خبر فوری: رفع فیلترینگ

برگزاری نمایشگاه قرآن با دعوت از ۲۲ کشور جهان

تهران- ایرنا- معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، از برگزاری بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم با دعوت از ۲۲ کشور جهان خبر داد و گفت:‌ این رویداد بزرگ معنوی با شعار «قرآن کتاب رشد و رویش»، اردیبهشت سال آینده برگزار می‌شود.

عبدالهادی فقهی زاده روز یکشنبه در نخستین نشست خبری بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم به بیان اهداف و برنامه های این رویداد بزرگ قرآنی پرداخت.

وی،گفت: با توجه به نمایشگاه بیست و هشتم کمیته ویژه ای برای کودک و نوجوان فعالیت خواهد داشت که به موضوع هایی همچون سبک زندگی دینی، پرورش نیروهای انسانی توانمند، تقویت اعتماد به نفس، تقویت عزت و اقتدار ملی پیگیری خواهد شد.

اهداف نمایشگاه برگرفته از بیانیه گام دوم انقلاب
رییس بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم هدف از فعالیت این کمیته ویژه را کاستن از گسست های اجتماعی و فرهنگی دانست و گفت: اهداف نمایشگاه بیست و هشتم برگرفته از بیانیه گام دوم انقلاب است و در کمیته‌های مختلف به جوانب آن می‌پردازیم.
وی افزود: توسعه و ترویج آموزه‌های قرآن و عترت، حمایت از اقتصاد فرهنگ و هنر قرآنی، صرفه‌جویی در هزینه‌ها، تلاش برای جلب مشارکت بیشتر به منظور تامین برخی هزینه ها و گسترش بخش بین‌الملل و همچنین حضور مؤسسات مردمی و سازمان‌های دولتی از کشورهای اسلامی از دیگر اهداف نمایشگاه قرآن است.

۲۲ کشور به نمایشگاه دعوت می شوند
فقهی زاده درباره بخش بین‌الملل، گفت: سال گذشته میهمان ویژه ما پاکستان بود و امسال قرار است عمان را دعوت کنیم که به دلیل درگذشت پادشاه این کشور پیگیری این مسئله به تاخیر افتاده است.
 وی یکی از مشکلات برگزاری بخش بین‌الملل را کمبود منابع اعتباری دانست و گفت: ما برای ۲۲ کشور دعوت نامه می فرستیم. البته سال گذشته ۱۷ کشور حضور پیدا کرده بودند.
 وی در پاسخ به خبرنگار ایرنا درباره کاهش میهمانان خارجی نمایشگاه قرآن، گفت: یکی از این مشکلات مانع فرهنگی است. چون در برخی از کشورها از نظر فقهی مسائلی مطرح می‌شود و آنان تمایل چندانی به مسافرت در ماه مبارک رمضان ندارند.
نمایشگاه بیست و هفتم با کیفیت خوبی برگزار شد
 فقهی زاده اضافه کرد: اعتبارات و هزینه‌های نمایشگاه در سال ۹۸ نسبت به سال گذشته تقلیل داشته ولی نمایشگاه بیست و هفتم را با کمیت و کیفیت بیشتری برگزار کردیم.
وی افزود: طبق ارزیابی های متعددی که صورت گرفته در بخش‌هایی مانند کودک و نوجوان و بین‌الملل کارهای بسیاری صورت گرفته و شاهد جلب مشارکت‌های دیگر سازمان‌ها و تحول مثبت در این زمینه بوده‌ایم به‌طوری‌که هزینه‌های باشگاه همراهان را که یک میلیارد تومان بود با مشارکت بانک صادرات تامین کردیم.

۵۰ درصد طرح ها با نوآوری همراه بوده است
 معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به سوال دیگر ایرنا درباره وضعیت برپایی نمایشگاه بیست و هشتم،گفت: نمایشگاه دارای استانداردهایی است که با توجه به تنوع سلیقه‌ها و برداشت‌ها و تجربه‌های بازدیدکنندگان متفاوت است. یعنی ممکن است شکل نمایشگاه تکراری به نظر برسد ولی در کمیته طرح و برنامه نمایشگاه در سال گذشته ۵۰ درصد طرح‌ها را با شرط نوآوری و روزآمد تصویب و اجرا کرده‌ایم.
 وی افزود: راهبرد اساسی ما در شورای طرح و برنامه نمایشگاه امسال و سال گذشته این بوده که به‌صورت مؤکد طرح‌های ارائه شده، تکراری، سطحی و کم‌اثر نباشد اما این‌که چقدر توفیق داشته‌ایم به قضاوت افراد صاحب تجربه و تیزبین و خیرخواه برمی‌گردد.

