مهراله رخشانی مهر روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش درباره مدارس خشتی و گلی اظهار داشت: جمع آوری مدارس خشتی و گلی از خرداد ۹۷ اعلام شد و از مهر ماه همان سال در فاز اجرایی قرار گرفت.
وی افزود: از مهر ماه سال ۹۷ که اعلام شد مدارس خشتی و گلی جمعآوری میشود، تاکنون هزار و ۶ کلاس درس خشتی و گلی جمع آوری شد.
به گفته رییس سازمان نوسازی مدارس، میانگین اعتباری که برای جمع آوری و جایگزینی هر کلاس درس خشتی و گلی هزینه شده، ۲۰۰ میلیون تومان است.
رخشانی مهر پیشتر به ایرنا گفته بود که بازسازی و مقاومسازی مدارس کشور اولویت بندی شده و اولین اولویت آموزش و پرورش جمعآوری مدارس خشتی و گلی و استان های دارای بیشترین مدارس از این نوع است.
استان سیستان و بلوچستان با ۱۷۴ مدرسه خشتی و گلی در بین استان های کشور دارای بیشترین مدارس خشتی و گلی است.
رخشانی مهر با بیان اینکه برخی از این مدارس خشتی و گلی به آموزش و پرورش تعلق ندارد، عنوان کرد: با توجه به اینکه برخی از مناطق کشور به ویژه در سیستان و بلوچستان فاقد مدرسه هستند، اشخاص منازل را به محل تحصیل دانش آموزان تبدیل کرده اند.
وی ادامه داد: آموزش و پرورش نمی تواند منازل شخصی اشخاص را تخریب کند، اما دانش آموزان درحال تحصیل در منازل خشتی و گلی به مدارس نوساز آموزش و پرورش منتقل میشوند و دیگر در سازه خشتی و گلی تحصیل نمیکنند.
رییس سازمان نوسازی مدارس با بیان اینکه جشن پایان مدارس خشتی و گلی در اسفند ماه با حضور محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش در سیستان و بلوچستان برگزار میشود، گفت: قرار بود جشن پایان مدارس خشتی و گلی ۲۴ بهمن ماه به اتفاق وزیر آموزش و پرورش در سیستان و بلوچستان برگزار شود، اما این مراسم با توجه به ایام دهه فجر با تاخیر در اسفند ماه صورت میگیرد.
رخشانی مهر خاطرنشان کرد: در جشن پایان مدارس خشت و گلی اعلام میکنیم که در هیچ یک از نقاط کشور مدرسه خشتی و گلی وجود ندارد، اما باید در کنار این موضوع به یاد داشته باشیم که مدارسی با سقف چوبی، مدارس سنگی و کلوخی در مناطق دیگر کشور وجود دارند که نیازمند نوسازی هستند.
وی افزود: سازمان نوسازی مدارس پس از اعلام جمعآوری مدارس خشتی و گل در یک برنامه ریزی مناسب برای جمعآوری مدارس دیگر مانند سنگی و گلی، چوبی، بلوکی و کانکسی هدف گذاری می کند.
نظر شما