۱۹ بهمن ۱۳۹۸، ۱۵:۲۲
کد خبرنگار: 1295
کد خبر: 83665439
T T
۳ نفر

برچسب‌ها

علت دشمنی ترامپ با ایران چیست؟

۱۹ بهمن ۱۳۹۸، ۱۵:۲۲
کد خبر: 83665439
علت دشمنی ترامپ با ایران چیست؟

تهران- ایرنا- دولت دونالد ترامپ با شعار «اول آمریکا» با بسیاری از کشورهای جهان وارد چالش شده است اما هراس‌افکنی علیه ایران برای ترامپ فوایدی دارد که به طور جدی آن را پی‌گیری می‌کند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، به جرات می‌توان گفت که هیچ رییس جمهوری در آمریکا به اندازه دونالد ترامپ با مخالفت‌های داخلی روبرو نبوده است. بی‌جهت نیست که ترامپ همه را دشمن خود می‌داند او هر چند روز یک بار اخبار رسانه های رسمی کشور را خبر جعلی می خواند و به دموکرات‌ها حمله می‌کند و آنها را ضد آمریکایی می‌نامد.

در حوزه بین الملل تنها رژیم صهیونیستی است که از خیره سری‌های ترامپ در امان است.  غیر از اسرائیل، همه روسای جمهور و دولت‌های جهان را مخالف آمریکا می‌داند و به نوعی با سعی دارد یا آنها مقابله کند و به روش‌های مختلف به آن ها اعلان جنگ می‌دهد. اکنون حتی دوستان تاریخی آمریکا مانند اتحادیه اروپا، کانادا، ژاپن، کره جنوبی نیز از سیاست‌های غیردوستانه ترامپ در امان نیستند. تا جایی که وزیر دارایی فرانسه چندی پیش گفت که آمریکا تنها چند روز با برافروختن آتش جنگ تجاری با متحدانش فاصله دارد.

شرایط ناامنی که ترامپ در جهان ایجاد کرده است بر همه کشورهای جهان تاثیر منفی می‌گذارد اما سوال اینجاست که چنین شرایطی تا کجا می‌تواند ادامه داشته باشد.

در این میان ترامپ بدترین مواضع را علیه ایران دارد او به طور جدی پروژه «ایران هراسی» را پی‌گیری می کند چراکه ترامپ بدون ایجاد رعب و وحشت از سیطره ایران بر منطقه، موفق به انعقاد قراردادها و معاملات تسلیحاتی و دستیابی به ثروت‌های کشورهای خلیج فارس نخواهد شد.

نظرسنجی‌های اخیر در آمریکا نشان می‌دهد که اقدام تروریستی آمریکا در به شهادت رساندن سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی باعث شده که مردم این کشور بسیار بیشتر از گذشته منتقد عملکرد سیاست‌های دونالد ترامپ در قبال ایران باشند.

اخیرا نامزدهای دموکرات جو بایدن، برنی سندرز، الیزابت وارن، پته بوتیجیج، اندرو یانگ، امی کلوباچر و تام استیر در هشتمین مناظره انتخاباتی در مورد نطق سالیانه ترامپ و اینکه او در این نطق از ترور و به شهادت رساندن سردار سلیمانی دفاع کرد، انتقاد کردند، و البته به توافق هسته ای نیز اشاره کردند.

بوتیجج: ترامپ ما را به سمت جنگ می‌برد

پت بوتیجج یکی از نامزدهای دموکرات گفت: در شرایطی که ترامپ تصمیم گرفت تا به سلیمانی حمله کند، ما هیچ شواهدی ندیدیم که بتواند کشور ما را امن‌تر کند. این‌ها نشان می دهد هیچ درسی از جنگ عراق نگرفتیم... این رییس جمهوری ما را بسیار به جنگ نزدیک کرد. این مساله با حمله به سلیمانی آغاز نشد، از آنجا آغاز شد که ما را از توافق هسته ای خارج کرد؛ توافقی که خود مقامات دولت، تایید کردند که داشت کار می‌کرد. اکنون زمان آن است که به رسمیت بشناسیم که همه این قدم ها ما را به سمت جنگی می‌برد که پیامدهای بسیار جدی دارد.

این داوطلب دموکرات‌ها که در انتخابات مقدماتی ایالت آیوا با یک دهم درصد از برنی سندرز پیشی گرفت و نفر نخست شد، ادامه داد: ما شاهد بودیم که در حملات ایران، نیروهای ما صدمه دیدند. نیروهای نظامی کاری را انجام می دهند که نیاز آمریکا باشد، اما به عنوان رییس جمهوری (آتی)، گزارشات دستگاه‌های اطلاعاتی را می‌خوانم و به امنیت ملی توجه می کنم، با متحدانمان مشورت می‌کنم و سیاست آمریکا را در مسیری خواهم برد که صدمه‌ای به کشور وارد نشود. اما این رییس جمهوری (ترامپ) به جامعه اطلاعاتی اهانت کرد و آنها را خارج از خط قرار داد. با جمع آوری اطلاعات می‌توانید تصمیم بگیرید که آیا انجام چنین حملاتی ارزشمند است یا خیر.

