کمال کریمی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این طرح از آبان امسال با استفاده از دستگاههای پیشرفته شنواییسنجی در مهدهای کودک و مرکز پیشدبستانی آغاز شده و تاکنون یکهزار و ۲۳۶ کودک سه تا پنج ساله در آن مشارکت داشتهاند.
وی اضافه کرد: از بین این کودکان ۲۲۰ کودک مشکوک به افت شنوایی به پزشک متخصص گوش، حلق و بینی و برای تست تشخیص معرفی و از بین آنان نیز ۲ کودک با مشکل حس عصبی و افت شنوایی برای مداوا ارجاع شدهاند.
وی افزود: این طرح با اولویت مناطق روستایی و محروم شهری و با هدف شناسایی کودکان دارای مشکل شنوایی اجرا میشود.
کریمی گفت: تمامی نوزادان در بدو تولد از لحاظ شنوایی مورد بررسی قرار میگیرند اما شنوایی برخی از کودکان به دلایل مختلف از جمله بیماریهای مغز و اعصاب و عفونت گوش میانی دچار اختلال میشود که با این غربالگری آنان نیز شناسایی خواهند شد.
وی اضافه کرد: دستگاه مورد استفاده در این طرح یکی از پیشرفتهترین دستگاههای سنجش شنوایی در کشور بوده و در این طرح همزمان در سه مرحله شامل اتوسکوپی، تمپانومتری و ادیومتری دستگاه شنوایی کودکان را میسنجند.
کارشناس پیشگیری از معلولیتهای اداره بهزیستی مهاباد گفت: هزینه معاینه شنوایی هر کودک ۱۵۲ هزار ریال بوده و برای مددجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) و بهزیستی به صورت رایگان است.
وی افزود: شنوایی یکی از عضوهای مهم انسان بوده و نقش مهمی در یادگیری و کسب مهارت، به ویژه در سنین کودکی دارد و خانوادهها باید در صورت مشاهده علایم بیماری و عفونت در گوش کودکان آن را جدی بگیرند.
وی از والدینی که کودکان آنان در این طرح مشارکت نداشتندخواست در فرصت باقی مانده تا پایان اجرای طرح با مراجعه به اداره بهزیستی مهاباد نسبت به سنجش شنوایی کودکان خود اقدام کنند.
طرح کشوری غربالگری شنوایی کودکان سه تا پنج ساله از ۲۰ آبان تا پایان اسفند در مناطق شهری و روستایی اجرا میشود.
در مهاباد ۳۶ مهد کودک در مناطق شهری و روستایی فعالیت دارند.
نظر شما