سایت ایکفا آماده دریافت پیشنهادها
فقهی زاده همچنین از آغاز به کار سایت ایکفا برای اطلاع‌رسانی نمایشگاه و دریافت پیشنهادها سخن گفت و افزود:  امسال علاوه بر فعال شدن این سایت به نشانی iqfa.ir کمیته مستقل محتوایی به فضای مجازی و رسانه های جدید خواهد پرداخت.

نمایشگاه قرآن ۱۵ روزه خواهد بود
فقهی زاده اعلام کرد: بیست وهشتمین نمایشگاه بین المللی قرآن از ۱۶ تا ۳۰ اردیبهشت مصادف با ۱۱ تا ۲۵ ماه مبارک رمضان در مصلای امام خمینی بزگزار خواهد شد که به جز روز اول یعنی افتتاحیه علاقمندان به قرآن می توانند به مدت دو هفته از نمایشگاه بازدید داشته باشند.

نمایشگاه قرآن با چند روز تاخیر آغاز می شود
فقهی زاده با اشاره به تقارن زمان برگزاری نمایشگاه‌های بین‌المللی کتاب و قرآن گفت: شورای سیاست‌گذاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب مصمم است که این نمایشگاه‌ را در اردیبهشت‌ماه برگزار کند و ما نیز با توجه به فضای معنوی و فرهنگی مصلی خواهان برگزاری نمایشگاه قرآن در این مکان هستیم.
 وی افزود: معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بنا به دلایل متعددی تصمیم گرفته تا نمایشگاه کتاب را چند روز دیرتر از معمول برگزار کند و ما نیز مجبوریم سه روز دیرتر نمایشگاه قرآن را آغاز کنیم.

حال و روز نمایشگاه در روزهای پایانی
 رییس بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن با اشاره به تداخل برنامه‌های شب های احیا در مصلای امام خمینی (ره) گفت: مشکلی در این زمینه وجود دارد و درواقع رخنه ای در کار های نمایشگاه بوجود می آید که مورد انتظار نیست.
 وی افزود: در روز های آخر وقتی در نمایشگاه حضور پیدا می کردم تصورم این بود که نمایشگاه نیمه‌تعطیل است. البته اینک مذاکراتی درحال انجام است که امیدواریم به نتیجه برسد.

ستاد خبری نمایشگاه بعدا مشخص می شود
 وی درباره ستاد خبری نمایشگاه نیز گفت: در نمایشگاه بیست و هفتم خبرگزاری قرآنی دانشجویان، ایکنا فعالیت می‌کرد و اخبار نمایشگاه را پوشش می داد ولی امسال در نشست‌های آتی تصمیم معاونت قرآن و عترت را در این زمینه اعلام خواهیم کرد.

یابود سردار سلیمانی در نمایشگاه قرآن
 معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تبریک و تسلیت شهادت سردار سپهبد قاسم سلیمانی از اختصاص بخش ویژه‌ای از نمایشگاه قرآن به بزرگداشت و تجلیل از فرهنگ ایثار و شهادت اشاره کرد و گفت: شهادت مقامی است که بالاتر از آن در نظام‌نامه فرهنگ و ارزش‌های دینی وجود ندارد و شهادت این سردار یادآور رشادت بزرگانی است که جا دارد در یک برنامه مستقل به آن پرداخته شود.

تجلیل از خادمان قرآنی شاید با حضور رییس جمهوری
 وی درباره تجلیل از خادمان قرآنی در نمایشگاه قرآن اظهار داشت: بنا بر عادت هر سال که در ایام ولادت امام حسن مجتبی در نمایشگاه قرآن از خادمان قرآنی تجلیل می‌شود امیدواریم در نمایشگاه بیست و هشتم نیز با حضور رئیس جمهوری این تجلیل را برگزار کنیم. وی از اهتمام سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این زمینه سخن گفت و افزود: اگر مانعی برای حضور رئیس‌جمهور در این تجلیل بوجود بیاید تلاش خواهیم کرد که آن را به‌صورت تجمیعی یعنی خادمان سال‌های ۹۸ و ۹۹ برگزار کنیم.
فقهی زاده با اشاره به شفافیت فعالیت‌ها و برنامه‌های این وزارت‌خانه گفت: شرایط اختصاصی واگذاری غرفه‌ها و مبالغ مربوطه را در آینده اطلاع‌رسانی خواهیم کرد.

