روزنامه لیبیایی "لیبیَن آبزرور" به نقل از بیانیه ای که روز یکشنبه از سوی سلامه منتشر شد نوشت: "چگونه برخی کشورها حاضر می شوند از یک طرف در برلین بر تداوم آتش بس و تحریم تسلیحاتی مورد تایید سازمان ملل در لیبی تاکید کنند اما از سوی دیگر زیر تعهد خود می زنند و با حمایت های مختلف از طرفین درگیر در این کشور آفریقایی، آتش جنگ زیر خاکستر را شعله ور می کنند تا مبادا از رقبای خود عقب بمانند؟"
در این بیانیه که در رادیو دولتی لیبی نیز پخش شد، آمده است: اگرچه پیشتر بازیگران داخلی و خارجی در جنگ قدرت لیبی در نشست سران در برلین بر آتش بس و تحریم تسلیحاتی لیبی تاکید کردند اما طی ۱۰ روز گذشته هواپیماهای باری و انواع دیگر هواپیماها در فرودگاه های شرق و غرب لیبی فرود آمدند تا تسلیحات پیشرفته ای را در اختیار طرفین دعوا در این کشور قرار دهند.
غسان سلامه که مسئول آشتی میان طرف های درگیر در لیبی است بمباران فرودگاه "معیتیقه" توسط ارتش شرق لیبی را نقض آشکار آتش بسی اعلام کرد که ژنرال خلیفه حفتر، فرمانده این ارتش از امضاء کنندگان آن بود.
مسئولین فرودگاه بینالمللی معیتیقه در طرابلس، پایتخت لیبی اعلام کردند: فعالیت این فرودگاه به علت اصابت راکت متوقف شده است. این فرودگاه پیشتر نیز چندین بار به علت اصابت چندین موشک و حملات هوایی تعطیل شده بود.
نماینده ویژه سازمان ملل در امور لیبی، جنگ جاری در لیبی را از نوع چریکی توصیف و ابراز امیدواری کرد که حامیان خارجی این جنگ به خود آیند و با دست کشیدن از حمایت از طرفین جنگ لیبی از گسترش یک جنگ ویرانگر دیگر در منطقه جلوگیری کنند.
این بیانیه بدون نام بردن از کشوری خاص، افزود: کشورهای حامی هر یک از طرفین دعوای قدرت در لیبی تاکنون خودروهای زرهی، تجهیزات توپخانه ای، کمک های رزمی و مستشاری زیادی در اختیار آنها قرار دادند تا مبادا از طرف مقابل شکست بخورد، غافل از اینکه این کشور را بار دیگر درگیر جنگ تمام عیاری خواهند کرد که خروج از آن جز با از بین رفتن منابع اقتصادی و انسانی این کشور میسر نخواهد بود.
این بیانیه ضمن زیر سوال بردن اقدام کشورهای ناقض تحریم تسلیحاتی لیبی خطاب به آنها اعلام کرد: دفتر نمایندگی سازمان ملل هرگونه نقض تحریم تسلیحاتی لیبی که این کشور را در معرض دوره جدیدی از درگیریها قرار میدهد، محکوم میکند و در عین حال از تلاش برای جلوگیری از جنگی ویرانگر در منطقه دست نخواهد کشید.
۱۹ ژانویه (یکشنبه گذشته)، با پایان یافتن کنفرانس لیبی در برلین ، شرکت کنندگان در این کنفرانس (آمریکا، روسیه، فرانسه، بریتانیا، چین، آلمان، ترکیه، ایتالیا، مصر، امارات، الجزایر، کنگو و چهار سازمان بینالمللی و منطقهای شامل سازمان ملل، اتحادیه اروپا، اتحادیه آفریقا و اتحادیه عرب) تصمیماتی برای حل بحران لیبی اتخاذ کردند که یکی از این تصمیمات مربوط به تشکیل یک کمیته نظامی برای حسن اجرای آتش بس و تصیم دیگر درباره مسئله نفت این کشور بود و بر عدم حمایت نظامی از طرفین دعوا در لیبی تاکید کرده بودند.
حفتر از ۹ ماه گذشته حملات گسترده و پیاپی را علیه طرابلس مقر دولت وفاق ملی لیبی مورد حمایت جامعه جهانی آغاز کرده است.
لیبی از سال ۲۰۱۱ میلادی در پی خیزش مردمی و حمله نظامی نیروهای ناتو با هدف برکناری «معمر قذافی» حاکم وقت این کشور، شاهد تنشهای سیاسی و درگیریهای نظامی بسیاری بوده است.
این کشور در نهایت به دو بخش شرقی و غربی تقسیم شد.
در بخش غربی با مرکزیت طرابلس، دولتی موسوم به دولت وفاق ملی به ریاست فایز السراج بر سر کار آمده که مورد تأیید و حمایت سازمان ملل متحد است و در بخش شرقی خلیفه حفتر ژنرال بازنشسته ارتش کنترل امور را در دست گرفته است که از سوی برخی قدرت های منطقه ای و فرامنطقه ای حمایت می شود.
نظر شما