بایدن: هیچ تهدید فوری از ناحیه (سردار) سلیمانی وجود نداشت

جو بایدن دیگر داوطلب دموکرات‌ها و معاون اول دولت باراک اوباما هم در این باره گفت: اگر من رییس جمهوری و فرمانده کل قوا بودم، دستور حمله هوایی به سلیمانی را نمی‌دادم چرا که هیچ تهدید فوری از ناحیه او وجود نداشت. سیاست «آمریکای بزرگ» ترامپ اکنون به «آمریکای تنها» تبدیل شده است. ما اکنون در آن جنگ منطقه ای بدون هیچ دوستی، بدون هیچ متحدی و بدون هیج پشتیبانی، تنها شده‌ایم.

معاون اول باراک اوباما ادامه داد: ببینید در حملات موشکی ایران به پایگاه‌های نظامی ما در عراق چه اتفاقی افتاد؟ ۶۴ نیروی قهرمان ما آسیب دیدند. این چیزی است که رخ داد؛ آنها صدمات ضربه مغزی دیده‌اند اما رییس جمهوری چه می گوید؟ سر درد. این همه چیز است. ترامپ شایستگی فرماندهی کل قوا را برای بار دیگر ندارد. به عنوان رییس جمهوری من مسئولانه و به عنوان آخرین چاره، از نیروهای نظامی استفاده می‌کنم. ما به جنگ‌های ابدی در خاورمیانه نخواهیم رفت.

سندرز: باید دیپلماسی را تقویت کنیم

برنی سندرز دیگر نامزد انتخابات ریاست جمهوری‌ آمریکا در این مناظره گفت: ترامپ نمی‌داند که با تقویت دستگاه دیپلماسی و وزارت خارجه می‌توانیم کشورهای جهان را گرد هم آوریم و قدرت و ثروت خود را تقویت کنیم و فقط به نیروی نظامی نیاز نداریم. باید بنشینیم و اجازه دهیم تفاوت‌ها و اختلافاتمان را در مباحث و نشست‌های سازمان ملل متحد حل کنیم نه جنگ‌های بیشتری که تریلیون‌ها دلار هزینه دارد و مشخص نیست جان چندین نفر از دست خواهد رفت.

دشمنی بدون جنگ

دونالد ترامپ، به دلایلی قصد ندارد به طور جدی وارد جنگ با ایران شود. اول اینکه از همان ابتدای آغاز به کار استراتژی خود را عدم ورود آمریکا به جنگ های جدید اعلام کرد. اگر چه این استراتژی در میان تندروهایی که در دولت ترامپ حضور دارد مخالفان جدی دارد اما ترامپ به شدت بر آن پافشاری می‌کند. دوم اینکه تبعات بالای وارد شدن به جنگی علیه ایران شانس بر ترامپ برای انتخاب مجدد تاثیر جدی خواهد گذاشت.

اما دلایلی که برای عدم ورود به جنگ وجود دارد باعث نمی‌شود که دولت ترامپ از دشمنی و هراس افکنی علیه ایران دوری کند چراکه بر عکس جنگ گروه‌هایی قدرتمند از دشمنی با ایران سود می‌برند.

اینکه چرا آمریکا تا این اندازه ایران را دشمن خود می داند به منافع چهار گروه قدرتمند در آمریکا وابسته است؛ اول سیاستمداران آمریکایی و لابیست‌هایی که موقعیت شغلی و مالی آنها در گرو دشمنی با ایران است.  دوم شرکت‌های بزرگ اسلحه سازی که منفعت آنها در خطرناک نشان دادن ایران است. سوم دولت رژیم صهیونیستی به ویژه تحت نخست وزیری بنیامین نتانیاهو و چهارم منافع خاندان سعودی و شیخ نشین‌های حاشیه خلیج فارس.
 اقدامات و سیاست‌های یکی دو سال اخیر ترامپ در قبال ایران این طور نشان می داد که آمریکای تحت هدایت و رهبری ترامپ وارد کانال و مسیری شده است که انتهای آن جنگ و درگیری است. البته واکنش قاطع تهران به اقدامات خصمانه ترامپ تا حدودی باعث شد وی در محاسبات خود تجدید نظر کند.
ساقط کردن پهپاد جاسوسی آمریکایی، حمله موشکی بی‌سابقه به پایگاه عین الاسد در عراق و کاهش تعهدات برجامی ایران در قالب گام‌های پنج گانه اشتباه بودن مسیر و محاسبات ترامپ و تیم تحت هدایت وی را نشان داد. از سوی دیگر حضور میلیونی ایرانیان در مراسم تشییع پیکر سردار شهید سپهبد قاسم سلیمانی هم در اصلاح نگرش غلط ساکنین کاخ سفید بی‌تاثیر نبوده است. بدیهی است حضور پرشور مردم در مراسم ۲۲ بهمن و نیز حضور پرشکوه در انتخابات مجلس شورای اسلامی در تصحیح بخش دیگری از محاسبات ترامپ و مشاوران وی در کاخ سفید موثر خواهد بود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha