افق‌های روشن در تعامل دوسویه گردشگری ایران و تاتارستان

شیراز-ایرنا-رییس کمیته توسعه گردشگری جمهوری تاتارستان با تاکید بر توسعه تعامل دو سویه ایران و تاتارستان در حوزه گردشگری،گفت: ایرانی‌ها با دارا بودن داشته‌های غنی فرهنگی و تاریخی خوشبخت‌ترین مردم دنیا هستند.

رییس کمیته توسعه گردشگری جمهوری تاتارستان در جریان سفر به استان فارس روز دوشنبه با مدیرکل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی این استان در شیراز دیدار کرد.

سرگی ایوانف رییس کمیته توسعه گردشگری جمهوری تاتارستان در این دیدار با ارزشمند دانستن آثار فرهنگی تاریخی ایران گفت: مردم ایران و فارس با دارا بودن این داشته های فرهنگی و  تاریخی خوشبخت ترین مردم دنیا هستید.

وی افزود: ما می خواهیم تعامل بیشتری با کشور ایران و استان فارس خصوصا در حوزه گردشگری داشته باشیم و در این راه باید بین آژانس‌های تاتارستان و ایران تعامل دو سویه ایجاد شود.

ایوانف در ادامه این نشست با اشاره به داشتن ۳ اثر ثبت جهانی یونسکو در تاتارستان بیان کرد: شهر کازان مرکز تاتارستان قدمتی هزار ساله دارد و پایتخت سوم گردشگری روسیه است و روز به روز آمار گردشگران ورودی آن بیشتر می شود.

او ادامه داد: امیدواریم از طریق معرفی آثار ثبت جهانی در دو کشور، تعامل گردشگران از این طریق بیشتر شود.

وی  همچنین خواستار استفاده از تجارب ایران و استان فارس در چگونگی ثبت آثار یونسکو شد و اضافه کرد: هم اکنون پرواز مستقیم تهران به کازان وجود دارد که در سفری کمتر از ۳ ساعت گردشگران و مسافران در آنجا خواهند بود.

رییس کمیته توسعه گردشگری جمهوری تاتارستان در ادامه  از رایزنی خود برای انجام  پرواز شیراز - تاتارستان خبرداد و بیان کرد: قطعا این اتفاق فرصت خوبی برای تبادل و رونق گردشگری هر دو طرف خواهد بود.

معرفی بیشتر تخت جمشید 

رییس کمیته توسعه گردشگری جمهوری تاتارستان به بازدیدش از مجموعه جهانی تخت جمشید اشاره کرد و افزود : از این پس در مورد این مجموعه جهانی و آثار تاریخی اطراف آن به مردم تاتارستان اطلاع رسانی  بیشتری می شود و قطعا این موضوع موجب تفاهم بهتری خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس نیز با اشاره به ظرفیت های گردشگری ایران و استان فارس نیز اظهار داشت: ایران کشوری چهار فصل است و استان فارس ایرانی کوچک است که جنوب آن فاصله کوتاهی با دریا دارد و در بخش دیگری از استان، شهرستان سپیدان با داشتن دومین پیست اسکی بین المللی کشور واقع شده است.

مصیب امیری افزود: استان فارس بیشترین آثار ثبت جهانی را در ایران داراست که شامل مجموعه جهانی تخت جمشید ، مجموعه جهانی پاسارگاد ، باغهای پاسارگاد و باغ ارم شیراز و ۸ اثر محور ساسانی فارس  در شهرستانهای کازرون،فیروزآباد و سروستان است.

امیری ادامه داد: استان فارس در صنایع دستی  دارای غنای زیادی است و هم اکنون ما در استان فارس ۲ شهر جهانی داریم که سال گذشته شهر آباده به عنوان شهر جهانی منبت انتخاب شد و چند روز قبل نیز شیراز به فهرست شهرهای جهانی صنایع دستی پیوست.

مدیر کل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی استان فارس به  بیان ظرفیت ها و جاذبه های طبیعی استان فارس پرداخت و گفت: وجود جاذبه های طبیعی همچون دریاچه های متعدد،آبشار مارگون و هم چنین وجود ۳ فرودگاه بین المللی در این استان می تواند زمینه های رضایت گردشگران را فراهم کند.

این مقام مسئول به زیر ساختهای اقامتی استان اشاره کرد و گفت: فارس دارای ۱۰۰ هتل و هتل آپارتمان، ۱۱۵ اقامتگاه بوم گردی و ۱۳۴مهمانپذیر با ظرفیت ۲۰ هزار تخت اقامتی است و علاوه بر رونق گردشگری استان در حوزه  تاریخی- فرهنگی و جاذبه های طبیعی،  گردشگری فارس در حوزه مذهبی و سلامت نیز زبانزد است.

لزوم ایجاد خط پروازی بین شیراز-کازان

امیری همچنین با ابراز امیدواری به راه اندازی پرواز مستقیم شیراز - کازان گفت: این پرواز قطعا برای مردم جالب خواهد بود و راحتی بیشتری در مقایسه به تعویض پرواز را در بر خواهد داشت.

پس از این دیدار، سرگی ایوانف از اماکن فرهنگی تاریخی شیراز شامل مجموعه زندیه ، سعدیه و حافظیه بازدید کرد و همچنین در جلسه با مسئولان دفاتر و آژانس‌های خدمات مسافرتی و گردشگری استان فارس به منظور آشناسازی آنها با ظرفیت جهموری تاتارستان شرکت کرد.

جمهوری تاتارستان  یکی از جمهوری‌های روسیه است. پایتخت تاتارستان شهر کازان است.

اخبار مرتبط