لزوم حضور هر چه بیشتر مردم در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در شرایطی است که جامعه به جد نیازمند انسجام و همدلی حداکثری می باشد تا بتواند در برابر فشار حداکثری آمریکا علیه ایران ایستادگی کند،
احاد مردم ایران با شرکت در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و انتخاب افراد کارآمد و جهادگر بر تقویت مردمسالاری دینی تأکید خواهند کرد و نشان خواهند داد که تحت امر مقام معظم رهبری از وحدت ملی، امنیت ملی و منافع ملی دفاع کرده و این موضوع را خوب می دانند که در مقابل دشمن باید از تفرقه و اختلافات پرهیز کنند.
ملت بزرگ ایران بار دیگر نشان خواهد داد که روز دوم اسفند ۹۸ حماسهای دیگر می آفرید . حضوری که دشمنان را به وحشت خواهد انداخت و آنها را مجبور خواهد کرد که در مقابل ملت بزرگ ایران زانو بزنند.
با گذر از تائید صلاحیت ها هر چه بیشتر به زمان برگزاری انتخابات نزدیک می شویم فضای سیاسی سراسر کشور رنگ و بوی انتخاباتی به خود می گیرد و نشان از آن دارد که انتخابات اسفند ۹۸ بار دیگر به مانور اقتدار نظام جمهوری اسلامی ایران و انسجام جامعه تبدیل خواهد شد .
تلاش ها با برنامه ریزی های گوناگون و متنوع برای برگزاری یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی از چند ماه قبل در شهرستان های سراسر کشورآغاز شده، اما با نزدیک شدن به زمان آن، این تحرکات و تلاش ها سرعت بیشتری به خود گرفته و توصیه به قانون گرایی، رقابتی بودن، رعایت بیطرفی و امانت داری و از همه مهمتر برگزاری یک رقابت سالم بیشتر از بقیه مورد توجه و توصیه قرار گرفته است.
وجود فضای رقابتی انتخابات و دستِ باز مردم برای انتخاب نماینده خود، باعث خواهد شد که مجلس یازدهم شورای اسلامی مجلسی اثرگذار و پر قدرت باشد ؛ مجلسی که به بیان امام خمینی (ره) عصاره فضائل و اندیشههای ملت است
برخی فعالان سیاسی بر این باورند که در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی نگاه جریانها و گروههای سیاسی باید به سمت خواستههای اولیه مردم ، حل مشکلات و برطرف کردن تنگناهای موجود در کشور باشد .
به عقیده آنان هر گروهی اعم از اصولگرا و اصلاحطلب یا جریان سوم که بتوانند در انتخابات پیش رو این خواستهها را سازماندهی کرده و برای حل آن راهکار مناسب ارائه کنند طبیعتاً مورد اقبال مردم قرار خواهند گرفت.
نقش احزاب در انتخابات و مشارکت حداکثری مردم
مشارکت حداکثری و حضور مردم در همه عرصه ها به ویژه انتخابات یازدهم مجلس شورای اسلامی می تواند پیام مهمی به دشمنان این مرز و بوم داشته باشد تا آنان را از ادامه سیاست های زورگویانه مأیوس کند . بنابراین انتظار می رود جناح های سیاسی در عین رقابت برای کسب کرسی های مجلس یازدهم شورای اسلامی ، تدابیر انتخاباتی خود را طوری پیش ببرند که به سرمایه های اجتماعی نظام لطمه وارد نشود.
جمهوری اسلامی ایران علاوه بر برگزاری انتخابات پرشمار، این افتخار را هم دارد که برگزار کننده انتخابات های آزاد، سالم و قانونمند بوده و طلایه دار حضور مردم در پای صندوق های رای است و مشارکت در تعیین سرنوشت کشور یک امر مهم و راهبردی در نظام جمهوری اسلامی محسوب می شود.
تقویت جایگاه احزاب در کشور و رونق فضای انتخاباتی مهمترین وظیفه ای است که بر دوش احزاب و گروههای سیاسی سنگینی میکند و نیاز است تا آنها در جهت تنویر افکار عمومی فعالیت های خود را افزایش دهند و در همین راستا احزاب و گروهها از هر دو جناح اصولگرا و اصلاحطلب گامهای خود برای حضور در انتخابات و گرم کردن تنور تبلیغات را آغاز کردند.
باید زمینهای فراهم شود تا احزاب به صورت منظم و علمی فعالیت خود را داشته باشند چون از طریق کار حزبی درست است که میتوان مشارکت گسترده مردمی و سازمان رای مناسبی را ایجاد کرد.
