جمعی از فعالان سیاسی و مدنی روز دوشنبه در محکومیت معادله قرن در بیانیهای اعلام کردند: طرح موسوم به "معامله قرن برای حل و فصل بحران خاورمیانه" در میانه استیضاح دونالد ترامپ و رسیدگی به اتهامهای قضایی نتانیاهو رونمایی شد.
این بیانیه افزود: حتی اگر اعلام این طرح صرفا مانور تبلیغاتی برای اهداف داخلی دولتهای افراطی ترامپ و نتانیاهو باشد، محتوای آن سیاهتر از آن است که نادیده گرفته شود. طرحی نژادپرستانه که حقوق مردم فلسطین درباره قدس و سرنوشت آوارگان فلسطینی را کاملا نادیده گرفته و سهم اندکی از سرزمین فلسطین را در ساختاری تحت محاصره دائمی، به فلسطینیان اختصاص داده است.
فعالان سیاسی و مدنی تصریح کردند: نقشه جغرافیایی دولت فلسطینی مطلوب ترامپ و نتانیاهو که در کنار نقشههای پیشین سرزمین فلسطین به نماد اعتراض به این طرح بدل شده است، بهروشنی نشاندهنده سرنوشت تلخی است که افراطیترین رهبران آمریکا و اسرائیل برای ملتی تحت ستم تدارک دیدهاند؛ مناطقی چندپاره که کمتر از ۱۵درصد سرزمین فلسطین است و در محاصره ابدی دولت صهیونیستی قرار میگیرد و هیچ فرصت معناداری حتی در حد این جغرافیای کوچک نیز برای استقلال ملت فلسطین باقی نمیگذارد.
این بیانیه خاطرنشان کرد: چه تکاندهنده و هولناک است که ساکنان اسرائیلی امروز سرزمین فلسطین، هویت و آرمان و ادعاهای خود را در چارچوب ظلمهای نژادپرستانه دولت نازی آلمان علیه یهودیان اروپا در قرن گذشته ترسیم میکنند و در همین حال دولتمردان اسرائیلی، نژادپرستانهترین رفتار غیرانسانی را علیه مردمان فلسطینی همان سرزمین اعمال میکنند.
این فعالان سیاسی و مدنی عنوان داشتند: چه تاسفبار است که دولت پیمانشکن ترامپ در حمایت مطلق از رفتار نژادپرستانه رژیم اسرائیل، نیمنگاهی نیز به ارزشهای انسانی مورد احترام ملت آمریکا ندارد.
در این بیانیه آمده است: ما امضاکنندگان، ضمن محکومکردن سیاستهای نژادپرستانه، سلطهجویانه، یکجانبهگرا و جنگسالار در دنیا، نقض پیمانهای بینالمللی و تخریب سازمان ملل متحد و سایر سازمانهای حامی صلح و زیست انسانی در جهان و نیز زیرپانهادن ارزشهای انسانی توسط هر حاکمیتی و تحت هر نام و ادعا را گامهایی در جهت گسترش جنایت و تجارت مرگ در دنیا ارزیابی میکنیم.
این بیانیه افزود: ما امضاکنندگان همچنین از همه آزادیخواهان، عدالتطلبان و مخالفان جنگ و ترور و ناامنی در منطقه و جهان انتظار داریم درباره چنین تحولات خطرناکی که بنیانهای انسانی مناسبات بشری را تخریب میکند، سکوت نکنند.
فعالان سیاسی و مدنی یادآور شدند: روند فزاینده توسل به زور و خشونت و نقض فاحش قوانین و عرف بینالملل، از یکسو بیانگر این حقیقت تلخ است که قدرتپرستان تنها در سایه ترس از قدرت متقابل به تعامل برای صلح جهانی تن میدهند.
این بیانیه اضافه کرد: از سوی دیگر دنیایی پرخطر، مشابه شرایط پیش از جنگ جهانی اول را ترسیم میکند که در آن قدرتهای کوچک و بزرگ، تنها راه دستیابی به حقوق اساسی و صلح و امنیت برای سرزمین و مردم خود را در گرو جنگ و بهکارگیری قدرت نظامی میدیدند و از همزیستی مسالمتآمیز تصویری واقعی نداشتند.
این فعالان سیاسی و مدنی با اشاره به زیانبار بودن این فرایند افزود: طی این فرایند زیانبار، دینامیسم طبیعی رشد جوامع در حال توسعه مختل و امکانات مادی ملتها قربانی مطامع و منافع جنگسالاران میشود و نیروهای خیرخواه و پیشرو حقوق بشر و دموکراسی را به حاشیه و محاق میبرد.
این بیانیه خاطرنشان کرد: ما از همه روشنفکران و فرهیختگان و مدافعان صلح و امنیت جهانی میخواهیم به تلاشهای خود در اعتراض به یکجانبهگرایی و مداخلهجویی کاخ سفید بیافزایند و خطر بازگشت چهرههای تازهای از فاشیسم و آپارتاید و در نتیجه خطر روزافزون بروز جنگ و ناامنی را در سطح بینالمللی افشا کنند.
در این بیانیهای نام شخصیتهایی چون محسن آرمین، ابراهیم اصغرزاده، جواد اطاعت، جواد امام، محسن امینزاده، عماد بهاور، سیدمصطفی تاجزاده، علی تاجرنیا، غلامعباس توسلی، رضا تهرانی، خسرو تهرانی، حمیدرضا جلاییپور، جلال جلالیزاده، سعید حجاریان، محمدرضا خاتمی، فاطمه راکعی، علیرضا رجایی، حسین رزاق، محمدجواد روح، زهرا شجاعی، احسان شریعتی، هاشم صباغیان، محسن صفاییفراهانی، عباس عبدی، فیضالله عربسرخی، علیرضا علویتبار، طاهره علیزاده، مریم قدس، مرتضی مبلغ، فخرالسادات محتشمیپور، محمدجواد مظفر، شهیندخت مولاوردی، عبدالله مومنی، لطفالله میثمی، عبدالله ناصری، قاسم میرزایینیکو، کامبیز نوروزی، حسین واله به چشم میخورد.
نظر شما