قصه ای که با «سینما شهر قصه» و «پدران » به سر رسید

قم - ایرنا - قصه سی و هشتیمن فیلم های جشنواره فجر در قم با «سینما شهر قصه» و «پدران» به سر رسید. فیلمی که گرد فراموشی از چهره خاطرات سینمایی ما زدود و با داستانی حول قصاص، گذشت را به ما آموخت.

داستان های عاشقانه بسیاری بر پرده سینما اکران شده است، عشق به فلان لیلی و لیلا... ، «سینما شهر قصه» روایتگری است عاشقانه از عشق، آن هم عشق به سینما. چراغی اولی که علیمحمدی آن را در این فیلم روشن کرد و توانست سینمادوستان را با غرق در خاطرات خود کند.

کیوان علی‌محمدی را بیشتر به‌واسطه همکاری‌های مشترکش با امید بنکدار می‌شناسیم. «شبانه»، «شبانه‌روز» و «ارغوان» مهم‌ترین آثاری است که این دو کارگردانی کرده‌اند. فیلم‌هایی شخصیت محور، با فضایی انتزاعی که درزمینهٔ قصه‌گویی چندان موفق نبوده‌اند.

«سینما شهر قصه» اولین فیلمی است که کیوان علیمحمدی به تنهایی می سازد. این فیلم همان‌طور که از نامش برمی‌آید، مرثیه‌ای عاشقانه است برای سینما و عشاقش. علی‌محمدی باظرافت و هنرمندی، تاریخ معاصر ایران را دستمایه مروری بر سینما می‌کند و از منظر قصه‌ای عاشقانه، به سینما عشق می‌ورزد و بیننده را هم دعوت می‌کند تا در این عشق‌بازی شریک شود.

«سینما شهر قصه» روایتگر تاریخ معاصر از پیش از انقلاب تا امروز است با این تفاوت که زاویه دید این فیلم سینماست. یعنی هم تاریخ معاصر را روایت کرده و هم در دل آن تاریخ سینمای ایران را مرور می‌کند.

بازیگرانی همچون حامد کمیلی، آناهیتا درگاهی، بابک کریمی، فرخ نعمتی، سیاوش مفیدی، رویا میرعلمی، فریبا جدیکار، سیاوش پورخلیلی، حمیدرضا پگاه،  علی اوجی و افشین هاشمی در سینما شهر قصه ایفای نقش کرده اند. یکی از نکات جالب این فیلم حضور هدیه تهرانی و زنده‌یاد جمشید مشایخی برای بازسازی سکانسی از فیلم کاغذ بی خط ناصر تقوایی است.

با تعدادی از مخاطبان این فیلم در سینما ونوس قم هم صحبت شدیم تا نظر آنها را راجع به نخستین اثر سینمایی علیمحمدی جویا شویم:

سجاد احدی، منتقد سینما در این باره گفت: « یکی از نکات برجسته این فیلم این است که قصه آن پیرامون سینماست و کسانی که به سینما علاقه دارند با این فیلم می توانند خاطره بازی کنند. این فیلم می تواند سینمادوستان را به خاطره های دور ببرد و آنها را با خود همراه با تحولات سینما کند. نسبت به دیگر فیلم های جشنوراه امسال که اکثر آن تلخ بود، سینما شهر قصه را می توان فیلمی نسبتا شادی داسنت».

علی حسین نژاد، طلبه حوزه علمیه قم در باره این فیلم گفت: « ایده خوبی بود اما به نظر من کارگردان نتوانست این ایده را به خوبی در بیاورد. اینکه جریان سینمای ایران به عنوان سینمای ملی چه سرنوشتی داشته و جه تحولاتی را از سر گذرانده است و تحلیل پیرامون آن به طور قطع می تواند رهنمون آینده باشد. فیلم ایده قشنگی داشت ولی اجرای قوی نداشت. کارگردان این فیلم چراغ اول را در این مسیر روشن کرد و به نظرم جا دارد تا دیگران این ایده را جذاب تر رواست و ادامه دهند.»

