جشنواره تئاتر فجر به همدلی خانواده هنر نیاز دارد

تهران- ایرنا- مدیر کل هنرهای نمایشی در پیامی به سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر نوشت: در این دوره از جشنواره بیشتر از هر زمان دیگر به همدلی، همراهی و مشارکت این خانواده نیاز است.

به گزارش ستاد خبری سی و هشتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، در متن پیام شهرام کرمی مدیرکل هنرهای نمایشی که همزمان با آغاز این دوره از جشنواره منتشر می‌شود، آمده است: «فصل دوباره هنر تئاتر با آغاز جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر و گردهمایی بزرگ هنرمندان آغاز می‌شود. برگزاری جشنواره به عنوان یک میراث باشکوه همواره با حس و حال پرشور و زیبا همراه است که شکوه و بزرگی هنر تئاتر را به رخ می‌کشد. تئاتر هنری بزرگ و ارزشمند است چون از انسان و حیات و راز و رمز هستی، دردها و غم‌ها،  شادی و امید، خواسته‌ها و آرزو و رویاهای بی‌انتهای بشر حرف می‌زند. تئاتر یک ضرورت است چون یک هنر والا و فاخر بوده و  انسان را در عالم رویا به جهان خواسته‌ها هدایت می‌کند. آنچه هست و آنچه باید باشد. 

صحنه و عالم نمایش جایی برای ظهور انسان به عنوان برترین آفریده الهی است. روزگار و تاریخ طولانی این هنر با آغاز کنش و اندیشه‌ای بوده که صفت جمال را در وجوه مختلف نمایش زندگی جاری کرده است. این صحنه مقدس است و ما از قداست این عالم با افتخار حرف می‌زنیم. لازمه کمال و تعالی و رشد انسان در این جهان خاکی توجه به غرایز و صفات او خواهد بود. جهان هنر بستری برای نشان دادن این امیال و سرشت انسانی خواهد بود. بشر خاکی با عقل و دانش خود بر سایر موجودات زمینی برتری دارد و هنر تئاتر متکی بر اندیشه و دانش، راهی برای آگاهی بخشی و درک هستی و جهان خواهد بود. تاکنون هرآنچه شنیده و یا می‌شنویم ستایش این هنر یعنی موهبت بزرگ خداوند است. عظمت این هنر را در پس کلمه‌های پرمعنا یعنی نمایش و تئاتر از طرف فیلسوفان، نویسندگان، هنرمندان، اهل فضل و دانش بارها شنیده‌ایم و اکنون عظمت و بزرگی این هنر برای همه ما هویدا و آشکار است. هویت تئاتر یک حس و معنای بسیار بزرگ است که ضرورت آن در زندگی دیروز، امروز و فردا خواهد بود. خاستگاه تئاتر در ظهور فلسفه و ادبیات از گذشته تاکنون ما را از سطح تجربی زندگی به سوی حقیقت متعالی زندگی رهنمون می‌سازد. 

در این قافله تئاتر و مجمع خالقان و آفرینشگران دنیای رویا و خیال برای  نیل به جهان واقعی و در این صحنه آگاهی و تلاش و ریاضت، جامعه هنرمندان مهم‌ترین سرمایه این هنر بوده‌اند. آغاز این جشنواره در سال‌های اولیه پیروزی انقلاب اسلامی و آغاز جنگ تحمیلی که ملت ما با جفای نااهلان و دشمنان آزادی و استقلال روبرو شد، برای نیل به آرمان‌های بزرگ بود. در همه این سال‌ها برگزاری این رویداد نمایشی فرصتی بود تا دغدغه‌ها و حرف‌های مردمان این سرزمین با آثار ماندگار در صحنه و فضای تئاتر جاری شود. آنچه اهمیت دارد این است که هنرمندان تئاتر همواره و در کنار هم برای شکوفا شدن این درخت تنومند تلاش کرده‌اند. جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر فرصت بزرگی برای معرفی و یا خلق آثار ماندگار و هنرمندان پرافتخاری شده که اینک باید قدردان این حضور و میراث باشکوه باشیم. 

در دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی و برگزاری سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر جامعه هنرمندان پرتلاش تئاتر فصل دیگری را از این رویداد رقم خواهند زد. برای برگزاری این جشنواره همه جامعه هنرمندان و گروه‌های هنری و خانواده بزرگ تئاتر در سراسر کشور قریب یک سال تلاش بسیارکرده‌اند. با برگزاری این رویداد برگ دیگری از این صفحه هنری ورق خواهد خورد و بیشتر از هر زمان دیگر به همدلی و همراهی و مشارکت این خانواده نیاز است تا در این صحنه و در کنار هم باشیم. اینک که به استقبال روزهای باشکوه این رویداد خواهیم رفت وظیفه دارم از کوشش و حضور همه خانواده هنرمندان و گروه‌های نمایشی و دبیر هنرمند و عوامل ستادی و حمایت همه مسئولان و متولیان فرهنگی و هنری برای برگزاری این جشنواره سپاسگزاری نمایم. سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر با مشارکت و حمایت و حضور همه هنرمندان این عرصه به مانند یک سرو ایستاده نشان آزادگی و استقلال و اندیشه‌های بزرگ مردمان این سرزمین مهر خواهد بود.»
 

سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر به دبیری نادر برهانی مرند از امروز پنجشنبه ۱۰ بهمن ماه فعالیت خود را آغاز کرده است و شامگاه ۲۱ بهمن‌ماه به کار خود پایان خواهد داد.

فراخوان این دوره از جشنواره تیرماه سال جاری منتشر شد که در متن آن آثار را در بخش های صحنه‌ای، نمایش‌های خیابانی، دیگرگونه‌های اجرایی، تئاتر ملل، مسابقه نمایشنامه‌نویسی، مسابقه و نمایشگاه عکس و پوستر تئاتر، کارگاه‌ها و نشست‌های تخصصی و بخش به علاوه فجر به صورت رقابتی و غیررقابتی به صورت تفکیک شده پذیرفت.
بر همین اساس آثار پذیرفته شده در بخش پوستر و عکس تئاتر در نمایشگاه لحظه قطعی از ۵ تا ۱۵ بهمن ماه سال جاری در خانه هنرمندان ایران برپا و ۵۹ عکس از ۴۹ عکاس و ۶۰ پوستر از ۳۵ طراح به نمایش گذاشته شده است.

بعد از حواشی انصراف ها نیز از ۳۰ اثر بخش رقابتی ۲۲ نمایش و از ۲۷ اثر بخش غیررقابتی ۱۵ اجرا در جشنواره حضور دارند.

همچنین از هفت اثر بخش بین الملل شش اثر اجرا خواهند کرد. در این میان یک اثر به ۲۲ نمایش بخش خیابانی و در بخش رادیو نمایش نیز یک اثر به ۱۰ نمایش قبلی اضافه شده است که این دو نمایش جدید ویژه سردار شهید قاسم سلیمانی و سانحه دیدگان هواپیما اختصاص دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha