استاندار: ۲۵۰ میلیارد ریال بودجه به باز آفرینی شهری کردستان تزریق شد

سنندج - ایرنا - استاندار کردستان گفت: سازمان ملی طرح بازآفرینی شهری کشور، ۲۵۰ میلیارد ریال از طریق تهاتر با شهرداری، بودجه به محلات هدف بازآفرینی شهری کردستان بویژه در سنندج تزریق کرده است.

بهمن مرادنیا در پنجاه و سومین جلسه ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار که روز یکشنبه با حضور وزیر راه و شهرسازی در تهران برگزار شد اظهار داشت: ارتقای کیفیت شهری و تعریف و اجرای ۹ پروژه از دیگر اقداماتی است که انجام شده و یا در دست پیگیری است.

وی با اشاره به اینکه در خصوص تامین زمین در سنندج مشکلات متعددی وجود دارد و یکی از درخواست‌های استان، انجام پیگیری‌های لازم در این خصوص است، افزود: بخشی از زمین مورد نیاز برای احداث واحدهای مسکونی و فضاهای عمومی در شهر سنندج از فضاهای متروکه تامین می‌شود.

استاندار کردستان اضافه کرد: ایجاد کانون های فرهنگی برای بهبود شرایط مناطق حاشیه در شهرهای استان و استفاده از فضای عمومی پادگان ها برای ارتقای سطح شهر سنندج ضروری است.

وی یادآور شد: خیابان فردوسی شهر سنندج، مشکلات متعددی دارد که باید کمک شود تا تبدیل به پیاده‌راه شود ضمن اینکه انتظار می رود از فضای پادگان ۴۰۰ هکتاری ارتش در شهر سنندج برای ارتقای فضای فرهنگی شهر استفاده شود.

استاندار کردستان تاکید کرد: نایسر یکی از مناطق و محدوده‌های منفصل شهری است که در پروژه بازآفرینی باید مورد توجه قرار گیرد زیرا در این محدوده ۵۵ تا ۶۰ هزار نفر زندگی می‌کنند که با کمبود سرانه‌های خدماتی، آموزشی، درمانی و موارد دیگر روبه رو هستند.

مرادنیا یادآور شد: ایجاد کانون های فرهنگی در این منطقه برای بهبود شرایط موجود بسیار حائز اهمیت بوده و در عین حال نیاز است تا سازمان ملی زمین و مسکن در خصوص ارایه اراضی برای حل مشکلات آموزشی و فرهنگی این محله همکاری بیشتری داشته باشد.

استاندار کردستان تخصیص املاک و اراضی مازاد دستگاه ها را برای اجرای طرح های بازآفرینی در شهر سنندج و دیگر شهرهای استان نیازمند پیگیری دانست و اضافه کرد: در خصوص ساخت و ساز غیرمجاز در شورای تامین استان پیگیر موضوع هستیم تا با ایجاد کمربند سبز جلوی ساخت و سازهای بیشتر را بگیریم.

رشد سریع جمعیت در سنندج بسیار بالاست و رتبه پنج کشور را در خصوص جمعیت شهری دارد و اما در عین حال رشد جمعیت روستایی در این منطقه منفی است و از نظر رشد جمعیت روستایی رتبه نوزدهم را در کشور دارد.

در سنندج، جمعیت به سمت شهرها هدایت می‌شود و با روندی که در این شهر حاکم است و روستاها از سکنه خالی می‌شوند، در سال‌های آتی در صورت عدم توجه به این موضوع؛ شاهد موج جدیدی از حاشیه‌نشینی در استان خواهیم بود.

مساحت شهر سنندج چهار هزار و ۸۳۰ هکتار است که از این میزان ۲۲۰ هکتار به بافت فرسوده، ۱۲۳ هکتار به بافت روستایی و ۵۲۷ هکتار به پهنه ناسازگار شهری تعلق دارد.

همچنین ۲۴ درصد شهر سنندج را بافت فرسوده و ناکارآمد تشکیل داده است که بیش از ۴۹ درصد جمعیت این شهر در این بافت‌ها سکونت دارند. نایسر به عنوان محدوده منفصل شهری نیز وضعیت نامناسبی از نظر فضاهای آموزشی، درمانی، خدماتی و همچنین فضای سبز دارد که باید در بازآفرینی شهری به آن توجه ویژه شود.

هدفگذاری استان تا سال ۱۴۰۴ به این گونه است که باید تا این زمان، ۴۴ محله نوسازی شوند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha