مقابله با مواد مخدر در خراسان جنوبی نیازمند توجه ملی است

بیرجند - ایرنا - استاندار خراسان جنوبی گفت: برای انجام اقدامات مناسب و شایسته مقابله‌ای در حوزه مواد مخدر نیازمند توجه ملی در بخش تجهیزات و تقویت نیروی انتظامی هستیم.

محمدصادق معتمدیان روز یکشنبه در ششمین نشست شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان جنوبی که با حضور معاون مقابله با عرضه و امور بین‌الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر برگزار شد افزود: طبق توصیه مقام معظم رهبری هرقدر در مبدا مقابله و مبارزه کنیم مانع از ورود مواد مخدر به مرکز کشور که تهدیدات بیشتری به دنبال خواهد داشت، می‌شویم زیرا در مرکز کشور موانع جدی بر سر راه اشراف و شناسایی و مقابله خواهیم داشت.

وی اظهار داشت: انجام اقدامات مقابله‌ای در استان خراسان جنوبی به عبارتی اقدام در سطح ملی محسوب می‌شود زیرا ورود مواد مخدر از مرزهای استان ما بسیار محدود است، از طرفی استان مقصد اصلی نیست چون مصرف کننده در خراسان جنوبی بسیار محدود و ناشی از رسوبات است.

نماینده عالی دولت در خراسان جنوبی گفت: عمده کشفیات متعلق به محموله‌هایی است که از استان می‌گذرد و مربوط به مواد مخدر عبوری و ترانزیتی به سمت مرکز کشور است لذا هرقدر از مبدا بتوان مقابله و مبارزه کرد بیشتر نتیجه بخش خواهد بود.

وی افزود: تقویت سیستم‌ها و خرید تجهیزات به روز از جمله نیازهایی که باید در مبارزه با مواد مخدر به آن توجه کرد.  

معتمدیان بیان کرد: خراسان جنوبی سومین استان پهناور ولی کم‌تراکم ترین استان کشور است که کار نیروی انتظامی در راستای تامین نظم و امنیت در کل استان سخت است و علی‌رغم محدودیت‌های اعتباری اما استان توفیق‌هایی خوبی در مقابله با مواد مخدر داشته است. 

وی با بیان اینکه نیروی انتظامی علاوه بر اشراف بر امنیت عمومی مرز در کشف مواد مخدر نیز اقدامات خوبی داشته است گفت: از ابتدای امسال تاکنون کشفیات مواد مخدر نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۶ درصد افزایش داشته است. 

رییس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان جنوبی اظهار داشت: از ابتدای امسال ۱۱ تن مواد مخدر در ایست و بازرسی‌ها کشف شده که اگر به زیرساخت‌ها توجه شود آمار کشفیات بیشتر خواهد شد.
 
وی با اشاره به همسایگی خراسان جنوبی با افغانستان و کویر پهناور در این استان گفت: این کویر بین چند استان بوده و از این نظر متولی مستقل ندارد لذا در بحث استقرار پهپاد برای اشراف بیشتر به کویر و مرز نیازمند کمک هستیم. 

معتمدیان به توان بالای نیروی انتظامی در حوزه حراست از مرزها و کویر اشاره کرد و افزود: افزایش تجهیزات کنترل و بازرسی در کنار نیروی انسانی به تقویت نگاه اطلاعاتی کمک می‌کند. 

وی با بیان اینکه اغلب قاچاقچیان بین‌المللی بوده و به صورت سازمان یافته عمل می‌کنند گفت: باید برای مبارزه با سودگران مرگ با رویکرد اطلاعاتی ورود پیدا کنیم.

استاندار خراسان جنوبی تصریح کرد: ما به چند ایست و بازرسی جدید نیاز داریم که امیدواریم حمایت شود و هر قدر توان نیروی انتظامی در استان خراسان جنوبی تقویت شود نگرانی‌ها در کل کشور به ویژه در مرکز کاهش پیدا خواهد کرد.

وی ادامه داد: در سایر حوزه‌ها نیز نیازمند تقویت و توسعه فعالیت‌ها هستیم از جمله صدا و سیما که نقش مهم و موثری در پیشگیری دارد و طرح‌های خوبی در حوزه تولید فیلم و سریال ارایه شده که تاثیرگذاری آن از مستند بیشتر بوده و نیازمند حمایت است. 

