بهزاد وحیدنیا روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: ۲۲ استان به سامانه طلاق وصل هستند و این سامانه در حال ثبت اطلاعات درخواست طلاق زوج ها است. سامانه تصمیم جهت نوبت دهی اینترنتی درخواست طلاق توافقی و طلاق یکطرفه به درخواست زوج یا زوجه از سوی سازمان بهزیستی کشور به منظور ارجاع آنها به مشاوره و انصراف آنان از طلاق راه اندازی شده است.
وی خاطرنشان کرد: ۲۲ استان از جمله استان های خراسان رضوی، تهران، کرمان، یزد و اصفهان به سامانه تصمیم متصل هستند و در مجموع حدود ۳۶۰ هزار پرونده در این سامانه ثبت شده است که بیشترین ثبت پرونده ها مربوط به استان خراسان رضوی بوده است.
مدیرکل مشاوره و امورروانشناختی سازمان بهزیستی کشور گفت: برای تعمیم سامانه تصمیم به سراسر کشور ۲۰۰ میلیارد تومان برای سال آینده پیشی بینی شده است.
وحیدنیا افزود: هر یک از مراکز مشاوره که به پرونده مراجعان بهزیستی دسترسی دارد، اطلاعات را ثبت می کند و پیگیری لازم انجام می شود.
پیش از این زوجین یا وکلای آنها برای ثبت دادخواست طلاق توافقی یا طلاق یکطرفه به دفاتر خدمات قضایی مراجعه می کردند و دادخواست خود را ثبت می کردند.
اما از آذر سال 97، دفاتر های مذکور مجاز به ثبت دادخواست بدون داشتن گواهی مرکز غربالگری یا مشاوره خانواده نیستند. اصطلاحا به آن «گواهی عدم انصراف از طلاق» گفته می شود.
سامانه تصمیم به آدرس اینترنتی http://www.zaman.behzisti.net/ طرح مشترک بهزیستی و قوه قضائیه در جهت کاهش طلاق است.
در این طرح متقاضیان طلاق ابتدا در سامانه ثبت نام می کنند و سپس با وقت قبلی به اداره بهزیستی منطقه و شهرستان مراجعه و در جلسه غربالگری شرکت می کنند و در صورت عدم سازش به یکی از مراکز مشاوره مورد تایید بهزیستی و دادگستری مراجعه می کنند و طی پنج جلسه مشاوره و مددکاری و در مدت 45 روز نتیجه مرکز مشاوره به بهزیستی ارائه و در صورت عدم سازش بهزیستی نتیجه را به دفتر خدمات الکترونیک قضائی ارائه می دهد . تمام این امور به صورت الکترونیکی است.
این سامانه امکان نظارت و کنترل بیشتر بر فرایند ارجاع از پذیرش متقاضیان تا مرحله ارزیابی، غربالگری، ارائه خدمات مشاوره روانشناسی، حقوقی و مددکاری را فراهم می کند.
نظر شما