به گزارش پایگاه خبری " العهد" ، اتحادیه پارلمان های عربی که به منظور فشرده تر کردن صفوف و بسیج مواضع جهت یاری آرمان فلسطین تشکیل شد، همچنین تاکید کرد هر گونه راه حل که در بردارنده دو مورد یاد شده نباشد، مردود است.
اتحادیه خاطرنشان کرد : وارد کردن هر گونه خدشه ای به بیت المقدس و به رسمیت شناختن آن به عنوان پایتخت رژیم اشغالگر اسراییل یک تنش خطرناک به شمار می رود که امنیت منطقه را در معرض تهدید قرار می دهد.
شرکت کنندگان در این کنفرانس همچنین در بیانیه پایانی نشست خود اظهار داشتند: پس از اعلام طرح " معامله قرن " از سوی آمریکا ، آرمان فلسطین با چالش های خطرناکی روبرو شده است . آمریکا با جانبداری مطلق و قلدرمآبانه خود از رژیم اشغالگر اسراییل ارزشهای جهان عرب را خدشه دار کرد. به دنبال چند دهه و سالیان متمادی گذشته رنج و محرومیت فلسطینیان، این ویژگی آمریکا فصل جدیدی از نقض حقوق فلسطینیان را رقم زده است و بر همین اساس لازم است تا کشورهای عربی صفوف خود را فشرده تر کنند و مواضع خود را برای یاری آرمان فلسطین بسیج کنند.
امضا کنندگان بیانیه یاری رساندن به آرمان فلسطین را در صدر اولویت های دستور کار مشترک جهان عربی و نهادهای تصمیم گیر در آن برشمردند.
رؤسای پارلمان های عربی اعلام کردند مخالف هر گونه راه حل ناعادلانه در مورد آرمان فلسطین هستند که در بردارنده حقوق مشروع مردم فلسطین مبنی بر شکل گیری یک کشور مستقل به پایتختی بیت المقدس در مرزهای چهارم ژوئن سال ۱۹۶۷ نیست .
آنها از توافق قرن به عنوان یک توافق یک جانبه نام بردند که نمایانگر گامی در جهت حل و فصل مسائل نیست.
شرکت کنندگان در کنفرانس امان توضیح دادند: اولین گام جهت مقابله با توطئه های شکل گرفته پیرامون آرمان فلسطین آن است که بر تحقق یافتن صلح و آشتی فلسطینی تاکید کنیم زیرا این امر جبهه خط مقدم مقابله با راه حل های ناعادلانه آرمان فلسطین به شمار می رود.
آنان تاکید کردند: بر اساس قطعنامه های سازمان ملل خدشه دار شدن آرمان بیت المقدس و به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت یکپارچه رژیم اشغالگر یک تنش خطرناک و یک اقدام محکوم شده به شمار می رود و باید تمام کشورهای عرب تلاش های سیاسی و قانونی خود را بسیج کرده و از این شهر مقدس در برابر اقدامات نژادپرستانه رژیم اشغالگر اسراییل که امنیت و ثبات منطقه را در معرض تهدید قرار داده، حمایت به عمل آورند.
رؤسای پارلمان های عربی همچنین بر لزوم تحقق یافتن حق بازگشت آوارگان فلسطینی و پایبند بودن به قطعنامه های سازمان ملل تاکید کردند و از تمام کشورهای جهان خواستند تا در برابر نهادهای رسمی اجتماعات اعتراض آمیز برگزار کنند و مخالفت جهان عرب را در گسترده ترین سطح آن به سمع و نظر جهانیان برسانند.
آنان بر موضع اتخاذ شده در بیست و نهمین کنفرانس اتحادیه پارلمان های عرب در امان در ماه مارس ۲۰۱۹ و مخالفت قاطع خود با روند عادی سازی روابط با اسراییل تاکید کردند.
سی امین نشست فوق العاده اتحادیه پارلمان های عرب دیروز شنبه در امان پایتخت اردن با شعار " حمایت و پشتیبانی از فلسطینیان و آرمان عادلانه شان به عنوان آرمان جهان عرب و اسلام " با مشارکت نمایندگان بیست پارلمان عربی از جمله ۱۶ رئیس پارلمان به منظور بحث و بررسی تحولات جهان عرب به ویژه آرمان فلسطین و یکپارچه کردن مواضع در مقابل طرح " معامله قرن " برگزار شد و امروز به کار خود پایان داد.
"محمد الحلبوسی" رئیس مجلس نمایندگان عراق در این نشست به درج نام " اسراییل " در بیانیه پایانی آن اعتراض کرده و تاکید کرد که باید به جای این کلمه از " رژیم اشغالگر اسراییل " استفاده می شد . الحلبوسی همچنین خواستار برگزاری نشست فوق العاده اتحادیه پارلمان های عربی در خود فلسطین شد.
رییس جمهوری آمریکا روز سه شنبه هشتم بهمن ماه ۱۳۹۸، برای نخستین بار از طرح سازش خود موسوم به «معامله قرن» در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی در کاخ سفید پرده برداشت. وی اعلام کرد که شهر قدس پایتخت یکپارچه رژیم صهیونیستی باقی میماند.
طرح معامله قرن خواستار چشم پوشی آوارگان فلسطینی ساکن کشورهای عربی به ویژه لبنان از حق بازگشت به سرزمین خود است؛ طرحی که بر خلاف مفاد قطعنامه ۱۹۴ شورای امنیت سازمان ملل متحد می باشد. این طرح همچنین در پی الحاق قدس و بخشهای اشغالی کرانه باختری رود اردن به سرزمین های اشغالی است.
به دنبال انتشار معامله قرن بسیاری از شخصیتها، مقامهای سیاسی و دینی سراسر جهان به ویژه مسلمانان این طرح را محکوم کردند. عراق یکی از کشورهایی است که مقامها و گروههای سیاسی، دینی و ملی آن مخالفت های گسترده ای با معامله قرن اعلام کرده اند.
۱۴۸۷
نظر شما