حجتالاسلاموالمسلمین حسین شهامت دهسرخی روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، افزود: بهطور حتم این کار از نظر عملی محکوم است و از نظر شخصی هم آن آقا باید جبران کند و کسانی که شاگردان و علاقهمندان وی هستند باید اظهار کنند که کار اشتباه بوده و عذرخواهی کنند.
وی اضافه کرد: این فرد باید متوجه باشد که مبارزه با علم پزشکی با نام پیامبر(ص) و آل پیامبر(ص) که وحدتبخش دلهاست، تبعات منفی بسیاری خواهد داشت و باعث تفتیش عقاید میشود.
وی تصریح کرد: شما اگر نقدی به دانش روز داری، حکیمانه نقد کن، سوزاندن کتاب کار اشتباهی بوده و بهانهای به دست بعضی مغرضان داده است تا علیه روحانیت سوءاستفاده کنند.
شهامت دهسرخی تاکید کرد: بهطور حتم دانشمندان و فرهیختگان حوزه، دانشگاه و بهویژه پزشکان در داخل و خارج از کشور این اقدام را بهحساب دین و روحانیت نخواهند گذاشت و این اقدام از سوی فردی صورت گرفته که دچار احساسات و توهمات اشتباه شده است.
وی با ابراز خرسندی از موضع مناسب حوزه علمیه، مراجع و علما نسبت به این اقدام تلخ، گفت: دانشمندان علم پزشکی فرهیختگان و متدینانی هستند که بهوسیله همین علم به مردم خدمت و علما و مردم را درمان میکنند که قابلاحترام و ستایش هستند.
وی بیان کرد: همانگونه که علم حوزه قابلستایش است، علم دانشگاه نیز برای پیشرفت و پیشبرد اهداف جامعه قابلستایش است.
عضو شورای جامعه المصطفی درعینحال افزود: ممکن است حوزه و دانشگاه نسبت به روشهای یکدیگر نقد داشته باشند که این مساله ایرادی ندارد و نقدها را باید در محیط علمی بررسی نمود نه در میان عوام و با استفاده از احساسات آنها.
وی با بیان اینکه خداوند در قرآن بر ربانیت انسان تاکید میکند، خاطرنشان کرد: انسان مومن باید اهل آگاهی و قرآن شناس باشد تا به ربانیت برسد و نسبت به امور مختلف فرهیختگی و دانش داشته باشد.
سوزاندن یکی از کتابهای کلیدی پزشکی - کتاب هریسون - توسط یکی از مروجان مشهور طب سنتی - یا آنطور که خودش مدعی است طب اسلامی - که در سالهای اخیر فعالیت زیادی هم داشته است، واکنشهای گستردهای را در جامعه دانشگاهی و حوزههای علمیه به دنبال داشت؛ عباس تبریزیان از جمله مخالفان پزشکی مدرن با این کار بار دیگر شبهه تقابل دین با علوم جدید را در کانون مباحث روز خبری القا کرد./
نظر شما