آزمون قرآن و عترت در ۴۷۰ حوزه برگزار می شود
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از برگزاری مرحله کتبی هجدهمین دوره آزمون سراسری قرآن و عترت در جمعه آینده خبر داد و افزود: مرحله شفاهی این آزمون در دی ماه برگزار شد و مرحله کتبی در ۳۵۰ شهر و شهرستان و بیش از ۴۷۰ حوزه امتحانی برگزار می‌شود.
 وی افزود این آزمون همچون سال‌های گذشته در چهار گروه ترجمه و مفاهیم، معارف اهل‌بیت(ع)،حفظ قرآن، سبک زندگی و سیره معصومان برگزار خواهد شد.
معاون وزیر فرهنگ افزود: مبنای حمایت‌های معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این آزمون از فعالیت‌های حوزه آموزشی مؤسسات در کشور است و هدف ما کمک به توسعه گفتمان سازی قرآنی است.
 فقهی زاده از حضور ۱۲۰ هزار داوطلب در این آزمون خبر داد و گفت: کارگروهی برای افزودن بار محتوایی به آزمون تشکیل شده است. چون این آزمون در ۱۶ رشته و در چهار گروه برگزار می‌شود که ۱۰ رشته آن به حفظ اختصاص دارد.

۷۵ درصد داوطلبان در رشته حفظ هستند
 وی افزود: سه چهارم از شرکت‌کنندگان در رشته حفظ ثبت‌نام کرده‌اند و ما آن را خیلی مقبول نمی‌دانیم و امیدواریم با گفتمان سازی علمی شاهد استقبال داوطلبان در رشته‌های مفاهیم باشیم.

به گزارش ایرنا، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی‌، ۱۹ آبان اعضای شورای سیاستگذاری بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم را منصوب کرد که بر این اساس حجج اسلام حمید محمدی، محمدرضا حشمتی، محمدعلی خسروی، محمدعلی مهدوی‌راد، عبدالهادی مسعودی، محمدمهدی معراجی و احمد مازنی و همچنین احمد مسجد جامعی، محمدعلی خواجه پیری، عباس سلیمی، ابوالقاسم ایرجی، ولی یاراحمدی، محمدرضا جوادی یگانه، نجفقلی حبیبی و عبدالهادی فقهی زاده و خانم لادن حیدری به ‌عنوان اعضای شورای سیاستگذاری بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم منصوب شدند.

عبدالهادی فقهی زاده رئیس بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی قرآن ۴۰ روز پیش (۲۵ آذر) اولین نشست ستاد اجرایی این نمایشگاه را با معرفی مدیران برگزار کرد تا با برپایی نشست های موردنظر بتوانند به ارتقای سطح کیفی برنامه ها، نوآوری،کمک به رونق بیشتر تولید آثار و محصولات قرآنی، بهره گیری از فرصت های فضای مجازی و گسترش حوزه اثر گذاری در استانها و شهرستانها دست یابند و با حمایت از اقتصاد فرهنگ و هنر قرآنی، برای تعامل و هم افزایی مراکز و فعالان عرصه قرآن و عترت در داخل و خارج از کشور زمینه سازی کنند. 

فقهی زاده نیز در همان زمان حجت الاسلام علی ملانوری را به عنوان مدیر حوزوی و دانشگاهی، محمدمهدی عزیز زاده مدیر فرهنگ و هنر قرآنی، مریم قاسم احمد مدیرکودک و نوجوان، محمود واعظی مدیر بین الملل، سید یاسر ساجدی مدیر فضای مجازی، مهدی غلامعلی را به عنوان مدیر بخش عترت و حمیدرضا شیخ ویسی را به عنوان مدیر نهادها و موسسات بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم منصوب کرد.

همچنین حجت الاسلام محمدعلی خسروی به سمت مشاور علمی، ابوالقاسم ایرجی به عنوان مشاور اجرایی، محمد مولایی مدیر حوزه ریاست و تشریفات، وحید مرسلی مدیر دبیرخانه و امور هماهنگی، رضا بصیرت مدیر اجرائی و پشتیبانی، رامین ویسی مدیر حراست، صادق صاحبی مدیر نظارت و ارزیابی، سید فخرالدین اسماعیلی مدیر روابط عمومی، محمدتقی حق‌بین مدیر محصولات فرهنگی و هنری و مرتضی خدمتکار مدیر امور قراردادها و مالی تعیین شدند

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha