بهره‌مندی ۳ هزار و ۶۴۰ خانوار روستایی گلستان از مزایای طرح آبخیزداری

گرگان - ایرنا - مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت که در دهه فجر امسال سه هزار و ۶۴۰ خانوار روستایی استان از مزایای اجرای ۲۹ طرح آبخیزداری، آبخوان‌داری و نهال‌کاری بهره‌مند خواهند شد.

ابوطالب قزل سفلو روز دوشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: برای اجرای این طرح ها افزون بر ۹۷ میلیارد ریال اعتبار از محل صندوق توسعه ملی، استانی و مقابله با بیابان زایی هزینه شد.

وی گفت: این طرح ها شامل احداث و تکمیل بندخاکی حاجی بیک در کلاله، احداث سازه سنگی و ملاتی و سرشاخه گیر و سازه های گابیونی در گالیکش، احداث سازه سنگی و ملاتی در چهل چای مینودشت، ترمیم سازهای گابیونی و سازه سنگی و ملاتی در قورچای رامیان، احداث سازه های سنگی و ملاتی در روستاهای شاهکوه بالا، زیارت و گرمابدشت گرگان و الستان علی آباد و بندرگز است.

وی غرس نهال بیابانی در ۵۰۰ هکتار از مناطق "ماسان، دده اولوم، قیزلر و کرند" گنبدکاووس، ۳۰۵ هکتار در "قرناق" و "نایب دره" مراوه تپه و ۱۷۵ هکتار در "گوبگلجه" آق قلا و غرس نهال مشارکتی در ۷۵۰ هکتار اراضی "داشلی برون" گنبدکاووس، غرب مراوه تپه و "اینچه شوره زار" آق قلا را از دیگر طرح های آماده بهره برداری دهه فجر امسال گلستان برشمرد.

وی جلوگیری از افت سطح آب های زیر زمینی، ذخیره آب، کنترل فرسایش و رسوب، مدیریت سیلاب، حفاظت از آب و خاک، جلوگیری از فرسایش و بهبود شرایط زیست محیطی، کاهش خسارت ناشی از خشکسالی و تغذیه سفره های زیر زمینی، بهبود اشتغال و کمک به تامین معیشت پایدار روستائیان، مقابله با کانون های بحرانی گرد و غبار، کاهش بیابان‌زایی و ممانعت از فرسایش بادی را از اهداف اجرای طرح های آبخیزداری در استان اعلام کرد.

گلستان به دلیل موقعیت جغرافیایی از مناطق در معرض حوادث طبیعی مختلف همچون سیل بوده که برای کاهش این آسیب ها مدیریت حوضه های آبخیز از اولویت های توسعه استان محسوب می شود.

در این استان با وسعت افزون بر ۲۰ هزار کیلومتر مربع، علاوه بر ۶۶۱ هزار هکتار زمین کشاورزی، ظرفیت هایی همچون ۳۲ هزار هکتار باغ، ۴۵۲ هزار و ۱۸۵ هکتار عرصه جنگلی، ۸۶۲ هزار و ۸۲۵ هکتار مرتع، ۱۲۰ کیلومتر ساحل، بیش از سه میلیون واحد دامی و ۹۷۰ واحد مرغداری وجود دارد.

طبق سرشماری نفوس و مسکن سال ۹۵ گلستان یک میلیون و ۸۶۹ هزار نفر جمعیت دارد که ۵۳.۲۷ درصد آنان ساکن مناطق شهری هستند و تامین معاش بیشتر مردم این خطه و بویژه روستاییان از طریق پرداختن به کشاورزی و دامپروری است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha