فردین عینی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: در این مدت ۱۷۸ هزار و ۶۰۹ گردشگر داخلی و هشت هزار و ۱۶۱ گردشگر خارجی از مجموعه بقعه شیخ صفیالدین بازدید کردند.
او افزود: مجموع اقدامات انجام شده برای ساماندهی بقعه شیخ صفیالدین موثر بوده و بازدید و ماندگاری مسافران را افزایش داده است.
وی گفت: در ۲ سال گذشته ساماندهی مسیر دسترسی از موزه چینیخانه به موزه باستانشناسی، مرمت بخشهای مختلف بقعه، ساماندهی صحن قزلباشلار، احیای دروازه تاریخی عالی قاپو و ساماندهی موزه فرش در مسجد جنتسرا با استقبال گردشگران و بازدیدکنندگان مواجه شده است.
عینی با تاکید به اینکه موزه چینیخانه از موزههای برتر کشور و یکی از یادگارهای صفویه با طراحی شیخ بهایی است، افزود: با برنامههای پیشرو برای ساماندهی این اثر ثبت جهانی با افزایش بازدیدها در نوروز ۹۹ مواجه خواهیم شد.
بقعه شیخ صفیالدین اردبیلی از مهمترین آثار تاریخی شهر اردبیل و از بناهای کمنظیر تاریخی ایران است که از لحاظ معماری و کاشی کاری از شاهکارهای سده هشتم هجری قمری و سال های پس از آن است.
این بنا پس از وفات شیخ به سال ۷۳۵ هجری قمری به وسیله فرزند وی صدرالدین موسی پایهگذاری شد و شاه عباس بناهای مهمی به این مجموعه افزود و اصلاحاتی در آن انجام داد.
اهمیت این اثر تاریخی به طور کلی در رابطهای که با سلسله خاندان صفوی دارد جلوهگر میشود ، اسلاف شاهان صفوی و همچنین شاه اسماعیل اول بنیانگذار این سلسله در این مجموعه تاریخی به خاک سپرده شدهاند.
مجموعه کنونی بقعه شیخصفی شامل بیرون بقعه (عالی قاپو) ، سردر ، حیاط بزرگ ، رواق ، مقبره شیخ صفیالدین ، حرمخانه ، مقبره شاه اسماعیل ، چینیخانه (که دارای گچ بریهای زیبا و چند درِ چوبی و نقرهای نفیس است) ، مسجد جنتسرا ، خانقاه ، چراغخانه ، چلهخانه و شهیدگاه است.
این مجموعه ارزشمند پنجم تیر سال ۱۳۸۹ خورشیدی به عنوان یازدهمین اثر ارزشمند تاریخی ایران از سوی یونسکو به ثبت جهانی رسید.
یکی از آثار این مجموعه فرش بسیار معروفی به نام قالی اردبیل است که یکی از مشهورترین قالیهای جهان است و در گذشته در آرامگاه وی بوده اما هم اکنون در موزه ویکتوریا آلبرت کشور انگلستان نگهداری میشود.
نظر شما