محسن احمدی روز شنبه در جمع مدیران شهرستان و جمعی از فعالان میراث فرهنگی و گردشگری در محل فرمانداری اظهارداشت: این موزه در ایران و جهان اولین مدل اجرایی و اختصاصی برای محصول سیب درختی است.
وی با بیان اینکه وسعت ۲۰ هزار هکتاری باغ های سیب این خطه بهترین موقعیت برای ایجاد این موزه را ایجاد کرده است، ادامه داد: معرفی سیب و ظرفیتهای این میوه، نقش سیب در اقتصاد استان و کشور و ایجاد مرکز پژوهش ومطالعه پیرامون ظرفیتهای سیب درختی نخستین دستورکارهای پیش زمینه ای این موزه هستند.
به گفته نایب رئیس انجمن موزه داران ایران، طراحی و احداث یک معماری چشم نواز و منحصر بفرد با سنبل سیب در منطقه سمیرم و ایجاد پایگاه مطالعاتی فرهنگی و اجتماعی به منظور ایجاد بازارهای ثانویه فروش و تبلیغات برای جذب گردشگر در همین زمینه انجام میگیرد.
احمدی تصریح کرد: برند و نشان سیب سمیرم سرزمین هزار چشمه، جهانی و متفاوت از هر نوع محصول دیگری است چرا که موقعیت آب و هوایی دنا و زاگرس مرکزی تاثیر بسزایی در رنگ، عطر و طعم سیب این خطه دارد.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی فرمانداری سمیرم در ادامه اظهارداشت: شعار محوری امسال «رونق تولید» است و از همین رو برای ایجاد اشتغال و درآمد پایدار باید از تمام ظرفیت های موجود شهرستان استفاده شود.
سید مهدی قائم مقامی خاطرنشان کرد: این شهرستان درحوزه کشاورزی و سیب درختی و طبیعت گردی دارای ظرفیت بالایی است اما از صنایع تبدیلی مرتبط با این صنایع و بخشها بهره چندانی ندارد.
وی ابراز امیدواری کرد با شکل گیری و راه اندازی شرکت عمران و توسعه شهرستان بخش زیادی از مسایل شهرستان در حوزه سرمایه گذاری، تعاونی ها، نرخ گذاری و توجه به صنایع مرتبط با کشاورزی و خدمات حل و فصل و پیگیری شوند.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سمیرم در همین پیوند، تاکید کرد: این شهرستان در سالهای اخیر در حوزه طبیعت گردی مورد توجه خاص گردشگران بوده و درحوزه سیب درختی نیز هم ازنظر تنوع، شکل و مرغوبیت در بین کشورهای جهان سرآمد است.
به گفته سعید سلمانیان، امروز می توان با معرفی بیشتر، فرهنگ سازی وتوسعه آن و تولید مشتقات سیب زمینه های لازم را برای فروش بیش از گذشته این محصول و جذب گردشگر در کنار فعالیت های کشاورزی دنبال کرد.
وی افزود: برای راه اندازی موزه سیب و ایجاد یک پایگاه مدیریتی برای جذب گردشگران تمام تلاشمان را بکار خواهیم بست وضمت فراهم آوردن بسترهای لازم در این زمینه همکاری لازم را با موزه داران و فعالان این بخش خواهیم داشت.
از جمله آثار تاریخی و طبیعی سمیرم پارک تخت قراچه، چشمه 'خوانسار'، تخت سلیمان آب ملخ، 'حمام کمال الملک وزیر'، 'تل شاهی و وزیری'، 'قلعه بهمن'، آبشار 'خفر'، آبشار سمیرم، چشمه ' ناز ونک'، 'تالاب خان وردشت'، آبشار 'بی بی سیدان'، چشمه'بابا زرنگ کمه'، چشمه 'نوول' غار 'دنگزلو'، 'لای سرخ دنا' و 'امامزادگان ابراهیم، زید ابن علی، سیداحمد و سید محمد خفر، بی بی ناز خاتون و بی بی گل خاتون کمه و حنا' است.
شهرستان کوهستانی و معتدل سمیرم در ضلع شمالی دنا و زاگرس میانی، دارای ۱۰۰ هزار جمعیت است که در جنوب استان اصفهان، شمال یاسوج، شرق اقلید و آباده استان فارس و غرب لُردگان استان چهارمحال و بختیاری واقع است.
این شهرستان دارای افزون بر ۲۰ هزار هکتار باغ سیب و ۱۷ هزار هکتار زمین زراعی است و در ۱۶۰ کیلومتری جنوب اصفهان واقع شده است.
نظر شما