مشاورامور بانوان فرمانداری لاهیجان در باره این جشنواره گفت: در این جشنواره انواع غذاهای محلی ، کیک ، دسر و شیرینی در معرض دید علاقه مندان قرار گرفت که هدف از آن آشنایی با انواع غذاهای محلی است که در این جشنواره ۴۰نوع دسر، ۳۰نوع غذای محلی و بیش از ۴۰نوع شیرینی طبخ و به نمایش گذاشته شد.
سمیه ابوالحسن پور افزود: این جشنواره به مدت دو سال است که به مناسبت های مختلف در شهرستان لاهیجان برگزار می شود و در آن مردم با انواع غذاها محلی و طعم آنها آشنا می شوند.
وی هدف این جشنواره را معرفی فرهنگ غذایی،آداب پذیرایی و جذب گردشگر با تاکید بر تنوع غذایی استان به عنوان یکی از شیوههای کارآمد جذب و ماندگاری گردشگران بر شمرد.
وی یادآورشد: این جشنواره به مناسبت های مختلف در این شهرستان ادامه خواهد داشت.
بخاطر تنوع غذایی در گیلان شهر رشت در سال ۹۴ از سوی سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد( یونسکو) به عنوان شهر خلاق خوراک شناسی انتخاب و در فهرست شبکه شهرهای خلاق یونسکو ثبت شد.
علت معرفی شهر رشت به عنوان شهر خلاق خوراک شناسی، وجود ۲۲۰ خوراکی محلی، تنوع خوراک و فرآوردههای غذایی محلی، فرآیند سلامت محور تولید غذای محلی از مزرعه تا سفره در گیلان است که برخی از غذاهای محلی معروف و خوشمزه گیلان شامل میرزاقاسمی ، فسنجان ، باقلاقاتق ، خورش آلو مسمای گیلانی، سیرقلیه و اناربیج هستند که در همه مناطق گیلان بصورت متنوع یافت می شوند و یکی از جاذبه های گردشگری گیلان محسوب می شوند.
نظر شما