تحقق مشارکت حداکثری از مهمترین خواستههای رییسجمهوری
فراهم کردن بسترهای لازم برای شور و نشاط انتخاباتی و حضور حداکثری مردم در پای صندوقهای رای، از مهمترین دغدغهها و مطالبات رییسجمهوری در نشست اخیر با استانداران بود.
استاندار چهارمحال و بختیاری در این خصوص گفت : انتخابات و مشارکت مردم در تعیین سرنوشت سیاسی خودشان، یکی از مهمترین نمادهای مردمسالاری به شمار میرود و این مهم در کشور ما با تاسی از مبانی و اصول دینی موجب شکلگیری یک نظام مردمسالار دینی شده است.
اقبال عباسی افزود: در همین راستا یکی از ابزارهای فراهم کننده حضور و مشارکت مردم در یک نظام مردمسالار دینی، انتخابات و برگزیدن افراد صالح برای تصدی مسئولیتها است تا از این طریق ،اراده جمعی مردم در ارکان نظام تحقق عملی پیدا کند.
وجود فضای رقابتی تنها عامل ایجاد حضور پرشور مردم
برخی فعالان سیاسی بر فراهم شدن شرایط عادلانه برای تمامی جناح های سیاسی کشور در انتخابات یازدهم مجلس شورای اسلامی و مشارکت حداکثری تاکید کردند .
قائم مقام دبیرکل جمعیت توسعه و آزادی استان کرمان گفت : مشارکت مردم در انتخابات یکی از پایه های امنیت ملی محسوب می شود و در مشارکت نهادینه همه اندیشه ها و تفکرها دست به انتخاب آگاهانه می زنند.
محمد رضا نژاد حیدری با بیان اینکه باید بسترهای مشارکت برای مردم در انتخابات فراهم شود افزود: اعتماد به نفس عمومی در جامعه زمانی ظاهر می شود که افراد بتوانند در تحولاتی مانند انتخابات تاثیر گذار باشند.
وی تصریح کرد: اگر مردم بدانند که رای آنها کارسازی لازم را ندارد و به آن اهمیت لازم داده نمی شود، نا امیدی در جامعه بوجود می آید و همه جناح های سیاسی اعم از اصلاح طلبان، اصولگراها و معتدلین باید به این نتیجه برسیم که مشارکت و فعالیت سیاسی جزو حقوق جامعه است .
قائم مقام دبیرکل جمعیت توسعه و آزادی استان کرمان تاکید کرد: احزاب نقش زیادی در افزایش مشارکت در زمان انتخابات دارند و نیمی از کارکرد اصلی گروه ها و تشکل های سیاسی به مشارکت عمومی مربوط می شود، هرچند بخشی از مشارکت به عهده دیگر نهادها نیز است.
وی با اشاره به ایحاد فرصت عادلانه برای تمامی گروه ها و احزاب در انتخابات تصریح کرد: در آستانه انتخابات اگر بخشی از جامعه احساس کند که رقابت عادلانه ای وجود ندارد، دلسرد می شود و مشارکت کاهش پیدا می کند.
زمینه حضور همه دلسوزان نظام در انتخابات فراهم شود
کارشناس مسایل سیاسی و استاد علوم سیاسی در تبریز با بیان اینکه تنوع سلایق،تنوع نگرشها و روشها باعث جذب افراد بیشتر در انتخابات میشود،گفت: به طور قطع اگر نامزدهای انتخابات فقط از یک تفکر و جناح باشد،مشارکت مردم در انتخابات کاهش یافته و موجب سرخوردگی میشود.
رضا استاد رحیمی اظهار کرد: محروم کردن یک طیف و جناحی که دلسوزان نظام هستند باعث ناامیدسازی اطرافیان و مشارکت کنندگان و به نوعی کاهش سرمایه اجتماعی و بی اعتمادسازی شده و نگرش مثبتی نخواهد داشت.
وی فراهم کردن زمینه حداکثری مردم در انتخابات را اصلی ترین اساس در هر کشور و نظام دموکراتیک دانست و گفت: طبق این اصل باید به تمام سلایق اجازه مشارکت در انتخابات داده شود و نمیشود که عدهای را خودی و عدهای را ناخودی تلقی کرده و از حق مشارکت و تصمیم گیری در سرنوشت سیاسی کشور محروم کرد.
کارشناس مسایل سیاسی به عوامل انتخاباتی توصیه کرد: بهتر است اجازه دهیم تا همه افرادی که چارچوب نظام و قانون اساسی را قبول کرده و همواره در راستای آن حرکت می کنند، در انتخابات حضور داشته باشند تا شایستگان و نخبگانی که می توانند کشتی سیاست جمهوری اسلامی را به جلو برند، در عرصههای تصمیمگیری و قانونگذاری حضور داشته باشند نه اینکه افرادی ضعیف و ناآگاه که کشور را از چرخه توسعه عقب می رانند.
