محمد رضا لطفی عصر شنبه در نشست خبری فیلم «تعارض» با بیان این که سال ها کار روزنامه نگاری کردم و منتقد فیلم بوده ام، گفت: خبرنگاران به خوبی یقه فیلمسازان در جشنواره می گیرند و سوال می پرسند و هیچ کسی حق توهین به خبرنگاران به خاطر پرسشی که می کنند را ندارد.
با گسترش اینستاگرام همه کم حوصله شده اند
وی، گفت: فیلم من درباره قطعیت نیست و همواره موضوعات در بین کابوس و رویا در حالت حرکت است.
لطفی در پاسخ به پرسشی درباره این که در لایه های فیلم به نظر نقدهای تند سیاسی وجود دارد، گفت: فیلم درباره انسان معاصر است و سیاست از همه چیز به ما نزدیکتر است.
کارگردان فیلم سینمایی تعارض در ادامه این نشست خبری همچنین در پاسخ به پرسشی مبنی برکُند بودن ریتم فیلم ، اظهار داشت: متاسفانه با گسترش اینستاگرام همه کم حوصله شده اند برخی از سکانس ها نیاز به تعمیم و بررسی داشت.
عدم داوری بازیگران تعارض در بخش نگاه نو دور از انصاف است
لطفی درادامه با انتقاد از داوری نشدن عوامل فیلم در بخش نگاه نو، گفت: قابل قبول که من به عنوان کارگردان فیلم داوری نمی شوم ولی انصاف نیست بازیگران و دیگر عوامل فیلم نیز داوری نشوند.
وی درخصوص سیاه سفید بودن، فیلم، گفت: رنگ سیاه و سفید فیلم در راستای فرم و محتوای فیلم بود.
وی در ادامه با اشاره به نوع فیلم های پیرو و پیشرو، گفت: فیلم پیرو فیلم های تجاری هستند اما فیلم پیشرو که فیلم تعارض درآن قالب قرار می گیرد نیازمند تعقل است و این نوع از فیلم متفاوت همان طور که فرانسه و آمریکا اتفاق افتاده باید مخاطبش را پیدا کند و وارد سلیقه عمومی شود.
کارگردان فیلم تعارض اظهار داشت: مخاطب در این گونه فیلم ها امکان فکر کردن پیدا می کند.
ادامه فیلم سازی به شرط فروش خانه و دفتر کار
تهیه کننده این فیلم هم در ادامه این نشست خبری با اشاره به دلیل سرمایهگذاری هایش بروی کارگردان فیلم اولی، گفت: دلیل پذیرش تهیه کنندگی بازیگری و محتوای فیلمنامه بوده است.
علی علایی در پاسخ به پرسشی مبنی برگشت نداشتن سرمایه شأن در این گونه فیلم ها، گفت: ۱۵ سال است که صندوق خیریه ای برای معرفی کارگردانان فیلم اولی دارم و برای معرفی شده آنها در عرصه سینما کمک می کنم.
وی افزود: برای این کار، خانه و دفتر کارم را فروختم.
فیلمی که ندانم پولش از کجا تامین شده بازی نمی کنم
بازیگر فیلم تعارض دلیل پذیرش این نقش را کارگردان عنوان کرد و افزود: همواره محتوای فیلمنامه برایم از هرچیزی اهمیت بیشتری داشت.
رضا بهبودی، افزود: فیلمنامه این فیلم سعی در نوآوری و اندیشیدن دارد که برایم جذاب شد. ترجیح می دهم در فیلمی که ندانم پولش از کجا تامین می شود، بازی نکنم.
سینمای ایران فقیر است
سودابه بیضایی دیگر بازیگر این فیلم، گفت: هم اکنون سینمای ایران فقیر است و هنگامی این فیلمنامه را دیدم قبول کردم.
وی ادامه داد: سینما را تنها سرگرمی برای مخاطب نمی دانم و این فیلم می تواند نگاهی به جهان اضافه کند.
سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر در یک نگاه
سی وهشتمین جشنواره فیلم فجر ۱۲ تا ۲۲ بهمن سال همزمان با گرامیداشت چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی به دبیری ابراهیم داروغهزاده برگزار میشود.
در این دوره جشنواره، ۱۱۵ فیلم سینمایی به همراه ۳۶ فیلم مستند فرم ثبتنام جشنواره را تکمیل کردهاند که در میان فیلمهای سینمایی، ۳۷ اثر به فیلمسازان اول اختصاص دارد. این جشنواره شامل بخش های مختلف؛ از جمله مسابقه سینمای ایران یا سودای سیمرغ (فیلم های سینمایی داستانی/ پویانمایی فیلمهای بلند داستانی که دارای پروانه ساخت یا نمایش از سازمان سینمایی باشند و تا قبل از بهمن ۱۳۹۸ اکران عمومی نشده و در هیچیک از رویدادها و جشنوارههای سینمایی داخلی و خارجی به نمایش در نیامده باشند)، نگاه نو (فیلم اول کارگردان: داستانی/ پویانمایی فیلمساز یا کارگردان اول، به هنرمندی اطلاق میشود که برای ساخت یا نمایش فیلم سینمایی خود برای نخستین بار، مجوزهای لازم و قانونی را از سازمان سینمایی کسب کرده باشد و پیش از این اثری از وی به عنوان فیلم سینمایی اکران یا در رویدادهای داخلی یا خارجی معرفی نشده باشد)، مستند بلند، کوتاه داستانی (با زمان نمایش حداقل ۳ و حداکثر ۱۵ دقیقه)، مسابقه تبلیغات سینمای ایران و مسابقه تجلی اراده ملی است.
محمد احسانی، محمود اربابی، همایون اسعدیان، یلدا جبلی، رضا درستکار، سیدمحمود رضوی و حسین کرمی در این دوره از جشنواره اعضای هیات انتخاب فیلمهای بخش سودای سیمرغ (مسابقه سینمای ایران) و نگاه نو (ویژه فیلم اول کارگردانان) هستند.
غیر از پردیس ملت به عنوان کاخ اصلی جشنواره که محل نمایش فیلم ها برای اصحاب رسانه است، پردیس سینمایی آزادی، سینما استقلال، پردیس سینمایی ایرانمال، پردیس سینمایی باغ کتاب، پردیس سینمایی تماشا، سینما جوان، پردیس سینمایی راگا، پردیس سینمایی زندگی، پردیس سینمایی فرهنگ، سینما فجر اسلامشهر (سالن اصلی)، پردیس سینمایی کوروش، پردیس سینمایی کیان، سینما ماندانا، پردیس سینمایی مگامال و موزه سینما در مناطق مختلف شهر تهران، سینماهای مردمی سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر خواهند بود.
نظر شما