هادی چمن لو، دانشجوی عمران هم درباره این فیلم گفت: « فیلم خوب بود. نگاه آموزنده ای برای همه اقشار جامعه دارد. در کل «سینما شهر قصه» فیلمی بود که از آن خوشم آمد و آن را فیلم خوبی دیدم».

محمدمهدی یوسفی، شغل آزاد نیز درباره این فیلم گفت: « فیلم نسبتا ضعیف بود، نیم ساعت اولیه فیلم داستان داشت و به خوبی جلو می رفت ولی در چهل دقیقه آخر فیلم رها شد و داستانی نداشت. اگر بخواهم به این فیلم  از 10 نمره امتیاز دهم به آن، نمره چهار را می دهم».

ابراهیم عامری، دانشجو نیز درباره ایم فیلم گفت: « فیلم ایده خوبی داشت ولی نتوانست خوب جمع کند و پایان بندی جالب نداشت. اگر ایده فیلم بهتر روایت می شد می توانست مخاطب را راضی کند ولی این چنین نبود.»

«پدران» درس گذشت با محوریت قصاص

پرونده فیلم های سی و هشتمین جشنواره فجر در قم با نام پدر، بسته شد. «پدران» روایت تصادفی شوم است که بر یک پدر نام قاتل و بر دیگری نام پدر مقتول می نهد. داستانی با محوریت قصاص که درس گذشت را به تماشاگران خود می آموزد.

فیلم سینمایی «پدران» ساخته سالم صلواتی از جملع آثاری است که در بخش نگاه نو یا فیلم اول سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر حضور دارد. موضوع این فیلم رویارویی دو نسل است.

سالم صلواتی پیش از این فیلم سینمایی «زمستان آخر» را کارگردانی کرده است. فیلمی که در جشنواره‌هایی از کشورهای لبنان و بغداد جایزه برده است. «پدران» گویا اولین ساخته‌ی او است که از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز گرفته است. وظیفه نویسندگی فیلم سینمایی «پدران» برعهده محمدرضا گوهری و تهیه‌کننده فیلم شهرام مسخلی بوده‌اند.

فهرست بازیگران: علیرضا ثانی‌فر، هدایت هاشمی، گلاره عباسی، مهشید ناصری، کیوان پرمر، مهدخت مولایی، نوید لایقی مقدم، سارینا ترقی، یوسف یزدانی، مرتضی خانجانی، شیدا مودب، سعید پورشعبانی، سعید باغبانی و طالب عبداللهی.

نظر تعدادی از مخاطبان این فیلم در سینما ونوس را پیرامون«پدران» جویا می شویم:

علی آقاجانی، منتقد سینما درباره این فیلم گفت: « فیلم آموزنده بود. قشنگی آن این بود که مخاطب را با لایه عمیق تری از گذشت آشنا می کند. همه پیچیدگی داستان این بود که آدم ها نمی خواهند گذشت کنند. فیلم به گونه ای خوب توانست اهمیت گذشت را به مخاطبان خود القا کند به گونه ای که همه انتهای فیلم به این نتیحه می رسیم که باید گذشت کرد. نویسنده و کارگردان فیلم توانست این موضوع  را به خوبی در فیلم نشان دهند».

علیرضا شمس، دانشجوی کارگردانی نیز دراین باره گفت: « من پدران را فیبمی شریف و سالم به لحاظ ساختاری دیدم. فیلمی قابل قبول با مضمون گذشت. به نظرم قیلم قابل قبولی بود و می تواند مخاطب را از خریدن خرید این فیلم راضی نگه دارد.»

مرتضی علوی دانشجو نیز درباره این فیلم گفت: « اکثر فیلم های جشنواره که در قم اکران شده را دیده ام، این فیلم را جزو فیلم های قابل قبول جشنواره دیدم. فیلمی قابل قبول بود که می تواند درست آموز باشد.»/

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha