به گزارش رویترز، "کریستوفر پینچر" با تاکید بر حفظ توافق ایرلند شمالی در مذاکرات تجاری میان انگلیس و اتحادیه اروپا گفت: ایرلند شمالی از طریق این توافق میتواند منافع بیشتری بدست آورد.
وی در جمع خبرنگاران در ورشو پایتخت لهستان افزود: من فکر میکنم که این توافق ادامه خواهد یافت و این امکان را به ایرلند شمالی میدهد که مرفهتر و موفقتر باشد.
ایرلند مرز زمینی با انگلیس دارد که هر دو طرف میخواهند بعد از برگزیت امکان تردد آزاد در آن وجود داشته باشد. این درخواست به دلایل اقتصادی و مهمتر حفظ توافق صلحی است که به چند دهه خشونت بین ناسیونالیستهای ایرلندی و وفاداران به انگلیس پایان داد.
لغو بازرسیهای مرزی با ایرلند عامل اصلی در کاهش تنشها بود اما بعد از برگزیت این مرز بخشی از مرز خارجی اتحادیه اروپا خواهد بود و از لحاظ قانونی به نظارت و بازرسی نیاز خواهد داشت.
توافقی که در دوران «ترزا می» نخست وزیر سابق انگلیس پیشنهاد شد و به راه حل «بک استاپ/ backstop» شناخته میشود سازوکاری که به منظور حفظ بازار مشترک اتحادیه اروپا و جلوگیری از ایجاد مرزی با تدابیر شدیدی کنترلی (مرز سخت) در جزیره ایرلند ارائه شده است.
جمهوری ایرلند براساس طرح بک استاپ در پسا برگزیت برای دوره موقتی همچنان عضو اتحادیه گمرکی و بازار مشترک اتحادیه اروپا باقی میماند.
طرح خروج انگلیس از اتحادیه اروپا پس از ماهها کشمکش بین احزاب سیاسی انگلیس روز پنجشنبه ۲۳ ژانویه (سوم بهمن) ۲۰۲۰ با امضای ملکه به قانون تبدیل شد و اول فوریه (۱۲ ) به اجرا گذاشته شد.
بر اساس این قانون، انگلیس از اتحادیه اروپا خارج شد و این تاریخ قابل تمدید نیست. دوره گذار خروج از روز اول فوریه (۱۲ بهمن) تا ۲۱ دسامبر ۲۰۲۰ ادامه پیدا می کند،در این دوره انگلیس همچنان عضو بازار مشترک اتحادیه اروپا باقی خواهد ماند.
قرار این است که در این فاصله، معاهدات تجاری جدید با اتحادیه اروپا امضا شود. از سوی دیگر این قانون هرگونه تمدیددوره گذار فراتر از پایان سال ۲۰۲۰ را ممنوع میکند.
این قانون همچنین مرز گمرکی شکل گرفته بین جزیره اصلی و ایرلند شمالی را تعیین کرده و همچنان آرای دادگاه عالی اتحادیه اروپا در برخی دعاوی از جمله اختلاف بر سر اجرای توافق برگزیت را مافوق رأی دادگاههای داخلی قلمداد میکند.
نظر شما