مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری هرمزگان شامگاه سه شنبه در جمع خبرنگاران گفت: سازمان منطقه آزاد پیشنهاد دهنده ژئوپارک به یونسکو بوده اما پس از ثبت این ژئوسایتها اطلاع دقیقی از محدوده آنها در اختیار این اداره کل قرار نداده است.
رضا برومند افزود: منطقهای که در آن نسبت به احداث مزرعه پرورش میگو اقدام شده هیچگونه ارزش باستان شناسی نداشته است.
وی ادامه داد: سازمان منطقه آزاد قشم در ارائه مستندات قانونی در زمینه حریم و محدوده قانونی سایتهای مختلف ژئوپارک قشم باید هماهنگی بیشتری با سازمانهای متولی از جمله میراث فرهنگی داشته باشد.
مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری هرمزگان تصریح کرد: در صورت اعلام حریمهای هر مجموعه به استانداری هرمزگان و ابلاغ آن توسط استاندار به نهادهای مربوط، هیچ دستگاهی در استان قادر در محدودههای اعلام شده اقدام به واگذاری زمین نمیکنند.
وی افزود: سازمان منطقه آزاد قشم، خود در خصوص برخی ساخت و سازها در سواحل قشم متناقض عمل کرده است.
برومند حاکمیت دوگانه در قشم را یکی از چالشهای اصلی برای واگذاری زمین در قشم دانست و ادامه داد: موضوع واگذاریهای زمین در ساحل ریگو و جزایر ناز از جمله این موارد است که باید مورد بررسی قرار گیرد.
گفتنی است در روزهای اخیر خبرهایی مبنی بر تخریب حریم ژئوسایت گنبد نمکی قشم برای ایجاد مزرعه پرورش میگو منتشر شد که این مساله بازتابهای بسیاری داشت.
فرماندار قشم به همراه دادستان این شهرستان و به اتفاق رییس برنامهریزی استانداری و مدیر کل محیط زیست و میراث فرهنگی و گردشگری ، مدیرکل جهادکشاورزی هرمزگان و معاونان منطقه آزاد قشم از مزرعههای پرورش میگو در نزدیکی ژئوسایت نمکدان قشم بازدید کردند.
گنبد نمکی به ارتفاع حدود ۲۸۰ متر با قطر قاعده ای حدود هفت کیلومتر است؛ این مخروط نمکی به دلیل پدیده دیا پیریسم سر برآورده است.
در این گنبد هفت غار نمکی وجود دارد که یکی از آنها طولانی ترین غار دنیاست و نمک های داخل غار حدود ۵۷۰ میلیون سال عمر دارند.
همچنین وجود چشمههای نمک و سفیدپوش کردن درهها و زمین های اطراف این گنبد چشم اندازی زیبا به منطقه داده است.
قلمرو ژئوپارک قشم ۲ هزار و ۶۰۰ کیلومتر مربع شامل جزیرههای قشم و هنگام و ۵۰۰ متر مرز حاشیه دریایی این جزایر و خلیج دیرستان است.
این ژئوپارک دارای ۲۵ سایت متنوع و اصلی همچون تنگه چاهکوه، دره ستاره ها، دره تندیس ها، دره شور و غار نمکدان است و مجاورت آن با جنگل های حرا واقع در شمال جزیره قشم که دارای پنج عنوان تالاب بین المللی، ذخیرگاه زیست کره، منطقه حفاظت شده، منطقه ویژه دریایی و منطقه ویژه پرندگان است، به ارزش ها و جذابیت های طبیعی ژئوپارک قشم افزوده است.
ژئوپارک قشم تنوع عظیمی از چشم اندازهای زمین شناسی در کنار تنوع سایت های مختلف را ارائه می کند و علاوه بر این، تنوع اکولوژیکی، باستان شناسی و فرهنگی خاصی دارد.
این ژئوپارک به دلیل موقعیت راهبردی آن در خلیج فارس و به عنوان نمونه منطقه ای که در میان ژئوپارک های منطقه ی آسیای شرقی و ژئوپارک های اروپایی قرار گرفته، از جایگاه ویژه ای برخوردار است.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت در جنوب استان هرمزگان قرار دارد.
نظر شما