۱۴ بهمن ۱۳۹۸، ۱۱:۴۶
کد خبر: 83658453
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

نگرانی دانشمندان استرالیایی از روند شتابان تغییرات آب و هوایی

تهران- ایرنا- یک گروه ۲۰۰ نفره از دانشمندان استرالیایی روز دوشنبه با ارسال نامه ای سرگشاده به پارلمان این کشور از دولت اسکات موریسون نخست وزیر خواستند تا به فوریت تدابیر لازم دربخش های مختلف از جمله صنایع برای کاهش تولید گازهای گلخانه ای به منظور کاهش روند پرسرعت تغییرات آب و هوایی در این کشور را به موقع اجرا گذارد.

روزنامه گاردین استرالیا دراین زمینه گزارش داد: این دانشمندان با توجه به آتش سوزی های گسترده دراین کشور در ماههای اخیر که تاکنون شعله های آن خاموش نشده از دولت استرالیا خواستند تا همچنین با فعالیت های مستمر داخلی و دیپلماتیک سطح گازهای گلخانه ای دراین کشور را مطابق با استانداردهای مورد نیاز اقلیم جهانی آب و هوا کاهش دهند تا این کشور شاهد فجایع طبیعی مانند آتش سوزی های گسترده جنگلی و مرتعی نباشد.

این نامه که همزمان با از سرگیری فعالیت پارلمان استرالیا در کانبرا برای نمایندگان این کشور ارسال شده حاکی است : شواهد علمی به طور واضح به تغییرات آب و هوایی ناشی از مداخله گسترده انسان با افزایش خطر آتش سوزی های مکرر و شدید در استرالیا پیوند زده است.

نویسندگان این نامه سرگشاده تاکید کردند:  دانش به ما می گوید این رویدادها و حوادث شدید طبیعی در آینده بدون اقدام واقعی و هماهنگ برای کاهش انتشار جهانی گازهای گلخانه ای بدتر می شوند و مطالعات علمی ودانش برنیاز به اقدام فوری برای کاهش انتشار کل گازهای گلخانه ای و به صفر رساندن میزان این انتشار تا سال ۲۰۵۰ کاملا تاکید دارد.

"نریلی آبرام" Nerilie Abram یکی از دانشمندان حوزه تغییرات اقلیمی از دانشگاه ملی استرالیا و از امضا کنندگان این نامه هشدارآمیز دراین زمینه گفت:  این نامه "محصول یأس است زیرا دانشمندان شاهد فصلی فاجعه باراز آتش سوزی بوده اند."

وی افزود: دانشمندان ده ها سال به سیاستمداران هشدار می دادند که تغییرات آب و هوایی خطر آتش سوزی استرالیا را بدتر می کند، اما هنوز این هشدارها نادیده گرفته می شوند.

با توجه به فاجعه آتش سوزی های گسترده از سپتامبر گذشته تاکنون، شماری از نمایندگان مجلس از حزب لیبرالامروز درجلسه افتتاحیه پارلمان استرالیا خواستار آن شدند که دولت اسکات موریسون نخست وزیر در مورد تغییرات آب و هوا اقدامات بیشتر و جدی تری انجام دهد.

آتش سوزی‌های جنگلی و افزایش دما، کانبرا پایتخت استرالیا را در روزهای شنبه و یکشنبه هفته جاری در وضعیت اضطرار فرو برد.  

لغو وضعیت اضطراری در کانبرا در شب گذشته در حالی صورت گرفت که آتش سوزی در قلمرو پایتخت استرالیا (ACT) در بیش از ۵۵ هزار هکتار گسترش یافته و تقریبا یک چهارم از کل مناطق پایتخت استرالیا را در بر گرفته است.  

«اندرو بار» رییس قلمرو پایتخت استرالیا گفت: تهدید گسترش آتش سوزی هنوز تمام نشده و ممکن است در هفته‌های آینده این حادثه در گوشه و کنار پایتخت دوباره رخ دهد.  

وی همچنین در مورد لغو وضعیت اضطراری در کانبرا گفت: در صورت بدتر شدن اوضاع ممکن است دوباره مجبور شویم به شرایط اضطراری بازگردیم.  

فاجعه آتش سوزی طولانی مدت استرالیا از ماه سپتامبر ۲۰۱۹ (شهریور- مهر ۹۸) تاکنون در این کشور ادامه دارد و این حادثه مهیب طبیعی تاکنون موجب کشته شدن ۳۳ نفر و تلف شدن دستکم یک میلیارد حیات وحش بومی این کشور شده است.  

علاوه براین تاکنون حدود ۲ هزار و ۵۰۰ خانه ویران شده و بیش از ۸.۲ میلیون هکتار از مزارع، تپه و مراتع این کشور به دلیل سوختن به مناطقی صاف و لم یزرع تبدیل شده است.   

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha