سید سعید شاهرخی روز پنجشنبه در نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی با حضور وزیر اقتصاد و دارایی بیان کرد: طبق سند سه ساله تدوین شده باید هر سال ۲۰ هزار فرصت شغلی ایجاد شود که در ۱۰ ماهه امسال بیش از ۱۸ هزار شغل در استان همدان ایجاد شده است.
وی اضافه کرد: سرمایه گذاری سالانه پنج هزار میلیارد تومان نیز برنامه ریزی شده است که در این راستا بانک ها به تعهدات خود عمل کرده و ۲ هزار ۳۰۰ میلیارد تومان تسهیلات بانکی به همراه یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات تکلیفی پرداخته کرده اند.
استاندار همدان افزود: برخی بانک ها در پرداخت تسهیلات کوتاهی کرده یعنی این بنگاه های اقتصادی پول را از مردم می گیرند ولی هیچ مسوولیتی در توسعه استان ندارند.
شاهرخی بیان کرد: چنانچه مدیران این بانک ها فرایند کار خود را اصلاح نکنند به طور حتم با آنها برخورد کرده و به صورت شفاف آثار مخرب فعالیت این بانک ها به استان، به مردم اطلاع رسانی می شود.
وی گفت: استان همدان در اجرای طرح های اقتصاد مقاومتی رتبه اول کشور را کسب کرد همچنین در واگذاری طرح های نیمه تمام به بخش خصوصی ۲۳ تا ۲۶ درصد رقم واگذاری ها مربوط به همدان است.
استاندار همدان اظهار داشت: یک هزار و ۶۰۰ واحد تولیدی در همدان فعال هستند که هیچ یک از این واحدها به خاطر تحریم تعطیل نشده است.
شاهرخی ادامه داد: ۳۰ نوع ماده معدنی در استان همدان برداشت می شود اما در زمینه فرآوری مواد معدنی کاری نشده است که در این حوزه نیز برنامه هایی پیش بینی شده است.
وی با بیان اینکه بخش خصوصی در همدان خوش درخشیدند افزود: بخش بزرگی از بار اقتصاد را آنها به دوش دارند که باید قدردان فعالان این حوزه بود.
استاندار همدان گفت: اولویت نخست مجموعه استانداری ارتقای معیشت مردم، حمایت از تولید و ایجاد فرصت های شغلی است بنابراین حرکت ها و فعالیت ها بر مدار برنامه های تدوین شده و راهبرد دولت است.
شاهرخی گفت: سند راهبردی سه ساله استان همدان هم بر مبنای احکام برنامه ششم توسعه کشور تدوین شده تا بتوان به شاخص های پیش بینی شده دست یافت.
دریافت مالیات عادلانه شود
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی گفت: باید دریافت مالیات را عادلانه کرده و در این راستا فهرست واحدهای مشمول معافیت مالیاتی به مجلس ارایه شود.
حمیدرضا حاج بابایی اظهار داشت: پیشتر موضوع ارایه لیست واحدهای مشمول معافیت مالیاتی به مجلس مطرح شد اما رای نیاورد.
به گفته وی میانگین مالیاتی تعریف شده برای استان همدان باید تغییر کند و عدالت در گرفتن مالیات داشته باشیم چرا که این استان مالیات بیشتری نسبت به استان های مجاور پرداخت اما کمک کمتری از دولت دریافت می کند.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی گفت: حدود ۴۰ سال است که رسیدگی به مناطق محروم مطرح شده ولی گاهی دچار افراط و تفریط شدیم.
وی خواستار توجه به توزیع اعتبارات سه درصد نفت شد و افزود: برخی مواقع مشکل از ناحیه مجلس شورای اسلامی است البته دولت نیز در ارایه لایحه باید دقت کند.
دیگر نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه گفت: استان همدان از نظر عمرانی و اقتصادی جهش خوبی دارد که این توفیق با وحدت و همدلی ایجاد شده است.
امیر خجسته افزود: باید در آینده بخش خصوصی را تقویت و قدرتمند کرد تا سرمایه گذاران ملی را بتوان به استان همدان هدایت کرد.
وی ادامه داد: مالیات در همدان از مبنا متناسب با ظرفیت این استان نبوده است و امید می رود این مشکل از اساس حل شده و مالیات متناسب با درآمد شود.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی گفت: زمین بانک ملی دور میدان مرکزی شهر همدان اوقافی است که امیدواریم به همین نهاد واگذار شود.
به اعتقاد خجسته باید معبری از میدان امام خمینی(ره) این شهر تا حرم شاهزاده حسین ایجاد شود تا شاهد حضور روز افزون مسافران در استان گردشگرپذیر همدان باشیم.
وی بیان کرد: نحوه واگذاری سیلو و غله همدان به بخش خصوصی نیز نامناسب بود که با ورود مسوولان از این واگذاری جلوگیری شد اما امید داریم سیلو و غله دوباره به مردم همدان برگردد.
نظر شما