وی با تاکید بر اینکه انتخابات با حضور حداکثری مردم منجر به افزایش قدرت چانهزنی نظام در عرصههای بین المللی نیز می شود،افزود: هر چقدر مشارکت سیاسی مردم بیشتر باشد، دشمنان نظام هم حساب کار دستشان میآید و با مشاهده پشتوانه عظیم مردمی، ضمن کاهش فشارها و تبلیغات منفی بر علیه کشورمان، در مراودات و مذاکرات امتیاز بیشتری به جمهوری اسلامی میدهند.
تنوع سلائق؛ مولفه مهم ایجاد مشارکت حداکثری در انتخابات
استاندار گیلان گفت : تنوع سلایق و علایق در انتخابات از مولفههای موثر و مهم در ایجاد مشارکت حداکثری است که میتواند بر شور و حال رقابت ها بیفزاید .
ارسلان زارع با اشاره به سخنان و تاکید رئیس جمهوری در همایش استانداران سراسر کشور بر ضرورت توجه به جمهوریت نظام همراه با اسلامیت، گفت : زیرا این مهم علاوه بر تقویت پایه های اقتدار ملی، فرصتی برای نمایش همبستگی و انسجام ملت ایران در مقابل استکبار و دشمنان است.
وی عنوان کرد : نظام اسلامی ما در مجامع بین المللی به پشتوانه سرمایه عظیم اجتماعی و مردمی خود مقتدر و سرافراز است و مشارکت حداکثری مردم در انتخابات که نماد جمهوریت ایران اسلامی است بر این اقتدار، بیش از پیش می افزاید.
مشارکت حداکثری در انتخابات هدف و دغدغه همه دست اندرکاران
استاندار مازندران با استناد به بیانات حضرت امام خمینی (ره) مبنی بر این که مردم صاحبان اصلی انقلاب و کشور هستند ، گفت : مشارکت حداکثری مردم در انتخابات همانگونه که رییس جمهوری بتازگی در جمع استانداران تاکید کردند ، باید هدف و دغدغه همه دستاندرکاران نظام باشد.
احمد حسین زادگان ، حضور گسترده مردم در پای صندوق های رای را نیازمند آماده سازی تمامی بسترهای مورد نیاز در بخش های مختلف دانست و تاکید کرد : یکی از بسترهای مورد نیاز هم وجود نامزدهای توانمند برای همه طیف ها ، بخش ها و اقشار جامعه رنگارنگ ایران اسلامی است.
وی توضیح داد : مشارکت سیاسی مفهومی جدانشدنی از مردم سالاری است و مفهوم مردم سالاری دینی هم یعنی این که اسلامیت و جمهوریت دو بال نظام اسلامی هستند و باید توجه داشته باشیم که این هر دو بال باید قوی باشد تا پرواز توسعه و پیشرفت در کشور بتواند اوج برگشت ناپذیر داشته باشد.
بررسی صلاحیتها با سعه صدر بیشتری انجام شود
استاندار فارس، ضمن تاکید بر لزوم کوشش همگانی برای فراهم کردن مشارکت حداکثری مردم در انتخابات پیشرو گفت: برای تحقق این مهم ضرورت دارد که متولیان امر در بررسی صلاحیت داوطلبان نمایندگی مجلس با سعه صدر بیشتری عمل کنند.
عنایتالله افزود: همه ما باید ملتزم به این باشیم که بر اساس قانون حرکت کنیم و فصلالخطاب را قانون بدانیم و به آنچه که قانون حکم میکند، تمکین کنیم.
وی ادامه داد: دستگاههایی که متولی نظارت بر موضوع انتخابات و تایید و تعیین صلاحیتها هستند باید به گونهای عمل کنند که شائبه مهندسی انتخابات که این روزها به شدت افزایش پیدا کرده است، برطرف شود.
استاندار فارس تصریح کرد: امروز برای بسیاری این سوال پیش آمده که چگونه است که در سطح کشور طیف وسیعی از یک تفکر میتواند در صحنه باشد و تایید میشود اما طیف مقابل خیر در حالی که هر ۲ گروه اکثرا ملتزم به اسلام، ولایت فقیه، قانون اساسی و تجربه کاری و همچنین پایبند به منافع عمومی هستند.
استاندار فارس اظهار داشت: امیدواریم این موارد ملاک عمل متولیان امر قرار گیرد و اطمینان داریم که با اطلاعرسانی شفاف و دقیق بتوانیم مشارکت بالایی را رقم بزنیم.
نظر شما