معتمدیان همچنین به نقش تشکل‌های مردمی در مبارزه با مواد مخدر و اعتیاد اشاره کرد و گفت: تشکل‌های مختلف مردمی همواره در بخش‌های گوناگون مشارکت دارند که با حمایت مادی و معنوی از این ظرفیت می‌توان در حوزه پیشگیری استفاده کرد همچنین لازم است با انجام پژوهش جدید بررسی‌های بیشتری برای وضعیت مواد مخدر در مدارس انجام شود.

وی تاکید کرد: مسوولان کمیته‌ها با مطالعه و بررسی موانع و تهدیدها و شناسایی راهکارها، طرح و برنامه‌های مورد نیاز را به ویژه در حوزه مقابله تهیه و تدوین کنند تا در سفر آینده دبیرکل  ستاد مبارزه با مواد مخدر به برنامه و اقدامات مشترکی برای تقویت مقابله با مواد مخدر در استان برسیم.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی هم در این نشست گفت: برخی خانواده‌ها تمایل دارند بیمار معتاد را در منزل مدیریت کنند و هدایت معتاد به مراکز درمانی نیازمند فرهنگ‌سازی است.

ناصر خوش خبر با بیان اینکه خراسان جنوبی ظرفیت‌ خوبی از نظر وجود تشکل‌های فعال مردمی با بنیه علمی دارد افزود: ۷۶ سازمان مردم نهاد در استان فعالیت می‌کنند که آمادگی ورود به حوزه پیشگیری و مقابله با مواد مخدر را دارند. 

وی اظهار داشت: این تشکل‌ها بدون هیچ چشمداشتی در زمینه طرح‌های تاثیرگذار برای مردمی شدن مبارزه با مواد مخدر پای کار هستند و به طور یقین همه کمیته‌های زیرمجموعه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر به مشارکت مردمی نیاز دارند. 

وی گفت: هر جا مردم و خیران پای کار باشند به طور حتم اثر و شتاب برنامه‌ها افزایش می‌یابد.

معاون استاندار خراسان جنوبی همچنین بر تجهیز بیشتر ایست و بازرسی‌های استان تاکید و تصریح کرد: پهپاد نیز با توجه به مرزی و کویری بودن استان نیاز ضروری است که باید به آن توجه کرد. 

وی با بیان اینکه همواره تاکید بر این بوده که معتاد بیمار است نه مجرم گفت: برای نهادینه کردن این موضوع باید از ظرفیت‌های فرهنگی در رسانه‌ها و نخبگان دانشگاهی استفاده کرد. 

وی خواستار تخصیص اعتبارات کافی به استان شد و افزود: باید سهم این استان به ازای وضعیت موجود اختصاص پیدا کند. 

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان جنوبی نیز با اشاره به وجود ۸۶ مرکز درمان اعتیاد در استان گفت: تاکنون ۱۴ هزار و ۱۸۵ معتاد برای درمان به این مراکز مراجعه کرده‌اند. 

محمدرضا حسنی مقدم از ۳۳۵ معتاد متجاهر در استان خبر داد و گفت: برای درمان کودکان معتاد ۵۰۸ میلیون تومان اعتبار وصول شده و امسال نیز یک میلیارد و ۳۳۰ میلیون تومان اعتبار در نظر گرفته شده که تاکنون ۷۵۰ میلیون تومان آن محقق شده است.

وی به تخصیص ۸۰۰ میلیون تومان از محل اعتبارات استانی به دستور استاندار خراسان جنوبی اشاره و بیان کرد: این اعتبارات نیز در اختیار دانشگاه علوم پزشکی قرار گرفته تا در حوزه درمان هزینه شود.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان جنوبی گفت: در حوزه پیشگیری نیز طرح یاری گران زندگی برای دانش آموزان دوره دوم متوسطه در ۳۵۸ مدرسه زیرپوشش و ۱۶ هزار و ۲۴۵ نفر دانش آموز اجرا شده است.

وی بیان کرد: این طرح برای دوره متوسطه اول در ۳۲۰ مدرسه و ۱۸ هزار و ۹۶۹ دانش آموز، ۲۸ هزار و ۴۵۳ خانواده و یک هزار و ۸۴۸ همکار برگزار شده است.

تقویت اعتبارات در حوزه فرهنگی و رسانه‌ای، تعیین تکلیف بیمه درمان معتادان و لزوم افزایش اعتبارات در حوزه پیشگیری به خصوص برای دانش آموزان از دیگر موارد مطرح شده در این نشست بود. 

خراسان جنوبی به طول ۳۳۱ کیلومتر با افغانستان مرز مشترک دارد و با ۶ استان کشور از جمله کرمان و سیستان و بلوچستان همجوار است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha