سید جلال الدین بطحایی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: آمار واجد شرایط دریافت واکسن فلج اطفال ۵۷ هزار و ۴۰۸ نفر در این استان است که تا ۲۱ بهمن امسال ۴۰ درصد آنها نسبت به تزریق این واکسن اقدام کردند.
وی اظهار داشت: طرح واکسیناسیون تکمیلی فلج اطفال در این استان برای متولدین سالهای ۹۵ تا ۹۶ از پنجم بهمن سالجاری آغاز شده و امید می رود تا پایان سال بتوان متولدان این سالها را پوشش داد.
رییس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی همدان گفت: سالهای قبل واکسن به صورت خوراکی ارائه می شد که این طرح به صورت مستمر همچنان ادامه دارد و در کنار واکسن خوراکی، واکسن تزریقی تکمیلی نیز پیش بینی شده است.
بطحایی یادآوری کرد: اوایل سال ۹۵ کشورهایی که اقدام به تولید واکسن پولیو تزریقی می کردند دچار مشکل شده و نتوانستند تعهدات خود را اجرایی کنند بنابراین سازمان بهداشت جهانی مجبور به دستهبندی کشورها از نظر نیاز و ریسکی که انتقال فلج اطفال دارد، شد.
وی اضافه کرد: بنابراین کشورهایی همچون افغانستان و پاکستان و برخی کشورهای آفریقایی که موارد پولیو داشتند در مرحله اول قرار گرفتند؛ کشورهایی که با کشورهای گروه نخست ارتباط و رفت و آمد یا موارد پولیو وارده داشتند اولویت دوم شدند.
رییس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی استان همدان ادامه داد: اما کشور ایران با وجود اینکه در کنار دو کشور پاکستان و افغانستان قرار داشت اولویت سوم شد و واکسن به طور کامل در اختیار این کشور قرار نگرفت.
بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۱۸ میلادی ۲۷ مورد ابتلا به فلج اطفال در دنیا گزارش شد که همه این موارد در ۲ کشور پاکستان و افغانستان بودندکه طبق توصیه سازمان جهانی بهداشت ضرورت دارد دولتها برای ریشهکنی این بیماری بیشترین تلاش را داشته باشند.
ویروس فلج اطفال به سیستم عصبی آسیب میزند و در مدت چند ساعت موجب معلولیت غیرقابل بازگشت میشود. این بیماری در میان کودکان به خصوص در شرایط غیر بهداشتی در مناطق جنگزده، کمپهای اسکان پناهندگان و مناطقی که دسترسی به خدمات مراقبتی محدود است به سرعت گسترش مییابد.
این بیماری از طریق واکسیناسیون قابل پیشگیری است، اما لازم است میزان پوشش واکسیناسیون بسیار بالا باشد و هرگونه اهمال به ویروس اجازه میدهد تا به فعالیت خود ادامه دهد.
برنامه جهانی ریشهکنی فلج اطفال از سال ۱۹۸۸ آغاز شد.
نظر شما