دوستی دیرینه دو کشور اظهار داشت: درباره ضرورت تداوم دوستی دیرینه بین ترکیه و آلمان که علاوه بر دو کشور به نفع منطقه نیز خواهد بود، هم عقیده هستیم.

وی افزود: در دیدار با صدراعظم آلمان روابط دوجانبه، مسائل منطقه بویژه آخرین تحولات لیبی و سوریه را مورد ارزیابی قرار دادیم و مصمم هستیم تا همکاری‌های موجود بین دو کشور ترکیه و آلمان را در زمینه‌های اقتصادی، تجاری، سرمایه‌گذاری، انرژی و گردشگری توسعه دهیم.

اردوغان در ادامه تصریح کرد: ترکیه و آلمان در خصوص مساله مهاجرت بخش بزرگی از بار اروپا را به دوش گرفته‌اند. اتحادیه اروپا و کشورهای اروپایی باید در زمینه کمک‌رسانی به سوریه بیشتر و سریعتر عمل کنند؛ این یک مسئولیت انسانی است.

وی با بیان اینکه اتحادیه اروپا تعهد کمک 6 میلیارد یورویی به آوارگان (سوری) داده بود، اظهار داشت: از این بودجه، حتی 3 میلیارد یوروی آن را هم سازمان‌های مدنی پرداخت نکرده‌اند. ما تاکنون بیش از 40 میلیارد دلار هزینه کرده‌ایم. خانم مرکل اظهار داشتند که در زمینه ساخت اردوگاه برای اهالی ادلب کمک خواهند کرد.  

اردوغان تاکید کرد: حل مشکلات از طریق گفتمان سیاسی برای ترکیه و آلمان حائز اهمیت است. طرف‌های درگیر را به خویشتنداری و عقل سلیم فرا می خوانیم.  

رئیس جمهور ترکیه همچنین با اشاره به اینکه ترکیه به دلیل روابط دیرینه 500 ساله با لیبی نمی‌تواند درخواست دولت وفاق ملی این کشور را نادیده بگیرد،بیان داشت: سربازان ما به آموزش نظامی در لیبی ادامه خواهند داد. روابط دیرینه ترکیه با لیبی و دعوت آنها این موضوع را ایجاب می‌کند. فائز السراج، رئیس شورای ریاستی دولت وفاق ملی لیبی را تنها نخواهیم گذاشت و از وی حمایت خواهیم کرد.

وی با تاکید بر حمایت ترکیه از دولت وفاق ملی لیبی گفت: قبل از هر چیزی من باور نکرده و باور نمی‌کنم که حفتر 55 ماده توافقنامه یا حداقل آتش‌بس را پذیرفته باشد. به اصطلاح پذیرفتن 55 ماده توافقنامه با امضا کردن آن تفاوت دارد. حفتر هنوز این توافقنامه را امضا نکرده است.

مرکل: باید تلاش کنیم آتش‌بس شکننده در لیبی را به آتش‌بس پایدار تبدیل کنیم

صدراعظم آلمان نیز در نشست خبری مشترک با رئیس‌جمهور ترکیه گفت: باید تلاش کنیم تا آتش‌بس شکننده در لیبی را به آتش‌بس پایدار تبدیل کنیم.

آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با اردوغان، ضمن اشاره به کنفرانس برلین درباره لیبی گفت: بندهایی که در کنفرانس برلین با محور لیبی پذیرفته شدند، در شورای امنیت سازمان ملل متحد تصویب خواهند شد.

صدر اعظم آلمان همچنین درخصوص موضوع آوارگان ادلب نیز گفت: از روند ساخت خانه‌های موقت برای آوارگان سوری که از ادلب گریخته و به ترکیه پناه آورده‌اند حمایت می‌کنیم.

وی در ادامه تصریح کرد: در دیدار با جناب اردوغان گفتیم که آماده هستیم برای کسانی که از ادلب می‌گریزند کمک‌های مادی ارائه دهیم. معتقدم که اتحادیه اروپا علاوه بر حمایت 3 میلیارد یورویی، 3 میلیارد یورو کمک بیشتر به پناهندگان ارائه دهد.

رئیس‌جمهور سابق آلمان: برای حل بحران پناهجویان باید با اردوغان همکاری کرد

یوآخیم گائوک، رئیس جمهور سابق آلمان نیز گفت که باید برای حل مشکل پناهجویان با رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه همکاری کرد.

یوآخیم گائوک، رئیس جمهور سابق آلمان در گفت‌وگو با خبرگزاری «DPA» این کشور اظهار داشت: اروپا وضعیت دشواری را پشت سر می‌گذارد و برای حل این بحران به حمایت اردوغان نیازمندیم.

گائوک تاکید کرد که باید بودجه درخواستی ترکیه در این زمینه تامین شود.

روزنامه بیلد نیز در مقاله‌ای تاکید کرد که بحران مهاجرت تنها با کمک ترکیه و در کشورهای مبدا قابل حل است. در این مقاله همچنین تاکید شد که بدون اردوغان این بحران قابل حل نخواهد بود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha